Word brief sjabloon maken – In slechts een paar stappen!

De lay-out maakt de brief. Een professioneel uitgelijnde pagina volgens DIN 5008 toont in het briefhoofd al alle belangrijke gegevens in één oogopslag. Het adres van de afzender, het adres van de ontvanger en andere voetnoten dienen de gebruikelijke richtlijnen te volgen. Dit omvat lettertype of -grootte plus het juiste aantal alinea’s.

Zodat u dit alles niet met de hand hoeft op te maken, kunt u een kant-en-klare Word briefsjabloon laten maken. Als onderdeel van Office 2019 Standaard de laatste versie van Word komt met tonnen sjablonen voor brieven van alle soorten. Van speelse feestuitnodigingen in felle kleuren tot klassiek neutrale zakelijke brieven, er is elk denkbaar ontwerp.

Für alle Anlässe die Word Briefvorlage nutzen
Bron: John-Mark Smith van Pexels

Wij laten u zien hoe u in een paar klikken een van deze Word-briefsjablonen maakt. Om dit te doen, open je eerst Word 2019 of een DOCX-bestand. Daarna vindt u de juiste Word brief sjabloon hier:

Hoe maak ik een briefsjabloon in Word?

Als u Word 2019 opnieuw opstart of het tabblad Nieuw selecteert in het menu Bestand, presenteert het programma u talloze stijlbladen. Door op de zoekterm Brieven te klikken, ziet u momenteel 90 verschillende briefformaten die u met een muisklik kunt maken.

Wie du eine Word Briefvorlage erstellen kannst

Word brief sjablonen in detail

Al deze ontwerpen worden exclusief aan u verstrekt door Microsoft. Onder de vele eenvoudige ontwerpen voor persoonlijk gebruik, kunt u een aantal complexe pagina lay-outs op maat van specifieke zakelijke gebieden te ontdekken. Een voorbeeld hiervan is het toegankelijke Word briefsjabloon “Gezondheidszorg”, waarmee u rechtstreeks de juiste contactpersoon kunt bereiken. Indien u daarentegen de tekst in het Engels nodig heeft, kunt u gewoon de Verander de taal van Word.

De centrale elementen die elke letter moet hebben, worden voorgesteld door plaatshouders. U moet de informatie tussen vierkante haken altijd vervangen door uw eigen gegevens. Op die manier ziet uw brief er niet alleen professioneel uit, maar heeft hij ook de juiste inhoud. Controleer ook de open velden in de grafiek. Waarden als adresregel 1 en 2 zijn al aangepast aan de desbetreffende situatie.

Word Briefvorlage bei Vertragsende einer Versicherung

U wilt een speciaal Word briefsjabloon maken en hebt het niet gevonden in de lijst van het programma? Bezoek dan de officiële site van Microsoft voor meer premium lay-outs. Laat je creativiteit de vrije loop!

Word 2019 als onderdeel van de Microsoft Office Suite is nu beschikbaar voor aankoop in onze winkel op sleutelportaal.ch kopen. Met de aankoop krijgt u de volledige functionaliteit van de software voor een lage prijs. Omdat u, in tegenstelling tot Office 365, geen maandelijks abonnement hoeft te betalen. Word 2019 is onderdeel van een eenmalige licentie – alle belangrijke updates met uw favoriete Word-brievensjabloon al inbegrepen.

Probeer het vandaag Office 2019 voor Mac of Windows en de nieuwste functies uitproberen.