SQL Server 2019 Standaard

CHF1,199CHF1,399

Beschrijving

MICROSOFT SQL SERVER 2019 STANDARD – DE OPLOSSING VOOR KLEINE BEDRIJVEN

Bedrijven die Microsoft SQL Server 2019 Standard aanschaffen, krijgen uiterst efficiënte en performante software voor databasebeheer die precies is afgestemd op de behoeften van bedrijven. Met de nieuwste telg uit de softwarereeks vertrouwt Microsoft zowel op de uitbreiding van tal van functies van voorganger SQL Server 2017 als op innovaties gericht op een verdere focus op onderwerpen als machine learning, cloudtoepassingen en Big Data. Ook opvallend is het feit dat het softwarebedrijf SQL Server 2019 nieuwe connectoren heeft gegeven. Dit betekent dat gebruikers SQL Server nu gemakkelijk kunnen gebruiken om andere databases te bevragen. Deze omvatten Teradata, MongoDB, Oracle en diverse generieke ODBC-gegevensbronnen.

Ideaal uitgerust voor Big Data met SQL Server 2019

Om ervoor te zorgen dat bedrijven die Microsoft SQL Server 2019 Standard aanschaffen ook zijn toegerust voor uitgebreide Big Data workloads, heeft Microsoft de twee belangrijkste frameworks geïntegreerd als het gaat om Big Data, namelijk het Big Data Framework “Apache Spark” en het Hadoop Distributed File System (HDFS). De interoperabiliteit maakt de container-orkestratie-software Kubernetes mogelijk, die er op zijn beurt voor zorgt dat workloads zowel lokaal als in verschillende publieke clouds kunnen worden uitgevoerd.

Het komt erop neer dat het softwarebedrijf uit Redmond het voor gebruikers veel gemakkelijker maakt om te werken met grote hoeveelheden gegevens, tot 100 terabyte per database. Andere nieuwe functies zoals Online Transaction Processing (OLTP) en data warehousing zijn hier ook verantwoordelijk voor. Bovendien zijn de Poly Base-technologie en de gebruikte opslagmotor herzien. Met de vernieuwde Poly Base-technologie kunnen nu ook query’s worden uitgevoerd op gegevens die zijn opgeslagen in Azure Blob Storage of Hadoop. Ook nieuw is de uitbreiding van de ondersteuning voor Hortonworks Hadoop clusters, Cloudera clusters en de Azure storage.

Microsoft breidt bewezen functies uit

Bedrijven die Microsoft SQL Server 2019 Standard bij ons kopen, besparen niet alleen geld, maar profiteren ook van het feit dat Microsoft zich richt op de sterke punten van zijn voorganger en deze consequent uitbreidt in de 2019-versie. Microsoft SQL Server 2019 Standard biedt gebruikers bijvoorbeeld uitgebreide functies voor het verwerken van diagrammen. Niet minder aantrekkelijk is het feit dat de directe toepassing van Java-code nu ook wordt ondersteund. Door dezelfde infrastructuur te gebruiken als voor Python- en R-code, komt dit de diensten voor machinaal leren ten goede.

De belangrijkste vernieuwingen van SQL Server 2019 op een rijtje

  • Nieuwe connectoren verbinden Microsoft SQL Server 2019 Standard Edition met databases zoals MongoDB, Teradata, Oracle en Co. en nemen zo eerdere analysebarrières weg.
  • Azure SQL DB Hyper Scale, als een hooggeschaalde dienst, maakt automatische aanpassing mogelijk, zelfs aan grote workloads tot 100 terabytes per database.
  • Uitgebreide verbetering van de kaartverwerkingsmogelijkheden die reeds bekend zijn van zijn voorganger.
  • Rechtstreekse uitvoering van Java-code en gebruik van Python- en R-code voor de diensten op het gebied van machinaal leren.
  • Herziening van de Poly Base-technologie en de opslagmotor.
  • Integratie van de twee krachtige Big Data-frameworks Apache Spark en Hadoop Distributed File System (HDFS).
  • Uitvoering van workloads zowel in een lokale omgeving als in meerdere publieke clouds.
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: