Microsoft Exchange Server 2019 Enterprise

CHF1,699

Beschrijving

Waarom Microsoft Exchange Server 2019 Enterprise

Microsoft Exchange Server 2019 Enterprise – De ideale softwareoplossing voor grote ondernemingen. Op basis van de 2016-versie heeft Microsoft belangrijke verbeteringen aangebracht in de groupware- en e-mailtransportserversoftware die in veel Windows-gebaseerde bedrijven wordt gebruikt. Als gevolg hiervan zullen bedrijven die Microsoft Exchange Server 2019 Enterprise aanschaffen, genieten van het krachtigste gecentraliseerde beheer en opslag van taken, contacten, afspraken en e-mail van Microsoft tot nu toe.

De huidige Enterprise-versie verschilt van de standaardvariant van Microsoft Exchange en is precies afgestemd op de eisen van grote bedrijven. Bijzonder vermeldenswaardig op dit punt is de ondersteuning van maximaal 100 databases met een volume van 2 terabyte elk. Ter vergelijking: Exchange Server 2019 Standard, dat is aangepast voor kleine en middelgrote ondernemingen, ondersteunt slechts 5 databases.

Bing zoeken, voicemail-functies, en vernieuwde agenda

Gebruikers die Microsoft Exchange Server 2019 Enterprise voor het eerst aanschaffen en gebruiken, zullen meteen een paar belangrijke veranderingen opmerken. De meest in het oog springende verandering voor gebruikers is het vernieuwde agendasysteem, dat is gebaseerd op de huidige versies van modellen van diverse Office-producten en dus is voorzien van het eenvoudige “agenda delen”. Daarnaast beschikken beheerders over nieuwe en uitgebreide functies voor efficiënter beheer via extra PowerShell-cmdlets en de nieuw geïntegreerde functie “Niet doorsturen” uit de 2019-versie. Hiertoe behoren de functies “Agenda-gebeurtenissen verwijderen” en “Machtiging postbusmap toevoegen”, die worden gebruikt om delegatiemachtigingen toe te kennen.

Met Microsoft Exchange Server 2019 Enterprise verwijdert Microsoft ook de inmiddels verouderde FAST search uit de software en vervangt deze door de Bing zoekmachine. Dit betekent dat zoekinformatie en zoekindexen voortaan deel zullen uitmaken van de mailbox-databases. Naast de oude zoekfunctie komt ook de ondersteuning voor unified messaging te vervallen, zodat de voicemailfunctionaliteit van de software nu via Cloud Voice Mail werkt. Skype for Business 2019 of diverse Office-producten zijn dan ook vereist voor gebruik.

Meer vermogen voor hogere eisen

Dat vooral grote bedrijven Microsoft Exchange Server 2019 Enterprise kopen, heeft te maken met de traditionele ondersteuning van bijzonder krachtige serversystemen. In de huidige versie houdt Microsoft ook rekening met deze behoefte en breidt het de maximaal ondersteunde RAM uit van 192 GB naar 256 GB. De prestatieaanpassing gaat nog verder in termen van CPU-kracht. Exchange Server 2019 scoort hier zelfs met een verdubbeling van de maximaal ondersteunde processoren van 24 naar 48. De volledige ondersteuning van SSD-schijven als tussenopslag zorgt voor een verdere prestatie-optimalisatie die merkbaar is in de directe werking.

Geselecteerde kenmerken van Microsoft Exchange Server 2019 Enterprise

 • Veilige authenticatie via certificaten
 • SmartScreen Filter en Intelligent Message Filter (IMF)
 • Webtoegang via de Outlook Web App
 • Uitgebreide preventie van gegevensverlies (DLP)
 • Verbinding met antivirussoftware van derden via Ani virus API
 • Globaal adresboek inclusief zwarte en witte lijst
 • Uitbreiding van het maximaal ondersteunde geheugen tot 256 GB
 • Volledige ondersteuning van SSD-schijven als caches
 • Verdubbeling van het aantal ondersteunde processoren van 24 tot een maximum van 48
 • 100 databases met elk 2 terabyte
 • Bing zoekmachine vervangt FAST search

Onbeperkt gebruik en flexibele licenties

Bedrijven kunnen toegangslicenties (CAL’s) kopen voor het gebruik van Microsoft Exchange Server 2019 Enterprise. Deze zijn naar keuze beschikbaar als gebruikerslicenties (user CAL) of apparaatlicenties (device CAL) en maken zo een flexibel en kostenefficiënt gebruik mogelijk. Er bestaat ook de mogelijkheid om een externe verbindingslicentie aan te schaffen. Externe gebruikers, zoals klanten of leveranciers, hebben ook rechtstreeks toegang tot Exchange, wat tal van processen vereenvoudigt. Bovendien is het gebruik van Microsoft Exchange Server 2019 Enterprise onbeperkt in de tijd.

Categorieën: