Dood bij daglicht

CHF19

Beschrijving

Dead by Daylight is een asymmetrisch multiplayer survival horror spel. Een groep van maximaal vier overlevenden probeert te ontsnappen uit een nachtmerrieachtige plaats waar een bovennatuurlijk krachtige moordenaar probeert hen te offeren aan een kwaadaardige god. Dead by Daylight stelt spelers in staat om beide kanten van klassieke slasher film verhalen te spelen en de angst van de overlevenden of de macht van de moordenaars te proeven.

Vijf overlevenden

De basisversie van Dead by Daylight bestaat uit vijf verschillende personages die in het rijk van de nachtmerries zijn getrokken, waar ze gedwongen zijn eindeloos te vluchten voor monsterlijke moordenaars. Dwight Fairfield, Meg Thomas, Jake Park, Claudette Morel, en Nea Karlsson zijn mensen met zeer verschillende achtergronden en talenten, maar het enige dat hen verenigt is dat zij deel uitmaken van een ziek spel dat door een kwaadaardige entiteit wordt geleid.

Vier moordenaars

Als tegenwicht voor de cast van speelbare overlevenden, biedt het basisspel de moedige speler de keuze uit vier moordenaars. De Trapper, die vallen kan zetten en slachtoffers kan vertragen, een stealthy Wraith, de teleporterende Nurse, en tenslotte de Backwoodsman met zijn kettingzaag en een gemene hamer. Elk van hen past in het plaatje van een klassieke slashermoordenaar, en elk heeft zijn eigen manier om zijn slachtoffers te vinden en te doden. Welk type moordenaar past het best bij je favoriete speelstijl? Zoek het zelf maar uit.

Procedureel gemaakte kaarten

De basisversie van Dead by Daylight bevat vier verschillende locaties, elk onderverdeeld in meerdere maps die als raamwerk dienen voor procedureel gegenereerde levels. Je zult nooit op dezelfde kaart rennen of jagen, maar sommige dingen blijven hetzelfde: de offerhaken, de generatoren, en het gevoel van stervende hoop. Wie zal er aan het langste eind trekken als geen van beide partijen de gebieden van tevoren kent?

Dead by Daylight Gameplay: Survivor

Spelen als een overlevende is een schrijnende ervaring. Om te ontsnappen moet je de generatoren repareren, maar hoe dichter je er bij bent, hoe minder je merkt dat de moordenaars steeds dichter bij je komen. De moordenaars zijn sneller dan jij, dus je moet ze te slim af zijn en ze hindernissen onder de voeten werpen. Je kunt je losmaken uit hun greep of uit de haak van het slachtoffer, maar ben je na alle vallen en melee-gevechten sterk genoeg om te ontsnappen voordat het wezen je essentie opzuigt?

Dead by Daylight Gameplay: Killer

In Dead by Daylight kun je je voelen als Michael Myers, Jason Voorhees of Leatherface. Een wrede moordenaar die niet te verslaan is en altijd dichterbij lijkt te komen, hoe snel de slachtoffers ook wegrennen. Spoor je doelwitten op door de geluiden die ze willekeurig maken. Gebruik unieke krachten en vaardigheden om de afstand te dichten, ze beter te krijgen, of zelfs te doden met een enkele klap. Ben jij opgewassen tegen de nachtmerrie?

Categorieën: ,