Minecraft Kerkers

CHF24

Beschrijving

Minecraft Dungeons is een actie-rollenspel ontwikkeld door Mojang en uitgegeven door Xbox Game Studios. Dungeons is een spin-off van een populaire sandbox-titel en introduceert een geheel nieuwe benadering van Minecraft-gameplay. In plaats van te focussen op het creatieve proces. MS legt de nadruk op dungeon crawling actie. Het spel bevat traditionele RPG-mechanica, zoals karakterklassen, progressie door leveling, het plunderen van vijanden voor voorwerpen, en meer. Het verhaal van MD draait om de Arch Illager, wiens duistere heerschappij het vreedzame leven van de andere dorpelingen bedreigt. Minecraft Dungeons werd aanvankelijk goed ontvangen door critici, die opmerkten dat het spel een uitstekende actie RPG-titel is met een leuke wereld, makkelijk te leren mechanica, en veelbelovend.

Mijn je een weg door vijanden in actie RPG gameplay

Het eerste wat spelers zal opvallen is dat Minecraft Dungeons game een heel ander genre is dan het origineel. In tegenstelling tot Minecraft ligt de nadruk bij Dungeons op actie en het verkennen van kerkers op zoek naar voorwerpen. De spelers beginnen het spel met het creëren van hun eigen personage. MD biedt drie klassen waaruit de speler kan kiezen – Swordsman, Wizard, en Dual Sickle Fighter. Elke klasse heeft zijn eigen vaardigheden, zoals de toverspreuken van de tovenaar, en kan worden uitgerust met verschillende voorwerpen: Pantser, wapens, enz. De voorwerpen kunnen ook worden betoverd met verschillende effecten, zodat ze verder kunnen worden aangepast.

De MD-kaarten worden willekeurig gegenereerd, evenals de inhoud. Spelers zullen monsters tegenkomen die bekend zijn van het originele Minecraft, zoals skeletten en griezels, maar ook krachtige eindbazen. Er zijn ook verschillende kisten vol met verschillende soorten buit, unieke wapens en andere verzamelobjecten voor de speler om te verzamelen. In de kerkers duiken ook puzzels op die de speler moet oplossen om extra voorwerpen te verkrijgen. Ze zijn verborgen in de hoekjes en gaatjes van de kaarten, dus de speler moet goed opletten om ze allemaal te vinden. Minecraft Dungeons bevat een co-op modus voor vier spelers waarbij de speler het spel op elk moment kan joinen en verlaten. De moeilijkheidsgraad wordt aangepast telkens als de groep van de speler verandert.

De opkomst van de Arch Illager

Er is een waar gezegde, “Plaag de stier niet of je krijgt de horens”. In het geval van dit verhaal was de stier Aarts Illager en de horens waren een magisch artefact dat hem onvoorstelbare krachten gaf. Met zijn nieuwe duistere kunsten keerde Aarts Illager zich tegen de tirannen die hem schuwden en dwong hen zijn slaven te worden. Met een leger onder zijn bevel viel Aarts Illager andere dorpen binnen, beroofde en verwoestte alles wat hij zag. Maar een paar dappere krijgers besloten een eind te maken aan zijn terreurbewind. Ze gingen op weg om Arch Illager te verslaan en alles terug te eisen wat hij had gestolen.

Categorieën: ,