Call of Duty Black Ops Koude Oorlog

CHF59

Beschrijving

Call of Duty: Black Ops Cold War is het volgende spel in de Call of Duty-serie, ontwikkeld door de mensen die sinds 2010 aan CoD: BO werken, Treyarch Studio, dat opereert onder het toeziend oog van Activision Blizzard. Het originele Black Ops wordt door velen beschouwd als het spannendste en meest opwindende deel in de hele CoD-serie, en Cold War is een directe voortzetting van het verhaal dat in de eerste BO werd gepresenteerd. Het videospel is ontwikkeld door Treyarch en biedt een zeer hoge visuele kwaliteit dankzij de geavanceerde technologie die door Infinity Ward is ontwikkeld.

Koude Oorlog geschiedenis

Het verhaal in de campagne van Call of Duty: Black Ops Cold War speelt zich af in het begin van de jaren 1980, tijdens de geografische en politieke spanningen tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten, beter bekend als de titulaire Koude Oorlog. De gebeurtenissen in het spel zijn een directe voortzetting van het verhaal in het oorspronkelijke Black Ops uit 2010. Alex Mason wordt samen met zijn oude kompanen, Frank Woods en Jason Hudson, meegetrokken in een gevaarlijke samenzwering met verlammende wereldwijde gevolgen. In 1981 verneemt de president van de Verenigde Staten, Ronald Reagan, dat een Sovjet-spion, met de codenaam Perseus, inlichtingen verzamelt voor de vijand.

Verhaallijn van Call of Duty Koude Oorlog

De president geeft toestemming voor een geheime operatie om een eind te maken aan de samenzwering. Spelers kruipen in de huid van een lid van genoemde operatie met de codenaam Bell – spelers kunnen het personage aanpassen en beslissen over zijn (of haar) uiterlijk, etnische achtergrond, en persoonlijkheden, die speciale bonussen en extraatjes bieden. Het is vermeldenswaardig dat het spel meerdere eindes biedt, afhankelijk van de keuzes van de speler tijdens de campagne. Geschiedenisfanaten zullen het waarderen dat CoD: Black Ops Cold War geïnspireerd is op echte gebeurtenissen.

Spannende, snelle gameplay

De actie van het spel wordt gepresenteerd vanuit het eerste-persoonsperspectief. Als het gaat om de belangrijkste elementen van de gameplay, is CoD: Black Ops Cold War een typisch voorbeeld van een FPS-game. Spelers nemen deel aan spectaculaire missies boordevol actie en vechten met een verscheidenheid aan vuurwapens, waaronder pistolen, aanvalsgeweren, jachtgeweren en zelfs prototypes uit het tijdperk van de Koude Oorlog.

Screenshot Call of Duty Koude Oorlog (2020)

Tijdens de singleplayer-campagne krijgen spelers de kans om een aantal locaties te bezoeken in veel verschillende delen van de wereld. Single-player missies zijn uitdagend en zich midden in de strijd werpen zal niet goed aflopen. Tijdens gevechten moeten spelers elementen uit de omgeving gebruiken om de juiste dekking te vinden en een voordeel te behalen op de vijand. Sommige missies vereisen ook een heimelijke aanpak om achter vijandelijke linies te komen zonder gezien te worden, enz.

Spelmodi

Naast de spectaculaire singleplayer-campagne bevat CoD: BO Cold War een zeer verslavende multiplayer-mode, die het op een na belangrijkste element is in elk CoD-spel. Het bevat een aantal ouderwetse 6v6- en 12v12-wedstrijden, maar ook een nieuw speltype genaamd “Fireteams” waarin tot 40 spelers kunnen meedoen aan de strijd. Het spel bevat een geavanceerd klassensysteem, vergelijkbaar met Modern Warfare met enkele nieuwe aanpassingen. Elke speler kan een unieke klasse creëren die past bij zijn persoonlijke voorkeuren en speelstijl. Het is belangrijk te vermelden dat het spel cross-play zal ondersteunen in termen van platformen en generaties. Bovendien zal het progressiesysteem dat in Black Ops Cold War is geïmplementeerd, de Warzone ondersteunen, wat betekent dat de Battle Pass de progressie in beide games zal verenigen.

Zombies in CoD BO Cold War

Naast de competitieve multiplayer-modi en spannende singleplayer-missies keert het spel terug met de zombie-microcampagne waar duizenden spelers van hebben genoten. Spelers kunnen een team vormen met een groep vrienden en de strijd aanbinden met ontelbare hordes bloeddorstige zombies. Het speltype bevat een aantal unieke vaardigheden en extraatjes, en een gevarieerd arsenaal dat kan worden gebruikt om de ondoden uit te schakelen.

Categorieën: ,