Windows 10 Twee monitoren instellen en schermen aansluiten

Als u eenmaal het genoegen van een extra scherm hebt gehad, wilt u dit privilege niet meer missen. Of het nu op het werk is of voor multitasking op de relevante videoportals, twee monitoren beloven een enorme opluchting te zijn Windows 10 de nieuwe “VideoMonitor” maakt ook ongecompliceerd gebruik zonder extra software mogelijk en biedt basisfuncties uit de doos.

Erweiterter Desktop unter Windows 10 einrichten
Bron: XXSS IS BACK by Pexels

Om twee monitoren aan te sluiten en in te stellen, moet echter aan bepaalde eisen worden voldaan:

Wat heb je nodig voor een tweede monitor?

Controleer uw hardware. Een desktop PC heeft gewoonlijk de kritieke uitgangen aan de achterkant van de kast. Kijk uit naar interfaces voor HDMI, DisplayPort en DVI (soms ook VGA). U vindt deze vaak in het midden van uw grafische kaart, of hoger als uw PC een geïntegreerde GPU heeft.

Je sluit er twee monitoren op aan. U kunt bijvoorbeeld foto’s sorteren aan de ene kant en een video maken aan de andere kant met Windows 10 Video snijden. Dienovereenkomstig controleert u ook de poorten van een laptop, die zich meestal aan de zijkant bevinden. Moderne apparaten met USB-C of Thunderbolt 3 kunnen deze aansluitingen ook gebruiken om een tweede monitor op te zetten.

Zwei Monitore am Laptop anschliessen
Bron: Castorly Stock van Pexels

Hoe stel ik twee monitors in Windows 10 in?

Om twee monitors in te stellen op Windows 10, moet u verschillende instellingen volgen. De hieronder beschreven stappen zijn van toepassing op zowel Windows 10 Thuis als Windows 10 Pro:

  1. Eerst sluit u de monitor aan op uw PC of laptop. Dit gebeurt via een van de hierboven vermelde poorten. Zorg ervoor dat u de juiste kabel gebruikt, zodat alle functies (zoals 4K-resolutie) werken.
  2. Als de monitor correct is aangesloten, krijgt u een kort bericht van Windows.
  3. Open nu, op het eerste scherm, de weergave-instellingen door met de rechtermuisknop te klikken op uw bureaubladachtergrond.
  4. Onder het reeds geselecteerde tabblad Weergave kunt u uw schermen selecteren en opnieuw rangschikken. Indien u twee monitoren in gebruik heeft, klik dan op Identificeren om ze nader te definiëren.
  5. In het grote overzicht symboliseren de rechthoeken met de cijfers de momenteel aangesloten monitoren. Nadat u ze hebt geïdentificeerd en herkend, kunt u ze in de gewenste volgorde zetten door de muisknop ingedrukt te houden.
Unter Windows 10 die Position zweier Bildschirme einrichten

Dus, in principe bent u in staat geweest om twee monitoren in te stellen op Windows 10. Het is gewoon belangrijk dat de opstelling die u kiest overeenkomt met de werkelijke positie. Als u de muis naar rechts uit het beeld beweegt, moet de aanwijzer ook weer in die richting verschijnen. Het scherm met nummer 1 is ook het scherm dat het eerst geactiveerd wordt bij het opstarten en toont de Vergrendelscherm scherm.

Stel twee monitors op: Uw drie keuzes

Essentieel voor het gebruik van een tweede monitor zijn de modi voor de weergave van inhoud. U vindt deze ook onder Beeldscherminstellingen, maar dan onder Meervoudige schermen:

  • Dupliceer deze weergave: Beide monitoren geven hetzelfde beeld weer. Het tweede scherm kopieert virtueel wat er op het eerste gebeurt. Dit is erg handig, bijvoorbeeld als u iets op het grote scherm aan een publiek wilt presenteren.
  • Verlengdeze weergave: De optie voor algemeen gebruik. Nu kunt u twee monitoren tegelijk gebruiken voor werk of ontspanning. U kunt gemakkelijk bestanden, mappen of apps heen en weer verplaatsen tussen de schermen.
  • Weergave op 1 alleen: Als u in de vorige stap uw schermen correct hebt geïdentificeerd, kunt u ze nu tijdelijk uitschakelen. Slechts één van de twee displays blijft actief.
Bei zwei Monitoren diese Anzeige erweitern

Als u tevreden bent met uw instellingen, kunt u nog een paar laatste aanpassingen doen. Navigeer hiervoor naar het onderdeel Schalen en Arrangeren in hetzelfde schermmenu. Hier kunt u de grootte van de tekst overlays en toepassingen wijzigen. Nu hebt u uw twee monitoren volledig ingesteld en kunt u op beide schermen werken met Microsoft Office op beide schermen. Zelfs de Windows 10 klembord kopieert inhoud van hier naar daar zonder problemen.