Windows 10 toetsenbord taal – veranderen in een paar seconden!

Wissel je vaak van taal als je typt? Hebt u snel toegang nodig tot speciale tekens die niet elke toetsenbordindeling bevat? Dan moet u weten hoe u de taal van uw Windows-toetsenbord kunt veranderen. Er is een sneltoets voor dit op Windows 10 heeft een sneltoets die we hieronder aan u zullen voorstellen.

Eerst moet u er echter voor zorgen dat de taal in kwestie op uw besturingssysteem is geïnstalleerd. Vergelijkbaar met de Word en Excel taalinstellingen moet je naar de algemene instellingen gaan. Natuurlijk werkt het downloaden van het taalpakket alleen met een bestaande internetverbinding.

Ohne Umstände die Windows Tastatursprache umstellen
Bron: Karol D van Pexels

Deze handleiding laat u precies zien hoe u de taal van het Windows-toetsenbord kunt wijzigen en in de toekomst met één druk op de knop kunt veranderen.

Hoe kan ik het toetsenbord in een andere taal omzetten?

  1. Een toetsenbordtaal installeren onder Windows 10
  2. De taal van het Windows-toetsenbord wijzigen via de taakbalk
  3. De taal van het Windows-toetsenbord wijzigen met een toetsencombinatie

De eerste stap is vooral ter voorbereiding. Laten we dus beginnen met nog een paar talen aan uw besturingssysteem toe te voegen.

1. Een toetsenbordtaal installeren in Windows 10

Afhankelijk van de leverancier bij wie u uw versie van Windows 10 hebt gekocht, is het mogelijk dat in het begin slechts één taal is geïnstalleerd. Of je nu Windows 10 Thuis of vertrouwen op de Pro-versie doet er op dit moment niet toe. De verschillen tussen de twee systemen zijn andere gebieden.

Volg gewoon de volgende gids als u de taal van uw Windows-toetsenbord wilt wijzigen of als alternatief de talen wilt bekijken die u al hebt:

  1. Ga naar de instellingen van Windows 10 door op het tandwielpictogram in het menu Start te klikken of door de sneltoets Windows-logotoets + I te gebruiken Windows-toets inschakelen.
  2. Het eerste submenu dat u selecteert is Tijd en Taal, waar u aan de linkerkant het tabblad Taal vindt.
  3. Onder Voorkeur Talen kunt u alle geïnstalleerde taalpakketten zien. De pictogrammen geven bijvoorbeeld aan of de spraakherkenning is ingesteld.
  4. Om naar de toetsenbordtaal te gaan, selecteert u uw standaardtaal en klikt u op Opties.
  5. Hier kunt u klikken op het plusje voor Toetsenbord toevoegen onder Toetsenborden om de juiste lay-out uit een lijst te installeren.
  6. Bevestig uw keuze en verlaat het menu.
Windows Tastatursprache umstellen und mit neuen Layouts arbeiten

Als u de taal van uw Windows-toetsenbord meteen wilt wijzigen, kunt u hier ook de nieuwe lay-out kiezen. Anders zijn er verschillende mogelijkheden, waarvan wij hieronder de twee eenvoudigste zullen voorstellen.

2. De taal van het Windows-toetsenbord wijzigen via de taakbalk

De taakbalk is de menubalk onderaan uw scherm, die u naar de voorgrond kunt halen door in geval van twijfel op de Windows-logotoets te drukken. Indien u problemen heeft met de weergave van de taakbalk, raadpleeg dan onze handleiding Windows 10 taakbalk werkt niet goed. Dan zou u uw open programma’s moeten zien, het Startmenu aan de linkerkant, en uw meldingen inclusief de tijd aan de rechterkant.

Naast de tijd en datum wordt een afkorting voor de huidige toetsenbordindeling weergegeven. Bijvoorbeeld, als u een Duits toetsenbord hebt, zal er DEU staan. Als u een normale linkse klik op dit veld uitvoert, wordt een duidelijke lijst van alle geïnstalleerde taalpakketten weergegeven. Elke invoer geeft eerst de displaytaal aan en daaronder de toetsenbordindeling. Klik op een taal om de taal van het Windows-toetsenbord te wijzigen.

Mit nur wenigen Klicks das Sprachlayout ändern

Tip: Als u onderaan op de taalinstellingen klikt, komt u rechtstreeks in het menu waar u extra lay-outs kunt installeren. Zie de stappen hierboven.

3. De taal van het Windows-toetsenbord wijzigen met een sneltoets

Een nog eenvoudigere manier om de taal van uw Windows-toetsenbord te wijzigen, is het gebruik van de nieuwe sneltoets . Deze sneltoets vervangt de Alt + Shift toetscombinatie van Windows 8.1 of eerdere versies. In Windows 10 daarentegen vertrouwt u opnieuw op de Windows-logotoets, dit keer in combinatie met de spatiebalk. Als u de spatiebalk ingedrukt houdt, worden alle geïnstalleerde talen doorlopen.

U kunt meer opties vrijspelen door een Microsoft Office-pakket ontgrendelen. In Word 2019 kunt u klikken op de knop Taal in het menu Weergave. Daar kunt u de taal van het Windows-toetsenbord wijzigen als u een wijziging aanbrengt onder Talen bewerken . Dan kunt u ook Tekens en woorden in Word juist tellen.