Cyberpunk 2077

CHF59

Beschrijving

Cyberpunk 2077 is een single-player, first-person actie RPG ontwikkeld door CD Projekt Red, de ontwikkelaar van The Witcher series. CP2077 is gebaseerd op een spel dat Michael Pondsmith in de jaren 1980 ontwikkelde en is doordrenkt van de thema’s en de esthetiek van het cyberpunkgenre.

Gameplay – Word een Cyberpunk

De gameplay van Cyberpunk 2077 stelt je in staat om je benaderingen te mixen en aan te passen aan je speelstijl. Je kunt met scherp schieten of stiekem om je vijanden heen sluipen en ze uitschakelen met je wapens of door kwetsbare apparaten te hacken. Hoe dan ook, de gevechten zijn wreed en bevredigend.

CP2077 is een verhaalgedreven avontuur waarin je je eigen positie onder de makers van Night City kunt opbouwen, je eigen allianties kunt regelen en je eigen drijfveren kunt vinden. V is een potentieel dodelijke vechter of een gevaarlijk slimme hacker, maar je zult niet ver komen zonder bondgenoten. Het is aan jou om er een paar voor jezelf veilig te stellen!

Aangedreven door REDengine 4, toont het zeldzame technische uitmuntendheid en helpt het je onder te dompelen in de wereld en het verhaal. Je hebt nog nooit een CDPR-spel gezien dat er zo goed uitziet.

Setting – Het leven in de stad van de toekomst

Night City uit het jaar 2077 belichaamt het onbenutte potentieel van de mensheid. Gebouwd in het midden van het niets van Californië, groeide Night City uit tot een uitgestrekte metropool waar mensen van alle rangen en standen hun beroep uitoefenen, roem en fortuin zoeken (en soms vinden) – of sterven bij hun poging.

Ontbijt in CP2077

Lichaamsaanpassingen zijn overal op straat, en Psycho Squads houden een oogje in het zeil voor mensen die lijden aan cyberpsychose en na een augmentatie te ver zijn gegaan. Traumateams leveren medici die je zelfs uit intense vuurgevechten kunnen halen, op voorwaarde dat je kunt betalen wat zij vragen. Bendes tieren welig op straat, terwijl megaconcerns nieuwe manieren vinden om winst te maken. Het zal moeilijk zijn een cyberpunkspel te vinden dat meer cyberpunk biedt.

Denk je dat je stoer en slim genoeg bent om door de straten en de politiek van Night City te navigeren? Je bent vers vlees, geef je verwachtingen niet te hoog op, hotshot.

Character Creation – Speel als een huurling en outlaw

In CDPR’s Cyberpunk 2077 speel je als V, een nieuwkomer in Night City die zijn fortuin wil vinden in de Californische metropool. Dat is het kernidee, maar het spel laat je veel meer dan dat voor jezelf bepalen.

Cyberpunk 2077 Protagonist V

Aan het begin kun je V’s achtergrondverhaal kiezen uit een paar opties die een rol gaan spelen als je de stad verkent en met haar inwoners omgaat, vreedzaam of niet. Misschien dat je achtergrond van het leven op straat je in staat stelt de leugens van een verklikker te doorzien? Je kunt zelfs de belangrijkste gebeurtenis in je leven kiezen, of zelfs de reden waarom je naar de stad bent gekomen, wat van invloed zal zijn op de quests en de inhoud die je tijdens het spelen te zien krijgt.

Cyberpunk 2077’s personagecreatie bevat ook robuuste tools voor gezichtsculptuur, waarmee je ervoor kunt zorgen dat je personage (dat mannelijk of vrouwelijk kan zijn) er precies goed uitziet. Ten slotte kun je punten verdelen over je biostatistieken, waaronder “Cool”, wat de zaken nog meer kan veranderen dan veel geluk in Fallout-spellen.

Cast of Characters

In de straten van Night City kom je veel personages tegen, waarvan sommige meer recht hebben op een cyberpunch dan anderen. Een van je beste vrienden is Johnny Silverhand, een rocker, vertolkt door de enige echte Keanu Reeves. Als je Johnny nog kent van de tabletop, maak je geen zorgen, je voor de hand liggende vragen zullen antwoorden vinden in het spel.

Naast Johnny ontmoet je zelfverklaarde heren van de onderwereld zoals Dexter Deshawn, of trouwe bondgenoten zoals de menselijke tank Jackie Welles. Het is aan jou wie je vertrouwt, wie je verraadt, en wiens verraad je voor deze ene keer door de vingers wilt zien. Weet alleen dat er altijd een grotere vis te pakken is.

De open wereld van Night City

Als je veel gaat reizen in Cyberpunk 2077, is de auto de beste optie. De stad is enorm groot en er zijn wijken waar je beter in je auto kunt blijven als je geen wapens bij de hand hebt.

Cyberpunk 2077 Auto

Er zijn verschillende districten die je kunt bezoeken in CP2077. Zo is er City Center, waar de bedrijven op hun sterkst zijn, of Pacifica, waar de bendes de baas zijn en je maar beter goed met hen kunt opschieten. Of je nu te voet bent of in een auto zit, de enige keer dat je een laadscherm te zien krijgt na het opstarten van het spel is tijdens het snelle reizen. Er zijn geen naden die je verhinderen om je onder te dompelen in de wereld.

Cyberpunk 2077’s release

Na jaren van wachten en verwachtingen werd de releasedatum van Cyberpunk 2077 aangekondigd op de E3 2019 tot grote opwinding van alle kijkers en gaming communities online. De “verbluffende” Keanu Reeves betrad het podium op de E3, werd een internetsensatie en onthulde de teaser waarin de datum op 16 april 2020 wordt gezet, als afspiegeling van de populairste editie van het originele tabletop-rollenspel die zich precies in 2020 afspeelt.

Categorieën: ,