Lees Windows 8.1 Sleutel – Hoe vindt u uw licentiesleutel!

Een licentiesleutel identificeert u op unieke wijze als de eigenaar van uw software. Dit geldt voor programma’s als Microsoft Office 2019 en voor het besturingssysteem van uw computer. Als u wijzigingen in een bestaand systeem wilt aanbrengen, moet u dus van tevoren de bijbehorende sleutel uitlezen. Dit is de enige manier om aan de veilige kant te zijn, bijvoorbeeld als u Windows 8 opnieuw installeert met een USB-stick opnieuw geïnstalleerd.

Want ondanks het succes van Windows 10, is de update met de aanduiding Windows 8.1 Pro is nog steeds de moeite waard. In tegenstelling tot Versie 7 Professional microsoft heeft de uitgebreide ondersteuning voor de opvolger lange tijd niet stopgezet. Tot 10 januari 2023 wordt de actualiteit en dus de veiligheid van het besturingssysteem gegarandeerd door het bedrijf. U kunt dus nog enkele jaren met Windows 8 werken.

Dein Gerät weiterhin in vollem Umfang nutzen
Bron: Csaba Nagy op Pixabay

Als u uw versie wilt overzetten op een nieuw apparaat of uw huidige pc wilt resetten, is het dus raadzaam om eerst uw Windows 8.1-sleutel uit te lezen. Dit is echter enigszins verborgen in de instellingen:

Twee manieren om uw licentiesleutel te vinden:

  1. Lees Windows 8.1 Sleutel via CMD / PowerShell
  2. Externe hulpmiddelen gebruiken met ShowKeyPlus als voorbeeld

Laten we eerst de hulpmiddelen behandelen die reeds in Windows zijn geïntegreerd.

1. Windows 8.1 Sleutel uitlezen via CMD / PowerShell

Vertrouwt u niet graag op software van derden, volg dan deze stappen om uw licentiesleutel te vinden:

  1. Start het run commando van Microsoft. De snelste manier om dit te doen is door te drukken op de Windows-logotoets + R. Het kan zijn dat u eerst uw Activeer Windows sleutel.
  2. Typ in het dialoogvenster CMD of anders PowerShell . Een nieuw venster met een zwarte achtergrond wordt geopend.
  3. Hier kopieert u het commando wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey, dat u uitvoert met Enter.
  4. De applicatie zou nu uw product sleutel moeten lezen.
Direkt in Windows den Product Key auslesen

Vergeet niet deze 25-cijferige code op een veilige plaats te noteren. Anders kunt u te maken krijgen met de vervelende watermerken na de herinstallatie.

2. Externe hulpmiddelen gebruiken met ShowKeyPlus als voorbeeld

Van alle gratis alternatieven is ShowKeyPlus het meest overtuigend. De software wordt geleverd zonder opdringerige reclame, stelt zijn broncode beschikbaar als open source en kan ook rechtstreeks worden gedownload van de beveiligde servers van de Microsoft Winkels beveiligde servers.

Volg de instructies van de wizard en voltooi de download. Na het opstarten toont ShowKeyPlus een overzicht dat lijkt op dit:

Dieses Tool kann deinen Windows 8.1 Key auslesen

Wat belangrijk is, is wat er in de geïnstalleerde sleutelregel staat. Om typefouten te vermijden, kunt u ook de functie Opslaan in het menu gebruiken. U heeft met succes uw Windows 8.1 sleutel uitgelezen en de code opgeslagen als een tekstdocument.

Hoe anders kunt u uw Windows sleutel uitlezen

Vooral voor oudere apparaten die u al hebt aangeschaft met een voorgeïnstalleerd besturingssysteem die u al hebt gekocht, kan het ook de moeite waard zijn om eens naar de zaak te kijken. Veel fabrikanten laten de licentiesleutel op een officiële sticker staan om verlies van deze waardevolle gegevens te voorkomen.

Bij nieuwere systemen daarentegen zijn alle belangrijke gegevens onmiddellijk gekoppeld aan de bijgeleverde hardware. In dit geval hoeft u de productcode niet zelf uit te lezen, maar wordt deze automatisch herkend bij een nieuwe installatie. Dit proces loopt onafhankelijk van eventuele back-ups in de Windows.old map back-up.

Wij hopen dat deze gids nuttig voor u was. Als u op zoek bent naar een nieuwe Windows 8 versie, kijk dan eens naar de onze winkel rond.