Windows Server 2019 Datacenter

CHF899CHF2,499

Beschrijving

Waarom Windows Server 2019 Datacenter

Met de Datacenter-editie van Windows Server 2019 bouwt het softwarebedrijf uit Redmond voort op de sterke punten van Windows Server 2016 en helpt het grote bedrijven en organisaties om een netwerkstructuur op te bouwen die even stabiel als krachtig is. De nieuwe versie is gebaseerd op talrijke verbeteringen en exclusieve functies. Het serverbesturingssysteem biedt met name voordelen voor bedrijven die Windows Server 2019 Datacenter willen aanschaffen en gebruiken in een “hybride cloudscenario”. Onderdeel van het totaalpakket is onder meer de verbeterde verbinding met Microsoft Azure door het gebruik van de browsergebaseerde tool “Project Honolulu”.

Meer beveiliging in Windows Server 2019

Beveiliging is nog steeds het belangrijkste onderwerp op servergebied. Met de Windows Server 2019 Datacenter Edition speelt Microsoft opnieuw in op de huidige bedreigingen van het wereldwijde web en verbetert het zijn serverbesturingssysteem op tal van punten. Van bijzonder belang voor gebruikers is hier de samenwerking met Windows Defender Advanced ThreatProtection. Dit beschermingsmechanisme is gespecialiseerd in de detectie van bedreigingen zonder handtekeningbestanden en biedt dus effectieve bescherming tegen rootkits en zero-day-aanvallen die niet door conventionele virusscanners worden gedetecteerd via de cloudverbinding. Dit wordt aangevuld met eenvoudigere en betere versleuteling die ook betrekking heeft op netwerkverkeer en virtuele machines (VM’s).

Snelle updates en betere integratie met Microsoft Azure

Gebruikers van de Windows Server 2019 Datacenter-editie zullen ook profiteren van Microsofts Express Updates, zoals al bekend van het Windows 10 desktop-besturingssysteem. Het grote voordeel is dat de nieuwe Express Updates aanzienlijk kleiner zijn dan de delta-updates die voorheen gebruikelijk waren bij Windows Server. De Express Updates, die op dezelfde manier werken als opeenvolgende gegevensbackups, versnellen niet alleen het downloaden en installeren, maar verminderen ook het aantal noodzakelijke herstarts van de gebruikte servers.

De nieuwe versie biedt ook een nauwere integratie met Microsoft Azure. Dit opent op zijn beurt nieuwe mogelijkheden voor gebruikers van de Windows Server 2019 Datacenter-editie, zoals vereenvoudigde synchronisatie van bestanden, gegevensback-up via Azure Backup of het bevolken van bestandsservers met Azure Files vanuit de cloud. Naast de verbinding van clusters met Microsoft Azure is er ook de mogelijkheid om een back-up te maken van gegevens in de cloud met de Storage Migration Assistant.

Ook nieuw is de verbeterde virtualisatie van Linux-servers onder Windows Server 2019, evenals de bescherming ervan via “shielded-virtual machines”, wat voorheen alleen mogelijk was met Windows-servers. Via Windows Subsystem for Linux kunnen Linux-distributies nu ook geïntegreerd worden binnen de Windows-installatie met Windows Server 2019. Dit heeft het voordeel dat Linux-servers nu ook gemakkelijk vanaf Windows-servers kunnen worden beheerd met Linux-commando’s.

Flexibele licentieaanpak voor grote organisaties

Bedrijven die Windows Server 2019 Datacenter kopen, profiteren nog steeds van een doordacht licentieconcept dat scoort met de hoogst mogelijke flexibiliteit. Net als de standaardeditie van Windows Server 2019, wordt ook de Datacenter-editie hardware-afhankelijk gelicentieerd via core-licenties, inclusief de toegangsapparaten of de toegangsgebruikers. Net als bij de voorganger zijn het “8-core minimum” per processor en het “16-core minimum” per server nog steeds van toepassing.

Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: