Fifa 21

CHF39

Beschrijving

FIFA 21 is een voetbalspel ontwikkeld door EA Vancouver en uitgegeven door EA Sports. Het spel maakt deel uit van een klassieke voetbalsimulatiereeks die dateert van het einde van de jaren negentig van de vorige eeuw. In FIFA21 kruipen spelers opnieuw in de huid van hun favoriete team en nemen ze deel aan wedstrijden met andere spelers in de online multiplayer-mode of offline tegen de computer. Het videospel bevat verbeteringen in de verschillende speltypen, waaronder FIFA Ultimate Team, Volta en het speltype Carrière. Het spelmechanisme is ook vernieuwd om de besturing intuïtiever te maken. FIFA 21 werd goed ontvangen door de critici. Ze prezen de verbeterde gameplay-mechanieken, de toevoeging van de FUT-modus voor spelers, en de uitdagende carrièremodus.

Speel slim

Net als alle voorgaande edities bevat FIFA 2021 verbeterde spelmechanismen om de wedstrijden nog spannender te maken. Het eerste nieuwe kenmerk is de verbeterde intelligentie van voetballers. Spitsen zullen nu meer aandacht besteden aan de situatie op het veld en onnodige buitenspelers vermijden. Op dezelfde manier zullen verdedigers letten op de acties van de aanvallers, zodat zij bezig zijn en de bal niet goed kunnen ontvangen. De voetballer zal elke pass zorgvuldig moeten afwegen om onnodig balverlies te voorkomen. Het gedrag van de keepers is ook verbeterd; zij zijn beter in staat om schoten in de buurt van de palen te blokkeren, zodat het niet zo gemakkelijk zal zijn om hen te slim af te zijn en de bal in een hoek te sturen.

Voltooi het Ultimate Team

FIFA Ultimate Team keert terug in F21. Het bevat de lijst van 100 sterren van het internationale voetbal van vroeger en nu, met 11 nieuwe namen die aan de lijst zijn toegevoegd. Nu kunnen spelers sterren als Eric Cantona, Ferenc Puskas, Petr Cech, Fernando Torres en anderen selecteren en hun legendarische voetbalvaardigheden uitproberen in wedstrijden tegen andere spelers online. Spelers kunnen de statistieken van hun voetballers verbeteren met speciale kaarten die worden uitgereikt voor bepaalde acties tijdens de wedstrijd.

Nieuw in FUT is een co-op modus waarin spelers samen kunnen werken om wedstrijden te winnen in Division Rivals, Squad Battle en Friendly modi. Spelers kunnen het FUT stadion aanpassen met pyrotechniek, versieringen en muziek. De FUT Top 100 ranking is opgewaardeerd naar een Top 200 ranking. Speler kunnen hogere punten in het klassement behalen door wedstrijden te winnen in Division Rivals mode. Een winstpartij van 30 overwinningen zal resulteren in een hogere rangschikking, terwijl nederlagen en gelijke spelen een negatieve invloed zullen hebben op de score.

Streef je dromen na in het speltype Carrière

De carrièremodus is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de vorige delen in de serie. Tijdens de spelsimulatie kan de speler niet langer werkeloos toezien hoe het spel zich ontvouwt, maar kan hij rechtstreeks ingrijpen in de actie. Het stoppen van de simulatie om een strafschop of vrije schop te nemen, beslist vaak over de uitslag van de wedstrijd.

De speler kan ook verschillende posities kiezen voor de spelers van zijn team, afhankelijk van hun capaciteiten. Een verdediger met een hoge snelheid en uithoudingsvermogen kan zich ontwikkelen tot een veelbelovende middenvelder of zelfs een aanvaller. Het verplaatsen van spelers over het veld kan hen helpen hun vaardigheden te ontwikkelen en van hen goed op elkaar afgestemde voetballers te maken.

Spelen rond de wereld, VOLTA stijl

In het speltype VOLTA, dat in de nieuwste editie van FIFA is geïntroduceerd, kunnen spelers aan wedstrijden deelnemen die vergelijkbaar zijn met die in de FIFA Street-serie. De spelers besturen een team van maximaal vijf voetballers, met verschillende regels afhankelijk van het type spel. De locaties van VOLTA Mode omvatten de hete straten van Florida en Brazilië, geïmproviseerde stadions onder Engelse autowegen en prachtige dakterrassen in wolkenkrabbers in Dubai.

De gameplay van de VOLTA-modus blijft grotendeels ongewijzigd. De co-op van het speltype FIFA Ultimate Team is ook aanwezig in de vorm van VOLTA Squads. De speler kan een team vormen met vier vrienden en het opnemen tegen de tegenpartij. Het speltype introduceert verbeteringen in balcontrole en schieten, waardoor de VOLTA-ervaring nog spannender wordt.

Deze VOLTA-modus bevat een verhaalmodus genaamd “The Debut.” Het personage van de speler reist de wereld rond met zijn team, wint wedstrijden en ontmoet de sterren van het voetbal, waaronder de legendarische AC Milan-spits Kaká.

Categorieën: ,