Automatische updates voor Windows 10 uitschakelen – 3 beproefde methoden!

In vergelijking met sommige vorige versies, mist Windows 10 helaas de optie om automatische updates eenvoudig uit te schakelen in de instellingen. Het hoogste van het gevoel is een kort bericht te krijgen, als uw computer opnieuw moet worden opgestart voor de installatie Besturingssysteem plant een reboot voor installatiedoeleinden. Maar vaak begint zelfs dit proces op de meest ongelegen momenten. Het downloaden van een uitgebreide systeemupdate kan Windows 10 merkbaar vertragen.

Het uitschakelen van automatische updates kan heel praktisch zijn. Over het algemeen raden wij deze stap echter af, omdat u beter af bent als u up-to-date blijft om uzelf tegen malware te beschermen. Tenzij, natuurlijk, je al een tijdje worstelt met een Fout bijwerken met Windows 10 al een hele tijd. Of bent u een trotse eigenaar van Windows 10 Pro en kan de automatische Windows update vertragen.

Endlich wieder problemlos am Laptop oder PC arbeiten
Bron: Vlada Karpovich van Pexels

Voor alle anderen gaan we in detail in op de 3 beste manieren om automatische updates uit te schakelen in dit bericht. Probeer degene die voor u het gemakkelijkst lijkt en volg de handige stap-voor-stap gids.

Hoe schakel ik automatische updates uit in Windows 10?

Laten we beginnen met de eerste handleiding, die in bijna alle gevallen tot succes zal leiden en u in staat zal stellen automatische updates uit te schakelen:

(1) Schakel Automatische updateservice uit in Eigenschappen

Attentie: Voordat u met de maatregelen begint, moet u zich bewust zijn van wat het deactiveren van de updates van Windows 10 betekent. Uw geactiveerde besturingssysteem zal worden uitgesloten van alle toekomstige updates. Als u het updateproces op gezette tijden handmatig wilt starten, werkt dit niet meer via de instellingen. U moet eerst de stappen die u gaat uitvoeren ongedaan maken.

De reis begint in het Start menu. Als u problemen hebt met het bekijken van uw taakbalk, kijk dan eens naar onze gedetailleerde gids.

 1. Rechtstreeks in het menu Start of via de zoekfunctie van Windows 10(Windows-logotoets + S) voert u in het tekstvak services.msc of gewoon services in. Klik met de rechtermuisknop om de toepassing als administrator uit te voeren.
 2. Er wordt een nieuw venster geopend met alle lokale diensten op uw computer. Zoek het item met de naam Windows Update uit de lijst. Misschien moet u overschakelen naar het tabblad Standaard .
 3. Een klik met de rechtermuisknop opent de eigenschappen. Hier vindt u de optie om automatische updates uit te schakelen.
 4. Verander de instelling van het vervolgkeuzemenu Opstarttype van Handmatig in Uitgeschakeld.
 5. Bevestig de wijzigingen met OK. Gedaan.
Über die lokalen Dienste automatische Updates deaktivieren

In sommige situaties maakt Windows hier echter gebruik van en schakelt het de automatische updates zelf weer in. U kent misschien de hardnekkigheid van Microsoft als u het in het verleden hebt geprobeerd, Cortana uitzetten. Dit alles wordt meestal gedaan onder het mom van bescherming tegen kwaadaardige cyberaanvallen die gebruik maken van backdoors. In dit geval helpt een andere methode die het probleem op een creatieve manier omzeilt:

(2) Stel de internetverbinding in als geklokt en schakel automatische updates uit

Vanwege de omvang van sommige updates geeft Windows 10 inherent aan dat er geen automatische download zal starten op geklokte internetverbindingen. Geklokt betekent hier een betaalde internetverbinding. Dit betekent bijvoorbeeld dat een mobiele stick geen vast tarief krijgt . Omdat het maximale datavolume snel bereikt zou worden met constante synchronisatiepogingen.

Gebruikers van Windows 10 Thuis volg deze stappen om automatische updates met deze methode uit te schakelen:

 1. Open de instellingen van Windows via het tandwielpictogram in het menu Start of door op de toetsencombinatie Windows-logotoets + I te drukken.
 2. Selecteer in de Netwerk- en internetinstellingen het tabblad aan de linkerkant dat overeenkomt met uw huidige internetverbinding. In de meeste gevallen klikt u op WLAN en vervolgens nogmaals op het actieve netwerk.
 3. Verder naar beneden zet u de schakelaar bij Instellen als geklokte verbinding om zodat deze Aan aangeeft.
 4. De wijzigingen zullen automatisch worden toegepast. In geval van twijfel kunt u een snelle herstart uitvoeren.
Ein Netzwerk als getaktete Verbindung festlegen

Maakt u zich geen zorgen, deze wijziging brengt geen extra kosten voor uw provider met zich mee. Deze instelling heeft alleen invloed op uw besturingssysteem en zorgt ervoor dat automatische updates zijn uitgeschakeld.

(3) Als een Windows 10 Pro gebruiker, vertraag alle automatische updates

Als u de trotse eigenaar bent van Windows 10 Prodan heb je nog een optie om automatische updates uit te schakelen:

 1. Open de Windows instellingen zoals hierboven beschreven (Windows logo toets + I).
 2. Klik deze keer rechtstreeks op de categorie Update en beveiliging. Het submenu Windows Update zou al geselecteerd moeten zijn.
 3. Verder naar beneden vindt u de Geavanceerde Opties.
 4. Onder Updates opschorten kunt u nu kiezen om alle updates tot 5 weken lang achterwege te laten. Dit geldt vanaf het moment dat u de wijziging instelt.
Als Windows 10 Pro User automatische Updates deaktivieren und verzögern

Als u juist deze functie gemist hebt, een Upgrade naar Windows 10 Pro kan de moeite waard zijn. In de winkel van sleutelportaal.ch vindt u laaggeprijsde aanbiedingen voor alle relevante versies. Voor bedrijven kunnen wij bijvoorbeeld Windows 10 Onderneming een besturingssysteem dat speciaal is ontworpen voor professionele eisen. Kijk gerust rond.