Opzetten en installeren van Windows 10 virtuele machine – Uw virtuele pc

Er zijn veel redenen om een virtuele machine te gebruiken in Windows 10, maar de meeste zijn voor uw eigen veiligheid. Net als een verstandige Antivirus software beschermt u tegen ongedierte van het net, de virtuele machine schermt Windows 10 volledig af. Een virtuele machine is een eigen entiteit die los van uw bestaande besturingssysteem werkt. Het is dus een goed alternatief voor het gebruik van de Windows opstartmanager.

Virtual PC nach Lust und Laune verändern
Bron: Ekaterina Bolovtsova van Pexels

We laten je zien hoe je een virtuele machine opzet onder Windows 10 om een virtuele machine op te zetten en uw virtuele PC veilig te installeren. Maar eerst zullen we enkele basisprincipes uitleggen om u te helpen het beter te begrijpen.

Wat is een virtuele machine?

Een virtuele machine (VM) in Windows werkt als een afzonderlijk systeem dat onafhankelijk en autonoom werkt van de rest van de PC. Vandaar de naam Virtual PC (of Virtual Machine in het Engels). Het is een replica van je computer, om het zo te zeggen.

De voordelen van een virtuele machine voor Windows 10

De meeste gebruikers gebruiken een virtuele machine in Windows 10 voor testen en uitproberen zonder belangrijke bestanden of documenten op de echte pc in gevaar te brengen. Je hebt altijd al een Desktop op afstand een virtuele machine opzetten? Of probeer een bepaalde Windows Update om te verwijderen? Dan kunt u beter experimenteren op uw virtuele machine in plaats van direct te knoeien met de instellingen van Windows 10.

Virtuelle Maschine bei Windows 10 im Einsatz

Zelfs een nieuw besturingssysteem kan virtueel worden geïnstalleerd. Op die manier draait Linux probleemloos op Windows 10 en kunt u profiteren van beide interfaces. U kunt op deze manier zelfs toegang krijgen tot exclusieve software-aanbiedingen. Bovendien kunt u twijfelachtige inhoud op de virtuele machine draaien, zoals verouderde programma’s die u al op uw hoofdcomputer hebt staan verwijder hebben. Alle installaties blijven opgesloten in het virtuele frame en hebben geen effect op de buitenkant.

Setup – Welke virtuele machine voor Windows 10?

Om een virtuele machine te activeren, hebt u speciale software nodig. Veel toepassingen hebben zichzelf bewezen en zijn gratis beschikbaar, zoals Oracle VirtualBox VM of de Workstation Player van VMWare. We zullen echter nader kijken naar de ingebouwde oplossing van Windows 10: Hyper-V van Microsoft.

Opmerking: De componenten van Hyper-V zijn reeds beschikbaar met de juiste Windows-editie en moeten alleen nog worden geactiveerd. Je hebt ofwel Windows 10 Pro of Windows 10 Onderneming. Gebruikers met een licentie voor Windows 10 Home moeten eerst upgraden naar een overeenkomstige uitgave op voorhand.

Hyper-V unter Windows Features aktivieren

Om een virtuele machine te kunnen opzetten met Hyper-V, gaat u als volgt te werk:

Setup – Hyper-V activeren

  1. Eerst moet u de virtuele machine tool activeren. Open hiervoor Instellingen (Windows-logotoets + I), ga naar Apps & Functies en selecteer Programma’s en Functies onder Verwante instellingen. Daar vindt u de optie om Windows-functies in of uit te schakelen.
  2. Zoek in de lijst met Windows-functies naar de vermelding Hyper-V en controleer of het vinkje is bevestigd. Start dan uw PC een keer opnieuw op.
  3. Open nu de Hyper-V app. U kunt het programma vinden via het menu Start of via de zoekfunctie (Windows-logotoets + S).
  4. Klik in de Hyper-V interface op Virtual Switch Manager onder Actions aan de rechterkant. Selecteer onder External de optie Create Virtual Switch.
  5. In het eerste tekstveld moet u nu een pakkende naam definiëren. U moet er ook voor zorgen dat het verbindingstype is ingesteld op Extern netwerk. Activeer tenslotte de optie Delen van deze netwerkadapter toestaan voor het beheersbesturingssysteem.
  6. Na bevestiging met OK verschijnt in sommige gevallen een connectiviteitsmelding, waarop u met Ja moet antwoorden .
  7. Op dit punt kunt u eindelijk de eigenlijke virtuele machine in Windows 10 instellen. Klik opnieuw aan de rechterkant van het venster Acties op Nieuw om de optie Virtuele Machine te openen.
  8. Definieer verdere instellingen zoals u wenst of vertrouw op de standaardinstellingen van Microsoft. Hier voert u ook de naam voor uw virtuele machine in. Generatie 1 is in principe de juiste keuze en u dient minstens 4096 MB geheugen toe te wijzen. Om het zekere voor het onzekere te nemen, moet u ook Dynamisch geheugen gebruiken activeren voor deze virtuele computer.
  9. Let op het opgeslagen pad. Tenslotte moet je het in Geheugenpad invoeren, parallel aan de grootte van de virtuele machine die je hebt gekozen. Weet je nog steeds de naam van je schakelaar uit stap 5? Heel goed, want je voert het in als verbinding.
So sollte deine virtuelle Maschine aussehen!

Setup! Succes!

Gefeliciteerd! Nadat u nog een laatste keer op Next hebt geklikt, is de installatie van uw virtuele machine voltooid. Nu hoeft u alleen nog het besturingssysteem van uw keuze te installeren. Voor dit, zoals gewoonlijk, heb je je ISO-bestand of de voorbereide USB-stick klaar. U kunt dan toegang krijgen tot uw virtuele PC door te dubbelklikken op Connect in de Hyper-V acties.