Verander de taalinstelling in Word en Excel – Zo eenvoudig is het!

In Word en Excel zijn verschillende talen standaard geïntegreerd, ten laatste sinds Kantoor 2016 verschillende talen zijn standaard geïntegreerd. Over het algemeen herkennen de programma’s tijdens de installatie de woordenschat die is opgeslagen in uw Besturingssysteem woordenschat en automatisch beslissen tussen Duits of Engels, bijvoorbeeld. Als u deze taalinstelling wilt wijzigen, hebt u twee mogelijkheden: de bewerkingstaal en de displaytaal.

De bewerkingstaal betreft de tekst die u zelf intypt. Dit is waar de spellingscontrole om de hoek komt kijken, omdat die de neiging heeft de verkeerde taal te herkennen. De displaytaal daarentegen verwijst naar alle menulabels, knoppen en helpberichten. Elke keer als je een XLSX-bestand of een DOCX document Windows laadt de overeenkomstige taalinstelling.

Word, Excel und noch viele weitere Angebote
Bron: Pixaline op Pixabay

Maar maak je geen zorgen, dit alles kan gemakkelijk worden aangepast, zelfs na de installatie.

Hoe verander ik de taal in Word?

De weergegeven taalinstelling van Word aanpassen

Om de programmataal te wijzigen, moet u eerst Word openen. Dan gaat u als volgt te werk:

  1. Klik in de linkerbovenhoek van het menutabblad op Bestand.
  2. Opnieuw aan de linkerkant vindt u het item Opties. Er wordt een nieuw venster geopend in Word.
  3. Nu zijn we geïnteresseerd in het tabblad Taal en in het bijzonder de Office beeldschermtaal.
  4. Door te klikken op een van de vermelde talen en te bevestigen met OK, verandert het programma de taalinstelling.
Hier kannst du die Spracheinstellung von Office festlegen

Je hebt hier alleen Duits om uit te kiezen (zoals in de schermafbeelding), maar je zoekt bijvoorbeeld Engels? Klik dan op Install more display languages from Office.com. Hiervoor hebt u een werkende internet- of internetverbinding nodig WLAN-verbinding. Na een korte download kan de taalinstelling naar wens worden ingesteld.

Verander taalinstelling bij het bewerken van tekst in Word

Als u een verslag voor de verandering eens in een andere taal schrijft of wild heen en weer springt tussen de afzonderlijke alinea’s, kan de spellingcontrole van Word erg vervelend worden. Daarom is er een heel eenvoudige truc om de taalinstelling van de tekst aan te passen:

  1. Markeer de relevante passage in uw document.
  2. Ga naar het menu Controle.
  3. Daar vindt u het item Taal, waar u kunt klikken op Taal instellen voor proeflezen aids….
  4. Er wordt een lijst met talen geopend, waaruit u met OK de juiste taal bevestigt .
Die Korrekturhilfe greift auf die Wörterbücher der jeweiligen Spracheinstellung zurück

U kunt hier ook aangeven of de taal in de toekomst automatisch moet worden gedetecteerd . Als u de taalinstelling permanent wijzigt, kunt u deze als standaard instellen. Het kan ook zijn dat u toegang tot het Internet moet hebben als de geselecteerde taal nog niet geïnstalleerd is.

Hoe kan ik de taal in Excel veranderen?

U kunt dit ook doen in Microsoft Excel, zowel in de voor Office 2016 en voor Office 2019. Daarom alleen een snelle doorloop op dit moment:

U kunt de weergavetaal in Excel wijzigen via de opties, die u vindt door te klikken op Bestand . De taalinstellingen in de huidige versies zien er precies hetzelfde uit als in Word.

Alleen voor tabellen is de reikwijdte van de spellingscontrole enigszins beperkt. In het tabblad Controle , onder Taal, is er alleen de optie om te Vertalen. U kunt de juiste spelling en grammatica controleren door op de knop uiterst links te klikken: Spelling.

Word und Excel – ähnlich und doch anders

Als er uitdrukkingen zijn waarvan de software denkt dat ze verkeerd gespeld zijn, kunt u ze corrigeren. U kunt ook gewoon de taal van het woordenboek wijzigen onder de suggesties als de fout in de herkenning zit.

U hebt deze opties om de taalinstelling aan te passen in Office 2019 Standaard om de taalinstelling in Excel of Word aan te passen. Als u nog steeds Office 365 gebruikt, zouden de stappen er bijna hetzelfde uit moeten zien. Omdat de Verschil tussen Office 365 en Office 2019 betreft meer geavanceerde functies.

Kun je zonder complexe functies? Kijk dan eens rond in onze winkel. We hebben ook Office 2019 Professional Plus in ons aanbod. Al onze licenties kunnen worden gebruikt zonder maandelijkse abonnementsbetalingen en updates zijn reeds inbegrepen. Klinkt dat goed? Laat ons u overtuigen van onze Aanbevelingen van klanten Overtuig jezelf!