Windows.old – Verwijder systeem map correct – stap voor stap handleiding!

Met voortdurende updates en toenemende verbeteringen, is de Besturingssystemen van Microsoft vereisen extra opslagruimte. Terwijl de 64-bits versie van Windows 10 in het begin 20 GB vereiste, moeten veel fabrikanten van apparaten nu rekening houden met 30 GB en meer. Daarom kan het de moeite waard zijn om systeemmappen zoals Windows.old te verwijderen als ze niet meer worden gebruikt.

Hoe kan ik Windows.old verwijderen?

 • Verwijder de map met behulp van Schijfopruiming
 • Gebruik de nieuwe automatische geheugenoptimalisatie van Windows

Op deze stappen gaan wij hieronder nader in, maar eerst blijft de vraag:

Windows.old – Wat is het eigenlijk?

Na Bijwerken van Windows 7 naar Windows 10 (of eigenlijk elke update sinds Vista) verschijnt deze map op uw PC. In het beste geval neemt Windows.old ongeveer 12 GB in beslag, maar meestal veel meer. Windows.old bevat alle gegevens en documenten met betrekking tot uw oude besturingssysteem. Het bevat ook informatie over geïnstalleerde programma’s of vroegere gebruikersaccountinstellingen.

Dankzij deze back-up is het mogelijk een oud systeem in zijn oorspronkelijke vorm te herstellen.

Zur vorherigen Version von Windows 10 zurückkehren

Voer downgrade uit: Op Windows 10 heel eenvoudig!

Houdt u niet van het uiterlijk van het moderne Windows of mist u bepaalde functies? Schakel dan snel en zonder veel moeite terug naar een vorige versie, bijvoorbeeld Windows 8.1. Klik met de rechtermuisknop op het menu Start in de taakbalk (problemen met deze stap? Hier zult u de oplossing vinden) open de instellingen. Selecteer eerst Update & Security en dan Restore .

Hier kunt u in één oogopslag zien of uw Windows.old map nog bestaat. Je hebt maar een periode van 10 dagen om het te herstellen. Zoals u op de schermafbeelding kunt zien, werkt de downgrade op Windows 10 ook intern, bijvoorbeeld na een grote update.

Hoe kan ik Windows.old verwijderen?

U mag gerust proberen de map te elimineren, zoals gebruikelijk in Windows. U zult echter hoogstwaarschijnlijk alleen een foutmelding krijgen. Ga daarom als volgt te werk:

Hier kannst du Windows.old konkret bestimmen

Verwijder de map met behulp van Schijfopruiming

 1. Klik met de rechtermuisknop in het menu Start en klik op de opdracht Zoeken .
 2. Voer Disk Cleanup in het veld in en start de app.
 3. Selecteer het station waar uw Windows.old map zich bevindt.
 4. Bevestig de overeenkomstige items. De vermelding met de aanduiding Vorige Windows-installatie(s) is doorslaggevend. Dit betekent Windows.old. Op dit punt kunt u ook zien hoeveel schijfruimte u daadwerkelijk bespaart.
 5. Als u er zeker van bent dat u alle belangrijke gegevens hebt overgezet, kunt u het proces voltooien door op OK te klikken. Windows.old zal dan worden verwijderd.
Du kannst nicht mehr benötigten Speicherplatz auch manuell freigeben

Gebruik de nieuwe automatische geheugenoptimalisatie van Windows

 1. Klik opnieuw met de rechtermuisknop op het Start-menu, selecteer Instellingen, Systeem en schakel vervolgens over naar Geheugen.
 2. Schakel de geheugenoptimalisatie in met het tabblad. De gegevens van het oude besturingssysteem worden geteld als tijdelijke bestanden.
 3. Klik handmatig op Configureren.
 4. Voer de gewenste instellingen in.
 5. Kliknu op Opschonen om Windows.old permanent te verwijderen.

Is het veilig om Windows.old te verwijderen?

In het algemeen zijn er geen nadelen verbonden aan de schrapping. Zoals eerder gezegd, zal dit voor u worden gedaan Windows 10 zal dit na een bepaalde tijd toch voor u worden gedaan. U moet er gewoon zeker van zijn dat u tevreden bent met de huidige staat van uw besturingssysteem.

Tegelijkertijd kunt u nog een laatste keer controleren of u alle persoonlijke en professionele gegevens correct hebt overgedragen. Als u regelmatig een back-up maakt, hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Je kunt zelfs nog een stap verder gaan en Windows.old ook op je externe harde schijf of in de cloud opslaan – als er genoeg ruimte is.

Programma’s zoals Kantoor 2019 kan zonder problemen worden gedownload en opnieuw geïnstalleerd.