Windows Server 2016 Standaard

CHF129CHF549

Beschrijving

Waarom Windows Server 2016 Standard

Windows Server 2016 Standard is het gloednieuwe cloud-ready serverbesturingssysteem van Microsoft. Het netwerken van PC’s en het beheer van dergelijke netwerken, alsmede het verstrekken van gegevens en webhosting, zijn slechts enkele van de taken waarvoor serversystemen in uw bedrijf kunnen worden gebruikt. Windows Server 2016 Standard komt met veel nieuwe functies en biedt onder meer een nieuw licentiemodel, dat nu wordt gemeten op basis van cores in plaats van processors. Windows Server 2016 Standard edition is geschikt voor low-density of niet-gevirtualiseerde omgevingen. Daarom is deze editie bedoeld voor bedrijven die uitsluitend fysieke servers gebruiken of slechts een paar virtuele machines.

Wat is er nieuw in Windows Server 2016 Standard?

  • Hogere snelheid en flexibiliteit door gebruik te maken van cloud-technologieën.
  • “Zero-trust” veiligheidsbenadering om het systeem te beschermen tegen actuele bedreigingen.
  • Failover-clustering om de veerkracht te vergroten tijdens tijdelijke uitval van opslag of netwerk.
  • Nieuwe serverrollen en -privileges voor een veilig beheer van het serversysteem.
  • Minimale uitvoering in Nano Server zonder grafische gebruikersinterface voor betere prestaties en minder onderhoudsvereisten.
  • Windows-containers voor snelle applicatieontwikkeling met maximale flexibiliteit.
  • Stabiele infrastructuur met Windows Server 2016 Standard.

Het op Windows 10 gebaseerde server-OS Microsoft Windows Server 2016 Standard biedt u meer stabiliteit, veiligheid en innovatie voor uw infrastructuur en ondersteunt u bij de overstap naar een cloudomgeving. De verschillende geïntegreerde beschermingslagen garanderen de veiligheid van uw systeem en alle gegevens die het bevat. U kunt ook gemakkelijk complexe netwerken opzetten en uw eigen datacenter ontwikkelen. De Standard Edition biedt echter geen Shielded Virtual Machines, Software Defined Networking (SDN) functies, en Storage Spaces Direct en Storage Replica. Deze functies zijn alleen beschikbaar met Windows Server 2016 Datacenter Edition.

Nieuw licentiemodel voor het eerst met Windows Server 2016

Bij de vorige versies zijn zowel de Standard als de Datacenter licenties van toepassing op twee fysieke CPU’s elk. Met het nieuwe licentiemodel werd overgestapt van licenties per CPU naar licenties per kern. Er wordt van uitgegaan dat een server ten minste 8 cores per processor heeft en in totaal ten minste twee processors, voor een totaal van 16 cores. Per server is 16 cores dan het minimum, per CPU moeten minstens 8 cores gelicenseerd zijn. Servers met een betere uitrusting moeten worden opgewaardeerd met extra licenties. De extra licenties zijn beschikbaar in stappen van 2, 16 en 24 cores elk. Daarnaast is het nog steeds nodig om de bijbehorende User of Device CAL’s aan te schaffen.

Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: ,