Installeer Windows 10 via een USB-stick – stap voor stap handleiding!

Nadat Microsoft op 14 januari 2020 aankondigde dat alle apparaten met het besturingssysteem Windows 7 geen beveiligingsupdates meer zal ontvangen, is dit een goed moment om dat te doen Updaten naar Windows 10 uit te voeren.

Dus we gaan je stap voor stap laten zien hoe je Windows 10 installeert, repareert, of zelfs helemaal opnieuw opstart via een USB-stick. Met de bootstick die we als onderdeel van deze gids maken, kunt u ook een back-up maken van uw Besturingssysteem externe backup.

Hoe kan ik Windows 10 installeren via een USB-stick?

  1. Download Windows 10 Media Creation Tool van Microsoft en voer de installatie uit
  2. Accepteer de licentievoorwaarden van de software
  3. Beslis over installatiemedia als de procedure
  4. Bepaal taal, architectuur en editie van Windows 10
  5. Selecteer USB-stick als opslagmedium
  6. Specifieer een specifiek station
  7. Download Windows 10 en voltooi de installatie
  8. Sluit de bootstick aan op het gewenste apparaat en start de installatie

In het volgende zullen we in detail en met behulp van actuele screenshots ingaan op de afzonderlijke stappen. Alles wat u nodig hebt om de bootstick te maken is een werkende PC met een Internetverbinding en een USB-stick met minstens 8 GB vrije ruimte. Wis alle andere gegevens op de stick.

Belangrijk: voordat u Windows 10 met een nieuwe installatie kunt gebruiken, moet u een geldige licentiesleutel opgeven. Kijk maar eens rond in onze winkel Windows 10 Thuis u kunt bijvoorbeeld een licentiesleutel vinden voor een goede prijs zonder extra kosten – alle updates inbegrepen.

Mithilfe des Media Creation Tools einen bootfähigen USB-Stick anfertigen

1. Download de Windows 10 Media Creation Tool van Microsoft en voer de installatie uit

Het maken van een USB-stick die u kunt gebruiken om Windows 10 te installeren vereist geavanceerde kennis zonder de ondersteuning van software die speciaal voor dit doel is ontwikkeld. Daarom biedt Microsoft zo’n mediacreatieprogramma gratis aan voor alle huidige besturingssystemen voor de Download gratis. Klik gewoon op “Download tool nu” op de pagina en start de setup door het bestand te openen.

Lies diese Rechtshinweise so aufmerksam wie möglich!

2. Accepteer de licentievoorwaarden van de software

Eerst moet u de voorwaarden van Microsoft accepteren. Pas na deze acceptatie kunt u verder gaan met de installatie.

Dieser Guide schliesst den Upgrade-Vorgang nicht mit ein

3. Beslis over de procedure voor installatiemedia

Op dit punt selecteert u het tweede item “Installatiemedia voor een andere PC maken”. Dit menu geldt zowel voor USB-sticks als voor het maken van een back-up van een ISO-bestand op een dvd om Windows 10 op deze manier te installeren.

Wähle die passende Modifikation deines Betriebssystems

4. Bepaal de taal, architectuur en editie van Windows 10

Of u later over de juiste gegevens beschikt, hangt in de eerste plaats af van de hier gekozen opties. Gewoonlijk moet de taal worden ingesteld op Duits , de editie op Windows 10 en de architectuur op 64-bit voor nieuwere computers.

Voor een nieuwe installatie op hetzelfde apparaat kunt u ook vertrouwen op de aanbevolen instellingen. Welke versie uw besturingssysteem accepteert (Windows 10 Home of Pro) hangt alleen af van uw productsleutel.

Für eine ISO-Datei benötigst du einen DVD-Brenner

5. Selecteer USB-stick als opslagmedium

Aangezien de meeste moderne laptops geen station voor CD’s of DVD’s meer hebben, raden wij u over het algemeen aan een USB-stick als opslagmedium te gebruiken. Afhankelijk van de opties die u in de vorige stap hebt geselecteerd, wordt u geïnformeerd over de vereiste opslagruimte (meestal 8 GB).

Das Laufwerk sollte automatisch erkannt werden

6. Specifieer een specifiek station

Uiterlijk op dit punt moet u de USB-stick op de PC aansluiten. Als uw verwisselbare schijf niet verschijnt, kunt u klikken op Stationslijst bijwerken.

7. Download Windows 10 en voltooi de installatie

Dit start het downloaden van uw besturingssysteem en de setup wordt afgesloten na een korte schoonmaakbeurt. U kunt nu de USB-stick verwijderen.

8. Sluit de bootstick aan op het gewenste apparaat en start de installatie

Nu ontbreekt alleen nog de eigenlijke installatie. De voltooiing hangt af van het feit of u Windows 10 op een nieuwe computer wilt installeren of dat u het besturingssysteem alleen opnieuw wilt installeren. Hoe dan ook, je sluit het apparaat dat je hebt geraakt af, sluit de USB stick aan, en druk op de reboot knop.

De opstart setup zou automatisch moeten openen en de wizard van Microsoft zal u door de resterende stappen leiden. Als de manager niet vanzelf opstart, brengt een druk op F2 of F8 (afhankelijk van het model ook F12, Del of ESC) in de eerste seconden van het opstartproces u naar het BIOS om de opstartvolgorde te selecteren (USB-stick als primaire schijf).

Opmerking: Na het voltooien van dit proces moet u Windows 10 direct bijwerken om mogelijke beveiligingslekken als gevolg van verouderde versies te dichten.

Indien u geïnteresseerd bent in een manuele installatie, vindt u alle nodige gegevens in onze Download Centrum.