Windows 10 Bluetooth inschakelen – eenvoudig en snel!

Eenmaal ingesteld, zou uw PC eigenlijk permanent klaar moeten zijn voor ontvangst. Uitgebreide systeemupdates leiden er echter vaak toe dat u Bluetooth opnieuw moet inschakelen in Windows 10 Weer Bluetooth. Pas dan kunnen bijvoorbeeld mobiele apparaten zonder problemen worden aangesloten en begint de gegevensuitwisseling.

Maar maak je geen zorgen, het is niet zo ingewikkeld. Ga gewoon naar de instellingen en u kunt Bluetooth activeren in Windows 10. We laten je precies zien hoe je het moet doen.

Eerst moet u nagaan of deze functie u überhaupt ter beschikking staat:

Mit einem Klick ins Info-Center von Windows 10

Heeft mijn Windows 10-pc Bluetooth?

Dit kan heel snel ontdekt worden. Klik gewoon op het pictogram met de tekstballon uiterst rechts op de taakbalk, dat u naar het Microsoft Info Center zal brengen. Als u al problemen ondervindt, kijk dan eens naar deze blogpost, waarin u verschillende oplossingen vindt.

Anders ziet u het vakje met het Bluetooth-teken in uw Info Center, waarop kan staan Niet verbonden. Als er geen Bluetooth verschijnt naast Nachtmodus en VPN, mist uw computer de overeenkomstige module. De enige remedie is het gebruik van een externe adapter.

Maar voordat u geld uitgeeft aan een zogenaamde dongle, lees dan eerst de rest van de blogpost. Vaak zit de fout ook in de instellingen van uw Besturingssysteem. We gaan er hieronder dieper op in, zodat u Bluetooth kunt activeren in Windows 10.

So kannst du unter Windows 10 Bluetooth aktivieren

Waar vind ik Bluetooth in Windows 10?

  1. Roep de Windows 10 instellingen op. Klik daarvoor op het tandwielpictogram in het menu Start of klik met de rechtermuisknop op het Windows-symbool om de instellingen te selecteren. Als alternatief, de sneltoets Windows logo toets + I werkt.
  2. Hier selecteert u Apparaten. U zou de term Bluetooth moeten zien naast Printer en Muis.
  3. Ga aan de linkerkant naar het tabblad Bluetooth en andere apparaten, als dat nog niet is geopend bij het opstarten.

Als u Bluetooth wilt activeren in Windows 10, zet u de schuifregelaar op Aan. Het zou in blauw moeten verschijnen, zoals in de schermafbeelding. Op dezelfde manier is Bluetooth ook ingeschakeld in het Info Center.

Als u deze optie niet heeft, maar uw PC moet wel Bluetooth hebben, kunt u klikken op Apparaten toevoegen en de instructies van de wizard volgen. Dit zal u in veel gevallen ondersteunen, bijvoorbeeld ook wanneer u Windows inschakelen probeer.

Meer opties en mogelijkheden

Als u de pagina Apparaatinstellingen nader bekijkt, zult u aan het eind (of in de rechtermarge) onder Verwante instellingen het item Meer Bluetooth-opties zien. Door het vakje Bluetooth-apparaten kunnen deze PC detecteren aan te vinken, zorgt u ervoor dat uw apparaat in de eerste plaats door anderen wordt gedetecteerd.

Wij raden u ook aan het Bluetooth-pictogram in het meldingsgebied weer te geven. Hierdoor zal een Bluetooth-symbool in uw taakbalk verschijnen. Klik er met de rechtermuisknop op voor meer geavanceerde opties. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken om bestanden te verzenden of te ontvangen en Bluetooth te activeren in Windows 10.

Als u nog vragen hebt, schrijf ons dan een opmerking. Anders kunnen we u doorverwijzen naar de officiële Microsoft help pagina. De experts houden zich specifiek bezig met het oplossen van Bluetooth problemen op Windows 10.