Windows Server 2016 Datacenter

CHF699CHF2,299

Beschrijving

Waarom Windows Server 2016 Datacenter

Windows Server 2016 Datacenter helpt u bij het bouwen van een veerkrachtig netwerk en biedt veel exclusieve functies die uniek zijn voor deze editie. Daartoe behoren afgeschermde virtuele machines, SDN-functies (Software Defined Networking) en Storage Spaces Direct en Storage Replica. Voor organisaties die hun virtualisatie-inspanningen willen opvoeren, is Microsoft Windows Server 2016 Datacenter de juiste keuze. Tot de belangrijkste nieuwe functies in Hyper-V behoren verbeteringen op het gebied van failover-clustering, waardoor beter kan worden ingespeeld op tijdelijke uitval van opslag en netwerken.

Wat is er nieuw in Windows Server 2016 Datacenter

  • Cloud-technologieën en Windows-containers voor meer snelheid en flexibiliteit.
  • Failover-clustering om de veerkracht te vergroten tijdens tijdelijke uitval van opslag of netwerk.
  • Veilig beheer van het serversysteem met nieuwe serverrollen en Minimal Execution in Nano Server zonder grafische gebruikersinterface voor betere prestaties en minder onderhoudsvereisten.
  • Storage Replica biedt proactieve bescherming tegen storingen.
  • Met Storage Spaces Direct kunt u schaalbare opslagsystemen met hoge beschikbaarheid bouwen met lokale opslag.
  • Afgeschermde virtuele machines beschermen uw gegevens in virtuele machines tegen ongeoorloofde toegang.
  • Software Defined Networking (SDN)-mogelijkheden om fysieke en virtuele netwerkapparaten, zoals routers, switches of gateways, centraal te beheren en te configureren.
  • Verbeterde beveiliging met Windows Server 2016 Datacenter.

Microsoft Windows Server 2016 Datacenter helpt u te beschermen tegen de bedreigingen van vandaag met een zero-trust benadering van beveiliging ingebouwd in de hardware. Hulpbronnen in gedeelde omgevingen worden beschermd door afgeschermde virtuele machines die isolatie bieden tussen de onderliggende host en virtuele machines. Met de “Host Guardian Service”, een nieuwe Windows Server-rol, kunnen vertrouwde hosts worden opgespoord. Bovendien kunt u met “Just in Time”- en “Just Enough”-beheer regels instellen om de toegang van beheerders te beperken. Windows Server 2016 Datacenter biedt dus toegevoegde waarde in de beveiligingsfactor.

Nieuw licentiemodel debuteert met Windows Server 2016

Bij de vorige versies zijn zowel de Standaard- als de Datacenter-licenties elk van toepassing op twee fysieke CPU’s. Met het nieuwe licentiemodel werd overgestapt van licenties per CPU naar licenties per kern. Er wordt van uitgegaan dat een server ten minste 8 cores per processor heeft en in totaal ten minste twee processors, voor een totaal van 16 cores. Per server is 16 cores dan het minimum, per CPU moeten minstens 8 cores gelicenseerd zijn. Servers met een betere uitrusting moeten worden opgewaardeerd met extra licenties. De extra licenties zijn beschikbaar in stappen van 2, 16 en 24 cores elk. Daarnaast is het nog steeds nodig om de bijbehorende gebruikers- of apparaat-CAL’s aan te schaffen.

Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: ,