Windows 7 bijwerken naar Windows 10 – Stap voor stap handleiding!

De zes stappen zijn vrij eenvoudig:

  1. Download Media Creation Tool van Microsoft
  2. Kies installatiemedia
  3. Voer product sleutel in
  4. Selecteer Upgrade optie
  5. Sluit de installatiewizard af

Toen Microsoft in de zomer van 2015 Windows 10 uitbracht als opvolger van Windows 8.1, was het besturingssysteem een vol jaar lang beschikbaar voor alle houders van een Windows 7 Licentie als een gratis update. Dit aanbod werd uiteindelijk van officiële zijde ingetrokken na het verstrijken van de termijn.

Als u vandaag uw oude Windows 7 versie wilt updaten, bijvoorbeeld naar Windows 10 Thuis hebt u een productsleutel nodig, die u in onze winkel kunt vinden. Na de aankoop vindt de eigenlijke installatie of de update van uw besturingssysteem plaats.

Windows 10 installeren – stap voor stap

1. Download Media Creation Tool van Microsoft

Aangezien bij de aankoop van een licentie gewoonlijk geen fysieke gegevensdrager wordt meegeleverd, zult u er zelf een moeten aanmaken. De eerste stap is om naar de officiële downloadpagina voor Windows 10 en download de Media Creation Tool van Microsoft. Dit programma leidt u door het proces van het verkrijgen van een opstartbaar medium voor Windows 10.

Als alternatief kunt u handmatig het ISO-bestand voor het besturingssysteem verkrijgen en het gebruik van de Media Creation Tool vermijden. Raadpleeg gerust onze aparte Installatiehulp die de update van Windows 7 naar Windows 10 vanuit dit oogpunt uitlegt.

Das Media Creation Tool hilft dir beim Update

2. Kies installatiemedia

Wanneer u de Media Creation Tool gebruikt, selecteert u na het opstarten van de app het item Installation Media (een USB-flashstation of dvd), dat u zal vragen naar uw editie en taal. Als u niet zeker bent over de architectuur, blijf dan gewoon bij de standaardwaarden, want die zullen terugvallen op uw huidige systeem.
Opmerking: Zorg ervoor dat uw schijf voldoende opslagruimte heeft. Windows 10 64-bit vereist ongeveer 4 GB, de 32-bit versie maximaal 3 GB
.


3. Voer product sleutel in

Nadat u de update hebt bevestigd door op Installeren te klikken, wordt u nu gevraagd om de productsleutel in te voeren. U moet dit op dit punt doen, zodat Windows 10 direct wordt geactiveerd en u later niet hoeft te vechten met de beruchte Watermerk later.

4. Selecteer Upgrade optie

Vervolgens kiest u de optie Upgrade, waarbij al uw gegevens, instellingen en apps van Windows 7 behouden blijven. Als er iets fout gaat in deze stap, kijk dan eens naar onze FAQdie vaak kunnen helpen met specifieke vragen.

So führst du dein Update von Windows 7 auf Windows 10 durch

5. Voltooi de installatiewizard

Tot slot wordt de installatiewizard van Windows 10 geopend. Volg de instructies van Microsoft en uw upgrade is klaar voor gebruik – u hebt de sprong van Windows 7 naar Windows 10 gemaakt!

Als u vragen of problemen heeft

Heeft u problemen met een niet-gelicentieerd product of vastloopt bij een stap van deze gids voor het updaten van uw besturingssysteem, kunt u altijd contact opnemen met onze Steun ondersteuningsteam.

Onze aanbeveling: U kunt een hoop complicaties vermijden die vaak komen kijken bij het gebruik van twijfelachtige productcodes door te vertrouwen op betrouwbare leveranciers zoals sleutelportaal .