Windows Server 2016 toegangslicenties (CAL’s)

CHF119CHF649

Beschrijving

Waarom Windows Server 2016 Access Licenses (CAL’s)?

Koopt u een versie van Windows Server 2016, dan krijgt u een serverlicentie die u het recht geeft om het genoemde serverbesturingssysteem op uw apparaat te installeren en te gebruiken. Om het op andere apparaten aan te sluiten, hebt u zogenaamde Windows Server Device CAL’s (Client Access Licenses) nodig. Dit zijn apparaatlicenties die u recht geven op toegang tot de server en alle gegevens erop vanaf apparaten met een licentie.

Verifieer individuele apparaten met Windows Server Device CAL’s

Apparaatlicenties maken het voor uw organisatie gemakkelijk om te bepalen welke apparaten toegang hebben tot de server. Met individuele licenties kunt u zo veel apparaten aansluiten als u nodig hebt. Met dit pakket krijgt u 5 Windows Server Device CAL’s, die u op elk apparaat kunt gebruiken. In tegenstelling tot gebruikers-KAL’s, die gebonden zijn aan een specifieke gebruiker en onafhankelijk van een apparaat kunnen worden gebruikt, zijn apparaat-KAL’s altijd gebonden aan het specifieke apparaat.

Optimaal gezamenlijk gebruik van middelen

Device CAL’s zijn bijzonder geschikt voor organisaties waar meerdere werknemers op hetzelfde apparaat werken. Met Windows Server Device CAL’s hoeft u geen toegang per werknemer te kopen, maar alleen per apparaat. De structuur van uw bedrijf zal bepalen of deze vorm van licentieverlening geschikt is voor u. Door de juiste CAL’s te kiezen kunt u kostenefficiënt werken en middelen besparen. Apparaat CAL’s en gebruikers CAL’s kunnen ook gecombineerd worden. U kunt ze echter niet splitsen. Een CAL is altijd gebonden aan zijn doel.

Gebruik bijvoorbeeld Windows Server Device CAL’s voor Windows Server Standard of Windows Server Datacenter.

Elke servergebruiker heeft een aparte Windows gebruikers-CAL nodig

Met Windows Server User CAL’s (Client Access Licenses) kunt u individuele gebruikers in een netwerk opnemen met een Windows Server-besturingssysteem. Om uw Windows Server-besturingssysteem beschikbaar te maken voor zo veel mogelijk gebruikers, hebt u de juiste Microsoft Windows Server User CAL’s nodig. Voor elke gebruiker die op het serversysteem moet worden aangesloten, moet een afzonderlijke toegangslicentie worden geverifieerd. Daarna heeft de gebruiker volledige toegang tot alle inhoud en diensten van het serversysteem, die door de beheerder voor hem zijn vrijgegeven.

Eenvoudige toegang door individuele toegangsgegevens

In tegenstelling tot Device CAL’s, ook wel apparaatlicenties genoemd, zijn User CAL’s voor Windows Server altijd gebonden aan een specifieke gebruiker. Deze gebruiker krijgt individuele toegangsgegevens tot de server en kan deze op elk werkstation gebruiken. Gebruikers-CAL’s zijn niet gebonden aan een specifiek apparaat. Ze zijn daarom bijzonder geschikt als uw werknemers meerdere apparaten gebruiken, bijvoorbeeld een desktop-pc en een laptop. Elke gebruiker heeft volledige toegang tot de server vanaf elk toestel via zijn Microsoft Windows Server User CAL. Gebruikerslicenties maken het werken zo veel flexibeler en geven gemakkelijk en snel toegang tot relevante gegevens.

Netwerk alle medewerkers met de server op een ongecompliceerde manier

Hoeveel Microsoft Windows Server User CAL’s u moet kopen, hangt af van het aantal werknemers dat servertoegang nodig heeft. In dit pakket zijn 5 gebruikers-CAL’s inbegrepen. Dit geeft precies 5 gebruikers toegang tot de server. U kunt uw Windows Server User CAL’s zo veel uitbreiden als u wilt om al uw werknemers toegang te geven tot de server. Pas het vereiste aantal CAL’s aan uw behoeften aan en werk kostenefficiënt en middelenbesparend. Opmerking: Gebruikers CAL’s en Apparaat CAL’s kunnen gecombineerd worden, maar niet gesplitst. Zij zijn altijd gebonden aan hun respectieve doel. Een Windows User CAL kan gebruikt worden voor Windows Server Standard en Windows Server Datacenter.

Productinformatie “Windows Server – 5 RDS CALs

De Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) zijn de opvolgers van de oude Terminal Server CALs. RDS is een gecentraliseerd desktop- en applicatieplatform dat u meerdere opties biedt voor het leveren en beheren van desktops en het verbinden van externe medewerkers met sessievirtualisatie en Virtual Desktop Infrastructure (VDI)-technologieën. Hierdoor kunt u uw bedrijfsflexibiliteit en gegevensbeveiliging vergroten met een gecentraliseerde desktopoplossing, terwijl uw IT-afdeling zich kan bezighouden met het beheer van desktops en applicaties.

Kenmerken van Remote Desktop Services (RDS)

  • Vereenvoudigd beheer via een verenigde en schaalbare verbindingsmakelaar voor zowel sessie-desktops als VDI-desktops.
  • Unified RD Web Access en “RemoteApp and Desktop Connection” functionaliteit voor toegang tot VDI en sessiedesktops.
  • Met RemoteApp-toestemming en filtering kunnen gebruikers alleen de applicaties zien die voor hen bestemd zijn.
  • Rijke gebruikerservaring op afstand die de ervaring benadert die gebruikers gewend zijn wanneer ze toegang hebben tot lokale bronnen.
  • Volledige ondersteuning voor meerdere monitoren
  • Windows Media Player-omleiding
  • Audio-aanvoer en audio-opname
  • Verbeterde bitmapversnelling voor 3D-toepassingen en rijke media-inhoud zoals Silverlight en Flash.
  • Verbeterde applicatiecompatibiliteit en beheer van remote desktop sessie host servers, waaronder App-V voor RDS.
  • Vergelijk met Terminal Server CALs

Remote Desktop Services zijn qua functionaliteit gelijkwaardig aan Terminal Server CAL’s. In tegenstelling tot de Terminal Server CAL’s, bevatten de Remote Desktop Services reeds de gebruiksrechten voor Microsoft Application Virtualization for Terminal Services (App-V).

Licentie

RDS moet worden gelicenseerd voor elk apparaat dat toegang heeft tot een Terminal Server. RDS, zoals andere Microsoft CALs, zijn voor een genoemde gebruiker (User CAL) of apparaat (Device CAL).

Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: ,