Avira Antivirus Pro

CHF39CHF209

Beschrijving

Avira keert terug naar de beveiligingsruimte met een tweede grote revisie in evenveel jaar van zijn vlaggenschip antivirus en betaalde upgrades. Terwijl de revisie van vorig jaar zich concentreerde op een nieuwe installatie en modernisering van de gebruikersinterface, draait het in deze versie allemaal om concurrerende en vooruitstrevende beveiligingsfuncties.
Het klinkt allemaal goed en wel, en Avira is zelfs verlost van zijn onaangename, irritante pop-up in de gratis versie. Sommige agressieve onderdelen van deze functies deden ons echter twijfelen bij het gebruik van de suite.

Installatie

De verbeterde snappy installatie van vorig jaar is iets veranderd, wat voor sommige mensen problemen kan opleveren.
Aan de slag gaan met Avira is nog nooit zo eenvoudig geweest en het is nog steeds een twee-kliks installatie. Het bedrijf beweert dat het de installatie met twee klikken heeft ontwikkeld als onderdeel van zijn “minder is meer”-strategie, die hetzelfde beschermingsniveau handhaaft als voorheen. zonder problemen. Dit is natuurlijk een stilzwijgende erkenning van eerdere problemen.
In ieder geval is de installatie de gemakkelijkste van de grote gratis beveiligingssuites. Het twee-klik proces detecteert automatisch concurrerende beveiligingscomponenten en verwijdert deze. Dus wees gewaarschuwd, als u denkt dat het gebruik van twee overlappende AV’s veiliger is voor u. Avira laat u dat niet doen.
Echter, dit is zo agressief dat het programma soms niet goed installeert. Een conflict tussen Avira en een beveiligingspakket, dat eerder op onze testcomputer was geïnstalleerd en een half dozijn registersleutels achterliet, veroorzaakte een crash van de computer en een “blauw scherm van de dood” op een verder stabiele computer. Uiteindelijk is het irrelevant of het de schuld is van Avira of van de vorige beveiligings suite. Niemand wil geconfronteerd worden met een BSOD bij het installeren van een programma en de meesten geven de nieuwe software de schuld.
Nog een klik brengt u voorbij de Ask.com toolbar en zoekmachine-omleiding, maar Avira is tenminste beleefd: het is een opt-in ervaring, niet een opt-out ervaring. Het werkbalkscherm zelf is een beetje verwarrend: het is Avira’s WebGuard functie. die wordt geleverd door een Ask.com zoekmachine, die deel uitmaakt van de werkbalk. Er is ook de mogelijkheid om Ask.com in te stellen als de standaard engine van uw browser, hoewel dit niet standaard is ingeschakeld.
We bespreken de werkbalk en de wijzigingen in de 2013-versie in het gedeelte Functies hieronder.
Aan het einde van het installatieproces begint Avira met een snelle scan. Op onze test computer duurde het ongeveer 1 minuut en 43 seconden tot de suite klaar was voor gebruik.

Interface

De gebruikersinterface is vrijwel ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Het is opnieuw ontworpen om de nieuwe functies op te nemen, maar het ziet er hetzelfde uit als in de versie van 2012, wat volkomen aanvaardbaar is, aangezien de interface eenvoudig is en die van veel concurrenten nabootst.
Een linker navigatiepaneel toont u uw gereedschappen, terwijl het middenpaneel zich richt op een diepere blik op uw beveiliging. Aan-uit knoppen maken het gemakkelijk om te schakelen tussen functies, hoewel het vermeldenswaard is. De gratis versie is nog steeds ernstig beperkt in vergelijking met de gratis concurrentie.
Een rode banner met de naam van het programma dient als omhulsel om de suite te verankeren. Daarboven is een Windows XP-stijl menubalk. Het ziet er niet slecht uit in Windows 7 maar het is zeker verouderd. In Windows 8 ziet het er nog ouder uit. De enige functie, die u vanuit geen enkel ander deel van de interface kunt bereiken dan de menubalk, is het menu Help. Een kleine verandering hier had dit aantrekkelijker kunnen maken.
De hoofdinterface is het statusvenster, waar een groen selectievakje aangeeft wanneer u veilig bent. Het wordt geel wanneer beveiligingstaken moeten worden uitgevoerd of wanneer u een functie zoals realtime beveiliging hebt uitgeschakeld. Het wordt rood als iets missie-kritisch uw aandacht vraagt.
Daaronder zijn twee categorieën: PC Bescherming en Internet Bescherming. Wat dit werkelijk betekent. is dat de eerste u beschermt tegen lokale bedreigingen, terwijl de tweede u beschermt tegen nieuwe bedreigingen, die u niet kunnen aanvallen. Onder PC Protection kunt u uw realtime bescherming omschakelen, handmatig een scan uitvoeren, een update starten of upgraden naar een betaalde versie van Avira. Gebruik het tandwielpictogram naast elke optie. om het configuratievenster te openen. In de linkerbovenhoek bevindt zich een speciale schuifbalk, waarmee u snel kunt schakelen tussen de standaardweergave en de expertmodus.
Een opmerking over de optie Systeemscanner in het linker navigatiedeelvenster: hiermee kunt u specifieke soorten scans of scans op specifieke delen van uw computer starten. zoals een rootkit-scan in C: / Windows. Voor een algemene scan gebruikt u de optie Scan System in het statusvenster.
Onder Internetbescherming, krijgt u slechts één optie in Avira Free: Webbescherming. Als u de werkbalk niet wilt installeren, wordt deze hele sectie gedimd.
Het klinkt niet als veel, maar dat is het punt. Dit is de meest gebruiksvriendelijke versie van Avira.

Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: ,