Windows Server 2019 Essentials

CHF219

Beschrijving

Waarom Windows Server 2019 Essentials

Bedrijven die Windows Server 2019 Essentials aanschaffen, kopen de nieuwste versie van Microsofts succesvolle serveroplossing, die bedrijven al een aantal jaren buitengewoon goed van dienst is. Net als zijn vorige editie, Windows Server 2016 Essentials, is de nieuwste Essentials-versie specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften van kleine bedrijven en organisaties. Windows Server 2019 Essentials is met name geschikt voor bedrijven die niet over een virtuele werkomgeving beschikken en biedt zichzelf aan als initiële serveroplossing. Als alternatief kan het ook worden gebruikt als primaire server in werkomgevingen met meerdere servers.

Meer beveiliging en meer cloud in Windows Server 2019 Essentials

Een van de grootste vernieuwingen ten opzichte van de vorige versie is de nauwere integratie met Microsoft Azure via Windows Server 2019 en Project Honolulu voor het creëren van een hybride cloudomgeving. Naast centrale aansturing via Project Honolulu maakt de huidige versie dus ook back-up mogelijk via bijvoorbeeld Azure File Sync en Azure Backup.

Verder breidt Microsoft de eerdere beveiligingsopties van de 2016-editie ook uit in Windows Server 2019. Daarnaast is er ook de verbeterde ondersteuning voor Linux, onder andere door de integratie van Linux-commando’s zoals “tar” en “curl” in de commandoregel. Daarnaast worden Linux virtuele machines in Windows Server 2019 nu beveiligd via shield virtuele machines.

Het beveiligingspakket wordt gecompleteerd door de optie om netwerkverkeer in virtuele omgevingen te versleutelen en de integratie van “Windows Defender Advanced Threat Protection” (ATP). Dit biedt dan weer bescherming tegen aanvallen waarvan het definitiebestand nog niet door standaard virusscanners wordt herkend, bijvoorbeeld tegen zero-day-aanvallen.

Meer voordelen voor organisaties die Windows Server 2019 Essentials aanschaffen

  • Ondersteuning voor “Kubernetes” stelt Windows Server Containers in Microsoft Windows Server 2019 in staat om ook verbinding te maken met Kubernetes.
  • Mogelijkheid om traditionele toepassingen en functies zoals bestands- en printdeling uit te voeren.
  • In vergelijking met Windows Server 2016 was er opnieuw een aanzienlijke vermindering van de grootte van de core image van iets meer dan 5 GB naar ongeveer 1,7 GB. Het resultaat is een kleinere netwerkvoetafdruk met een snellere implementatie.
  • Aansluiting van Windows Server 2019 op de huidige versie van “System Center”, naast centraal beheer via RSAT en Project Honolulu.
  • Mogelijkheid om hypergeconvergeerde infrastructuren (HCI) te bouwen met behulp van Mircosoft Azure en System Center, waardoor ondernemingen de mogelijkheid krijgen om on-premises datacenters en Microsoft Azure samen te voegen.
  • Microsoft Windows Server 2019 Essentials ondersteunt de nieuwste hardware en integreert dezelfde functies en verbeteringen als Windows Server 2019 Standard, inclusief systeeminformatie en opslagmigratieservices.

Ideaal licentieconcept voor kleine bedrijven

Met Microsoft Windows Server 2019 Essentials kopen kleine bedrijven een krachtig softwareproduct dat niet alleen zonder runtime-beperkingen wordt geleverd, maar ook overtuigt met een eenvoudig licentieconcept. In tegenstelling tot de standaard- en datacenterversies, wordt de Essentials-editie gekenmerkt door servergebaseerde licenties in plaats van coregebaseerde licenties. Dit betekent dat bedrijven geen Client Access Licenses (CAL’s) nodig hebben, vooral omdat een licentie moet worden gekocht voor elke instantie van de software, ongeacht of deze virtueel of op fysieke hardware draait. Windows Server 2019 Essentials wordt geleverd met een limiet van 25 gebruikers of 50 apparaten, waardoor het een betaalbare oplossing is voor kleine organisaties.

Categorieën: ,