Tel tekens en woorden in Word 2019 en Office 365

De mogelijkheid om het aantal tekens en woorden te tellen die in een geschreven tekst worden gebruikt, is een van de meest elementaire functies van Microsoft Word. De hier gepresenteerde opties zijn dan ook geschikt voor alle moderne Word versies, maar vooral voor Kantoor 2016 en hoger. De screenshots tonen de interface van respectievelijk Word 2019 en de Office 365-versie. Wat het verschil was, legt u uit deze post.

Dus voorbij zijn de dagen van het tellen van de tekens in een Word-document met de hand en met enige moeite. U wilt een draadje voorschrijven voor Twitter en uw argumenten verdelen in de voorkeurslengte van 280 tekens? Al een hele tijd geen probleem meer. Zo makkelijk als je nu je kladjes kunt bewerken dicteren in Word kun je hun tekens en woorden tellen.

Kenntnis über die Features von Word kann viel Arbeit ersparen
Bron: Pixabay op Pexels

Hier is een kort overzicht van de ingebouwde tools – inclusief de vaak gebruikte sneltoetsen.

Hoe weet ik hoeveel tekens en woorden mijn tekst heeft?

  1. Tellen van tekens en woorden in het Word menu
  2. Tel alle tekens en woorden met slechts één klik
  3. Tel tekens en woorden met een sneltoets

Open eerst, zoals altijd, het Word-document waarvan u de tekens en woorden wilt tellen en kies een van de volgende stappen. Ze leiden allemaal tot hetzelfde resultaat.

1. De klassieker – tel tekens en woorden in het Word menu

In de menubalk van Word ziet u rechts het tabblad Controleren. Als u erop klikt, vindt u de optie Woorden tellen in de selectiebalk aan de linkerkant onder het onderdeel Spelling. Een klein venster met statistieken wordt geopend. Word zal automatisch voor u nagaan hoeveel pagina’s, woorden, tekens (met en zonder spaties), alinea’s en regels de geselecteerde tekst bevat. U kunt zelfs aangeven of bij de weergave rekening moet worden gehouden met tekstvelden of met voetnoten en eindnoten.

Über das Menü lassen sich Zeichen und Wörter zählen

Opmerking: Indien een platform vereist dat u een vast aantal tekens specificeert, is de specificatie in bijna alle gevallen bedoeld met spaties.

2. De snelkoppeling – Tel alle tekens en woorden met slechts één klik

U kunt hetzelfde resultaat bereiken door rechtstreeks te klikken op het aantal woorden in de onderste statusbalk in Word, die bijvoorbeeld de zoomfactor of de opmaak aangeeft. Zoals altijd, is de telling gebaseerd op uw selectie. Word telt de tekens en woorden die u hebt geselecteerd. Zonder een specifieke selectie verwijzen de waarden naar het hele document, zoals hier te zien is in de schermafbeelding uit onze post over de Update problemen van Windows kan worden gezien.

Die beliebteste Möglichkeit, um in Word Zeichen und Wörter zu zählen

3. Access – Tekens en woorden tellen met een enkele sneltoets

Zelfs navigeren naar de statusbalk is te omslachtig voor u? Maak je geen zorgen, Microsoft biedt natuurlijk een sneltoets om tekens en woorden te tellen in Word. Druk gewoon tegelijkertijd op Ctrl + Shift + I en het kleine venster wordt geopend. Deze standaard werkt gegarandeerd met het huidige Word van Kantoor 2019 en werkt ook voor sommige oudere versies.

Beispielhafte Statistik für einen Text mit 1.813 Wörtern

Als u daarentegen afzonderlijke woorden probeert te tellen, kunt u het beste de zoekfunctie van Word gebruiken om dit te doen. Door tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + F te drukken, wordt de navigatiebalk geopend. Typ in het tekstvak gewoon het woord of de tekenreeks die u wilt tellen. De reeks resultaten toont tenslotte hoe vaak precies deze waarde in uw tekst voorkomt.

Het tellen van tekens en woorden in Word is dus niet moeilijk. In feite zijn veel functies van het programma veel gemakkelijker te gebruiken dan je zou denken. Bijvoorbeeld, automatische inhoudsopgave bijvoorbeeld vereist slechts een paar aanpassingen. Als u echter nog met Word 2003, 2007 of 2010 werkt, kunt u het beste eerst even kijken naar onze Gids voor het openen van DOCX-bestanden handleiding eerst. We zijn blij als we u konden helpen.