Windows 10 WLAN wachtwoord uitlezen – Met onze stap voor stap handleiding!

Uw bezoeker wil toegang tot uw internet tijdens een vergadering, maar u bent vergeten waar u het wachtwoord kunt vinden op Windows 10 waar kan ik het WLAN wachtwoord vinden? Of probeert u zelf een nieuw apparaat op het netwerk aan te sluiten? Hoe zelden deze toegangsgegevens ook nodig zijn, op het beslissende moment zijn zij vaak niet voorhanden.

Maar dat is helemaal geen probleem. Zolang je toegang hebt tot een PC met Windows 10 Home of Pro kunt u uw WLAN-wachtwoord direct uitlezen. Wij zullen u stap voor stap laten zien hoe u dit moet doen. Hierna volgt een overzicht, dat vervolgens in detail wordt uitgesplitst.

Hoe kan ik het WLAN-wachtwoord lezen in Windows 10?

  1. Open Netwerk- en internetinstellingen
  2. Schakel over naar het Netwerkcentrum en delen
  3. Selecteer WLAN
  4. Roep draadloze eigenschappen op
  5. Wachtwoord tonen

Hoe kan ik het WLAN-wachtwoord achterhalen in Windows 10?

1. Open Netwerk- en internetinstellingen

Aan de rechterkant van uw taakbalk vindt u het WLAN-icoon, dat u ook de signaalsterkte toont. Klik er met de rechtermuisknop op om een menu te openen met de netwerk- en internetinstellingen.

Als uw WLAN hier niet verschijnt, is er ofwel geen verbinding of de taakbalk heeft een fout. Dergelijke problemen kunnen meestal snel worden opgelost – zie onze Blog bericht tutorial over dit.

Das WLAN Symbol steht in der Taskleiste von Windows

2. Schakel over naar het Netwerkcentrum en delen

Klik in de instellingen eerst op het tabblad WLAN aan de linkerkant. Zoek dan het item Netwerkcentrum en delen en klik er opnieuw op. U vindt het verderop of, zoals in de afbeelding, aan de zijkant van de Verwante instellingen.

In diesem Schritt bearbeitest du weiterführende Einstellungen

3. Selecteer WLAN

Nu zou u een lijst van alle actieve WLAN netwerken moeten zien. Klik op de naam van het netwerk waarvan u het WLAN-wachtwoord wilt uitlezen om uw keuze te bevestigen.

Entscheide dich für das Netzwerk, dessen Sicherheitsschlüssel du benötigst

4. Open draadloze eigenschappen

In het venster dat nu verschijnt, klikt u op Draadloze eigenschappen naast de opdracht Details. Dit brengt u naar de laatste stap.

Um das WLAN Passwort auslesen zu können, musst du das nächste Fenster aufklappen

5. Wachtwoord tonen

Weer verschijnt er een klein venster. U wisselt van het tabblad Verbindingen naar het tabblad Beveiliging. Op dit punt hoeft u alleen het vakje voor Tekens weergeven aan te vinken en het WLAN-wachtwoord kan worden uitgelezen.

De schermafbeeldingen tonen de procedure voor Windows 10 nog eens in detail. Maar in principe zijn de afzonderlijke stappen vergelijkbaar voor andere Besturingssystemen van Microsoft op dezelfde manier.

Ob komplizierte Zahlenfolge oder einfache Phrase, hier wirst du fündig

WLAN-wachtwoord lezen in Windows 10 – een alternatief voor gevorderde gebruikers

U kunt meer informatie over uw WLAN-netwerk verkrijgen door de functies van de opdrachtprompt te gebruiken.

De snelste manier om hiermee te beginnen is via de zoekfunctie van Windows: klik met de rechtermuisknop in het hoofdmenu en selecteer Zoeken (of Windows-logotoets + S). Als zoekopdracht, voer Command Prompt of gewoon cmd in. Het is ook het beste om de app als administrator te draaien. Een zwart venster met tekst wordt geopend.

Na uw gebruikersnaam typt u netsh wlan show profile NAME key=clear. Vervang NAME door de naam van het netwerk waarvan u het WLAN-wachtwoord wilt uitlezen. Bevestig deze opdracht met Enter.

Er verschijnt een overzicht met veel informatie. In het deel Beveiligingsinstellingen vindt u bijkomende waarden en de beveiligingssleutel die overeenkomt met uw WLAN-wachtwoord.

Alternative zum Anzeigen eines WLAN Passworts

Een tool gebruiken om het WLAN-wachtwoord uit te lezen

Als de hierboven beschreven methoden niet werken, kunt u een hulpmiddel van derden gebruiken. WirelessKeyView van NirSoft is gratis beschikbaar. Na installatie ziet u alle WLAN wachtwoorden die in Windows zijn opgeslagen in een handige lijst.

Maar wees altijd voorzichtig met zulke freeware. Ook bewezen programma’s zoals WirelessKeyView zijn van uw Antivirus als een plaag af en toe.