Windows 10 Wachtwoord – Aanpassen, wijzigen of verwijderen!

Ongeacht cyberaanvallen wordt de veiligheid van een pc vaak in gevaar gebracht door lokale inbraken van derden. Een sterk Windows 10 wachtwoord dat bij elke start wordt gevraagd, kan in zulke gevallen enorm helpen. Tegen al het andere beschermen apps zoals de AdwCleaner of andere antivirus programma’s. U vindt een selectie van bekroonde software-oplossingen die feilloos bronnen van gevaar van het internet blokkeren in onze Winkelen.

Maar eerst is het de moeite waard een aantal basismaatregelen te nemen. Dit omvat het aanpassen, wijzigen of verwijderen van uw Windows 10-wachtwoord. Vooral als het oude wachtwoord al lang bestaat of op andere plaatsen wordt gebruikt. Een beetje voorbedachtheid kan je wat hoofdpijn besparen. In het geval van zeer gevoelige gegevens kunt u zelfs het hele wachtwoord wijzigen Bescherm mappen met een wachtwoord.

Cybersicherheit sollte sowohl beruflich wie auch privat grossgeschrieben werden
Bron: Darwin Laganzon van Pixabay

Het eerste wat u daarom moet weten is welke stappen u kunt ondernemen om uw Windows 10-wachtwoord aan te passen of te wijzigen.

Hoe kan ik mijn wachtwoord op mijn computer wijzigen?

Het gebruik van een Microsoft-account wordt steeds meer verplicht bij de installatie van Windows 10. Dit brengt zijn eigen voor- en nadelen met zich mee, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat het accountbeheer van het besturingssysteem zich op een andere plaats bevindt dan in eerdere versies. Want dit is de enige plek waar u uw Windows 10 wachtwoord kunt aanpassen.

  1. Open de algemene instellingen van Windows. Er zijn een paar manieren om dit te doen: Klik op het tandwielpictogram in het menu Start of druk op de Windows-logotoets + I.
  2. Kies in de selectie Accounts en vervolgens het tabblad Aanmeldingsopties aan de linkerkant.
  3. Klikken op de Wachtwoord sectie zou de Verander knop moeten doen verschijnen.
  4. Als u een lokale account gebruikt, voert u gewoon uw oude wachtwoord in en in de volgende stap het nieuwe, inclusief de hint. Dat is het.
  5. Als u een gekoppelde Microsoft-account hebt, zal de wizard verbinding maken met de servers van het bedrijf. Volg de instructies. Dit kan inhouden dat u uw Microsoft PIN-code en uw huidige Windows 10-wachtwoord invoert en een identiteitscontrole uitvoert. Tenslotte kunt u uw wachtwoord wijzigen.
Windows 10 Passwort anpassen, ändern oder entfernen

Opmerking: Als u dit wachtwoord wijzigt zoals beschreven in de laatste stap, zal de aanmelding bij andere Microsoft-producten in de toekomst ook veranderen. Dit omvat bijvoorbeeld het inloggen in Microsoft Office.

Windows 10 wachtwoord verwijderen en automatisch aanmelden

Als u er vrij zeker van bent dat alleen vertrouwde mensen toegang hebben tot uw pc of laptop, is dit een alternatief. Het startscherm wordt gewoon overgeslagen, het wachtwoordveld blijft leeg. Dit zal u op de lange duur veel tijd besparen. We laten je zien waar Windows 10 heeft deze optie verborgen:

  1. Start de opdracht Uitvoeren, bijvoorbeeld met de toetsencombinatie Windows-logotoets + R.
  2. Voer netplwiz in het tekstveld in. Een nieuw venster wordt geopend, waarin u geavanceerde instellingen voor uw gebruikersaccounts kunt vinden.
  3. Selecteer de account waarvan u het Windows 10-wachtwoord wilt verwijderen door erop te klikken. Vink dan het vakje voor Gebruikers moeten gebruikersnaam en wachtwoord invoeren uit.
  4. Na de bevestiging wordt u gevraagd uw huidige wachtwoord twee keer in te voeren voor de zekerheid. Met de knop OK wordt het proces voltooid en worden uw wijzigingen opgeslagen. Je hebt het gedaan.
Wie du dein Windows 10 Passwort entfernen kannst

Wilt u het meeste uit uw rekeningen halen? Naast het nemen van stappen om uw Windows 10 wachtwoord aan te passen, zou u in dezelfde zet uw Wijzig gebruikersnaam. Of een Activeer beheerdersaccount. Onze gidsen zullen u ook helpen als u een nieuwe gebruiker aanmaken zou willen. Zo staat niets een succesvol beheer van uw rekeningen meer in de weg.