Office 365 of Office 2019 – Wat heeft u nodig?

Op het eerste gezicht is het vaak moeilijk te zeggen welke Microsoft Office-functies u of uw bedrijf in de toekomst daadwerkelijk zullen gebruiken. Vooral de verschillende varianten van Office 365 zorgen voor een zekere verwarring vóór de aankoop, vergelijkbaar met de keuze tussen Windows 10 Home of Pro.

Hier overtuigt Office 2019 Standaard overtuigt al met zijn duidelijkheid, die wordt geleverd met de aankoop van een eenmalige licentie, zonder verdere abonnementsbetalingen. De verschillen in de reikwijdte van de programma’s blijken in veel gevallen ook triviaal te zijn.

Een universele oplossing voor de keuze tussen Office 365 en Office 2019 bestaat echter niet. De individuele zaak beslist. Daarom zullen we u met dit artikel helpen de voor- en nadelen van Office 365 en Office 2019 te identificeren, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen tussen de twee opties.

Wat is het verschil tussen Office 365 en Office 2019?

Vergelijking van Office 365 en Office 2019:

Als u zich maandelijks abonneert op Office 365, krijgt u toegang tot de nieuwste versies van Office-programma’s, die een aantal geavanceerde functies bevatten. Deze omvatten ten minste 1 TB cloud-opslag, regelmatige updates van functies en een 24/7 verbinding met Microsoft-ondersteuning. Elke gebruiker kan de software ook installeren op maximaal 5 apparaten – pc’s, Macs, tablets en smartphones.

Office 2019 is het alternatief waar u alle essentiële inhoud krijgt voor een veel lagere prijs. Dit omvat volledige versies van Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Publisher, Access en Outlookupdates inbegrepen. De Office 2019-licentie is voor één desktopapparaat. U kunt gebruik maken van de ondersteuning van Microsoft gedurende ten minste 60 dagen.

Die Office-Programme von Microsoft erleichtern den Büroalltag

Office 365 of Office 2019 – verschillen in de prijs-prestatieverhouding

De prestaties die u met Office 365 krijgt, gaan gepaard met één groot nadeel: de prijs. De maandelijkse kosten lopen snel op en vormen aan het eind van het jaar toch een niet onaanzienlijk bedrag, waarover men moet nadenken voordat men tot aankoop overgaat.

Als je kijkt naar onze winkelzult u zien dat Microsoft Office momenteel verkrijgbaar is in de standaardversie of als Office 2019 Thuis & Student voor minder dan 90 CHF. Tegelijkertijd kunnen de aanbiedingen worden aangepast en heeft u ook de mogelijkheid om licenties te kopen voor afzonderlijke programma’s zoals Vooruitzichten 2019 of Toegang 2019 te verwerven.

Als u het vergelijkt met het zakelijke equivalent van Office 365, Microsoft 365 Apps for Business, dat geen van de geavanceerde functies voor teamwerk en communicatie bevat, komt u uit op een prijs van meer dan CHF 10 per maand – als u voor een jaarabonnement kiest. Als u maandelijks betaalt, stijgt de prijs met ongeveer een vijfde.

U kunt de facturering zelf doen: Ruim voordat het eerste jaar voorbij is, is Office 2019 prijstechnisch al de moeite waard, koop je meer dan sleutelportaal kopen.

Qua kosten wint Office 2019 duidelijk de vergelijking. U moet dus voor uzelf nagaan of u geavanceerde functies zoals Microsoft OneDrive in die mate nodig hebt dat de meerprijs gerechtvaardigd is. Welke extra functies interessant zijn, laten we u nu zien.

Microsoft 365 Apps for Business in Outlook

De voordelen van Office 365

De cloud-opslag, uitgebreidere ondersteuning en de uitgebreide apparaatondersteuning zijn al genoemd in het overzicht. Bovendien omvat Office 365 de webversies van de toepassingen, die u ook onderweg kunt gebruiken. De software heeft ook enkele experimentele functies: Ink Editor voor Word, Data Types voor Excel of Designer voor PowerPoint behoren tot deze vernieuwingen. Als de prijs voor u geen probleem is, bieden de Business Premium-opties uw bedrijf extra tools voor interne communicatie en samenwerking. Microsoft Teams, Exchange en SharePoint zijn populaire keuzes.

De voordelen van Office 2019

Office 2019 is een eenmalige licentie van de Microsoft-toepassing waarvoor u helemaal niets hoeft te betalen en die toch alle belangrijke updates krijgt. Dit betekent veel minder administratie – één keer kopen, installeren en klaar. Dus als de focus voor u ligt op toegang tot Office-programma’s, is Office 2019 perfect voldoende. Het valt immers niet te ontkennen dat het besparingen oplevert.

Zelfs de premium versie Office 2019 Professional Plus is al in de aanbieding bij keyportal voor minder dan CHF 100.