Windows Server 2019 Standard

CHF149CHF649

Beschrijving

Waarom Windows Server 2019 Standard

De nieuwe Windows Server 2019 Standard is de evolutie van het populaire Windows Server 2016-besturingssysteem, geschikt voor de meeste infrastructuurscenario’s, maar ook voor workloads zoals Microsoft SQL Server of Microsoft SharePoint. Naast de beveiligingsnormen van Windows Server 2016 zijn er efficiënte functies voor bescherming tegen bedreigingen. Zo zijn virtuele machines (VM’s) verbeterd om gevoelige toepassingen te beschermen. Linux VM’s worden nu ook ondersteund. Beheerders kunnen netwerksegmenten tussen servers ook gemakkelijk coderen. Een nieuwe functie die is geïntroduceerd, is Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP). Dit biedt proactieve bescherming tegen aanvallen en zero-day-exploits in Windows Server 2019 Standard. U kunt er ook de hele beveiligingslevenscyclus centraal mee beheren.

Zeer functioneel

hulpprogramma voor serverbeheer
De 2019-versie van Windows Server maakt hybride cloudscenario’s mogelijk. Het is gebaseerd op Project Honolulu, dat in 2017 werd geïntroduceerd. Bestaande Windows Server-omgevingen kunnen gemakkelijk worden aangesloten op de nieuwe clouddiensten. Gebruikers kunnen zo Azure Backup, Disaster Recovery, Azure File Sync en andere Microsoft services eenvoudig integreren in bestaande infrastructuren en applicaties. De Project Honolulu-software werd officieel onthuld op hetzelfde moment als de release van Windows Server 2019. Deze serverbeheertool is een centrale interface om servers te beheren die – met of zonder GUI – draaien op Windows 2019, 2016 of 2012R2. Typische taken zoals prestatiebewaking of serverconfiguratie worden eenvoudiger omdat ze in Project Honolulu anders zijn opgezet. Het beheer van Windows Services in gemengde serverarchitecturen is ook vereenvoudigd.

Kleinere containers en HCI-infrastructuren

Windows Server 2019 Standard biedt meer ondersteuning dan voorheen voor ontwikkelaars om bestaande applicaties te moderniseren wanneer ze werken met containertechnologieën. Server Core basis container images van het besturingssysteem worden voor dit doel gebruikt. Afbeeldingen kunnen worden verkleind tot een derde van hun huidige grootte. Dit vermindert ook de downloadtijd met ongeveer 72 procent. Er is ook ondersteuning voor het open-source Kubernetes containersysteem. Hyper-converged infrastructuren (HCI) zijn al bekend van Windows Server 2016 en het Windows Server Software Defined programma. Voorgeconfigureerde HCI-oplossingen zijn ook nuttig in Windows Server 2019. Ze helpen te voorzien in computer- en opslagbehoeften en zijn eenvoudig te implementeren en te schalen. Ze kunnen ook worden beheerd via Project Honolulu, wat de dagelijkse HCI-implementaties aanzienlijk vereenvoudigt.

Windows Server 2019 breidt prestaties en betrouwbaarheid uit

Zij kunnen ook worden gebruikt als Remote Desktop Session Host (RDSH). Hierdoor kunnen Windows-gebaseerde programma’s of het hele bureaublad worden gedeeld door gebruikers wanneer ze op de host draaien. Ook de nieuwe functies voor opslagbeheer zijn interessant. Storage Migration Services (SMS) maakt het mogelijk om met name oude bestandsservers te upgraden naar de versie 2019. Daarbij worden gegevens, toegangsrechten en instellingen overgedragen. Opslagmigratie zet de identiteit van de oude server over naar een nieuwe, waardoor de vorige machine van het netwerk kan worden gehaald. Het benodigde gereedschap is opgenomen in het Honolulu-gereedschap. Windows Server 2019 Standard biedt verder de Storage Replica-functie. Het was al opgenomen in de Datacenter Edition van Windows Server 2016 en wordt gebruikt voor blokgebaseerde replicatie van volumes tussen servers en clusters. Windows Server 2019 komt bovendien met een grafische interface die sommige gebruikers misten in de 2016-versie.

Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: ,