Automatische inhoudsopgave – maken en opmaken in Word 2019!

Iedereen die ooit een academisch werkstuk heeft moeten schrijven of op het werk een document heeft moeten bewerken, zal een automatische inhoudsopgave op prijs stellen. Dit is waar Word 2019 schittert – of het nu in de Standaard variant of als Professioneel Plus. De nieuwste editie van Microsoft Office heeft veel functies van zijn voorgangers weten te perfectioneren. Bijvoorbeeld, Word heeft nu ook een geïntegreerde dicteerfunctie.

De optie om een automatische inhoudsopgave te maken, daarentegen, is beproefd en getest. Het voordeel is dat u niet heen en weer hoeft te springen in de tekst of de koppen handmatig hoeft aan te passen na elke update. Bovendien ziet een automatische inhoudsopgave in Word er ook heel indrukwekkend uit.

Wij zullen u stap voor stap laten zien hoe u zo’n automatische inhoudsopgave kunt maken:

Hoe maak ik een automatische inhoudsopgave in Word?

  1. Opmaak koppen in Word
  2. Maak een automatische inhoudsopgave in Word
  3. Werk de tabel bij wanneer u de tekst wijzigt
  4. Pas de automatische inhoudsopgave aan uw ideeën aan

Ten eerste moet u alle relevante koppen direct in Word instellen.

1. Opmaak koppen in Word

In het document dat een automatische inhoudsopgave nodig heeft, vindt u de opmaaksjablonen via het tabblad Start. U kunt werken met het voorbeeld of een apart venster openen voor koppen en andere voorinstellingen door te klikken op Uitbreiden(Alt + Ctrl + Shift + S). Selecteer nu de tekst en kies de juiste kop.

Eine grundlegende Voraussetzung, um ein automatisches Inhaltsverzeichnis zu erstellen

Hier in de schermafbeelding zie je als voorbeeld de tekst naar onze Windows Update Help. Als uw document geen speciale titel heeft, begint u gewoonlijk met rubriek 1. Voor de volgende hoofdstukken volgt u de hiërarchische lijst en verdeelt u de rubrieken 2 en 3 naar gelang van het onderwerp. Hoe meer onderverdelingen je gebruikt, hoe meer stijlen Word je biedt.

U hebt de moeilijkste stap naar een automatische inhoudsopgave al gezet. Nu hoeft u alleen nog het eigenlijke overzicht in te voegen.

2. Maak een automatische inhoudsopgave in Word

Zodra u alle koppen van uw tekst hebt aangepast, gaat u naar het tabblad Verwijzingen. Aan de linkerkant van het menu zou u het item Inhoudsopgave moeten zien. Met een klik op de knop maakt Word automatisch een inhoudsopgave op de op dat moment geselecteerde positie in het document. Als het venster Stijlen nog steeds geopend is, zou je daar een nieuwe optie moeten zien voor verdere bewerking.

Dir stehen mehrere Layouts zur Verfügung

In principe zijn de in deze instructies beschreven stappen gelijkelijk van toepassing op alle moderne Word versies. In Microsoft Office 2016 bijvoorbeeld, kunt u op dezelfde manier te werk gaan, behalve dat het menu-item daar Referenties heet.

3. Werk de tabel bij wanneer er wijzigingen in de tekst worden aangebracht

Zoals u kunt zien in de schermafbeelding hierboven, geeft klikken op de automatische inhoudsopgave u de mogelijkheid om deze bij te werken. Je hebt twee opties voor dit: Update paginanummers alleen u kiest als u geen wijzigingen hebt aangebracht in het label van uw koppen. U kunt ook de hele inhoud sopgave opnieuw bijwerken voordat u de tekst afmaakt en zo aan de veilige kant zijn.

4. De automatische inhoudsopgave aanpassen

Nog steeds in het tabblad Referenties, waar u eerder de automatische inhoudsopgave hebt gemaakt, kunt u die achteraf opmaken. Om dit te doen, klik opnieuw op Inhoudstafel en selecteer het item Aangepaste inhoudstafel…. Nu heb je verschillende opties, zoals je kunt zien in de schermafbeelding hieronder:

Ein automatisches Inhaltsverzeichnis lässt sich anpassen

U kunt bijvoorbeeld opgeven dat de tabel geen paginanummers uitvoert. Of verander de vullingstekens van de standaard geselecteerde stippen in een vloeiende lijn. De paginaweergave in de linkerbovenhoek geeft u een voorbeeld van het effect van de formaatwijzigingen. Tenslotte, onder het item Algemeen verder naar beneden, staan u verschillende aanvullende instellingen ter beschikking. U kunt bijvoorbeeld de elementen van elke rij van uw tabel afzonderlijk opmaken, zodat de lettertypes en lettergroottes precies overeenstemmen met uw wensen. U krijgt alleen meer speelruimte als u de handmatige tabel kiest in plaats van een automatische inhoudsopgave.

Nu weet u iets beter hoe u de vele nuttige functies van Microsoft Word moet gebruiken. Als u nog twijfelt over de aankoop, kijk dan eens naar de prijzen in onze winkel prijzen. Een eenmalige licentie die u de volledige reeks functies biedt, inclusief alle essentiële updates, is veel goedkoper dan u denkt. Onze klanten tonen enthousiast. Als u hulp nodig hebt bij uw keuze tussen Office 365 en 2019, kunnen wij u helpen Artikel voor jou.