Microsoft Exchange Server 2019 Standaard

CHF799

Beschrijving

Waarom Microsoft Exchange Server 2019 Standard

Koop Microsoft Exchange Server 2019 Standard en stroomlijn processen in een mum van tijd. Met Exchange Server 2019 Standard vervangt het softwarebedrijf uit Redmond de vorige versie Exchange Server 2016 en bouwt het voort op de sterke punten. Bedrijven die Exchange Server 2019 Standard kopen, krijgen dus een groupware- en e-mailtransportserversoftware die de interne samenwerking op alle niveaus vereenvoudigt.

Zowel kleine werkgroepen als grote afdelingen zullen met de nieuwe versie van Exchange Server 2019 genieten van krachtige gecentraliseerde opslag en beheer van takenlijsten, afspraken, contacten en e-mails, notities en tal van andere items. De standaardversie van de software is ontworpen als een interne en externe interface en is specifiek afgestemd op de behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen.

Nieuwe Exchange Server ondersteunt krachtigere systemen

Een van de belangrijkste nieuwe functies die gebruikers die Exchange Server 2019 Standard aanschaffen, zullen ervaren, is ondersteuning voor krachtigere serversystemen. Hier breidt Microsoft de systeemzijdige ondersteuning voor maximaal bruikbaar geheugen uit van 192 GB naar 256 GB, in tegenstelling tot de 2016-versie. Het aantal ondersteunde processoren is zelfs verdubbeld van 24 CPU cores tot momenteel 48 CPU cores. Dit belooft op zijn beurt, in combinatie met de ondersteuning van SSD-opslag als tussenopslag voor prestatie-optimalisatie, een enorme prestatieboost en een betere gebruikerservaring.

Nieuw “agendamodel” voor meer gebruiksgemak

Ook nieuw is het vernieuwde kalendersysteem. Dit is gebaseerd op het model dat reeds in diverse Office-producten is getest, met name wat betreft het “delen van agenda’s”. Dankzij de functie “Niet doorsturen” en de PowerShell cmdlets beschikken beheerders nu over uitgebreidere opties, zoals de functie “Agenda-evenementen verwijderen” en “Machtiging voor postbusmap toevoegen” voor het toewijzen van delegatiemachtigingen.

Geïmplementeerde Bing search en vernieuwde voicemailmogelijkheden

In ruil voor de introductie van tal van nieuwe functies, laat Microsoft Exchange Server 2019 Standard enkele functies vallen. Daaronder bijvoorbeeld de verouderde FAST search, die zal worden vervangen door de zoekmachinefunctie van Bing. Zowel zoekindexen als zoekinformatie maken integraal deel uit van de mailboxdatabanken in de versie 2019. Microsoft heeft ook de ondersteuning voor Unified Messaging laten vallen. Dit betekent dat de voicemailfunctionaliteit van de software momenteel werkt via Cloud Voice Mail. Dit vereist op zijn beurt de aanwezigheid van verschillende Microsoft Office-producten of Skype voor Bedrijven 2019.

Voordelen van Microsoft Exchange Server 2019 Standard in een oogopslag

  • Aanzienlijk hogere productiviteit dankzij de ondersteuning van krachtigere systemen en de inzet van de Bing-zoekmachine.
  • Ondersteuning voor maximaal 48 processoren en maximaal 256 GB geheugen.
  • Verbeterde samenwerking van medewerkers, projectteams en hele afdelingen aan gedeelde documenten.
  • Hoge mate van beveiliging door uitgebreide bewakingsfuncties en voorkoming van gegevensverlies.
  • Eenvoudiger “agenda’s delen” door de functie “niet doorsturen” en het gebruik van het agendasysteem van diverse Microsoft Office-producten.

Gebruik Microsoft Exchange Server 2019 Standard voor onbepaalde tijd

Gebruikers die Exchange Server 2019 Standard aanschaffen, profiteren van onbeperkt gebruik van het krachtige softwarepakket. Door de aankoop van toegangslicenties (CAL’s), die gedifferentieerd zijn volgens apparaat- en gebruikerslicenties, houden bedrijven de touwtjes in eigen handen naargelang hun individuele behoeften. Dit maakt ook een kostenefficiënte integratie van thuiskantooroplossingen en mobiele apparaten mogelijk.

Coëxistentie van de verschillende versies van Exchange Server

Wie Microsoft Exchange Server 2019 Standard wil kopen, moet weten dat het softwarebedrijf uit Redmond ook hier vertrouwt op het welbekende “N – 2”-principe. Dit betekent dat Exchange Server 2019 niet rechtstreeks bovenop Exchange Server 2010 kan worden opgezet. Bedrijven die nog gebruik maken van de 2010-versie zullen daarom een tussentijdse migratie naar Exchange Server 2016 of Exchange Server 2013 moeten uitvoeren. Microsoft Exchange Server 2013 is echter geen haalbare optie als tussenoplossing, vooral omdat de mainstreamondersteuning in juni 2018 door Microsoft werd beëindigd.

Categorieën: ,