Windows 10 Map geforceerd verwijderen – Wat te doen als een map niet wil verwijderen?

U werkt zeer geconcentreerd met Windows 10 en een map kan niet worden verwijderd? Bijna geen enkele bug in het besturingssysteem is zo hardnekkig in verschillende versies. Het hoeft niet eens een belangrijke Systeem Map die verwijderd moet worden. Vaak is het zelfs een lege map die niet kan worden verwijderd.

U kunt mappen geforceerd verwijderen, maar afhankelijk van de oorzaak, kan het even duren voor u de juiste oplossing hebt. Daarom presenteren wij u beproefde methoden die al veel gebruikers hebben geholpen. Deze handleiding kan worden toegepast op alle varianten van de nieuwste besturingssysteem van Microsoft. De afzonderlijke stappen werken Windows 10 Thuis vlot.

Was tun, wenn ein Windows 10 Ordner sich nicht löschen lässt?
Bron: Andrea Piacquadio van Pexels

Laten we beginnen met een overzicht van alle mogelijke oplossingen, die we daarna stap voor stap zullen toelichten.

Hoe kan ik een map verwijderen die niet kan worden verwijderd?

 1. Sluit andere programma’s die toegang hebben tot de map
 2. Herstart Verkenner als het item niet wordt gevonden
 3. Verwijder de map met verhoogde rechten
 4. Toegang via de veilige modus van Windows 10
 5. Map geforceerd verwijderen met opdrachtregelopdracht

Maar voordat je begint met de eerste methode, moet je altijd eerst je PC opnieuw opstarten. Vaak kan het probleem op deze manier worden opgelost en kunt u de map daarna verwijderen.

1. Sluit andere programma’s die toegang hebben tot de map

Je klikt op Delete Folder en plotseling verschijnt er een venster met de titel Folder in use . “De actie kan niet worden voltooid omdat de map in een ander programma is geopend.” Eigenlijk handig, je kunt niet zomaar gegevens verwijderen die nog in gebruik zijn. Ook dit probleem kan vrij gemakkelijk worden voorkomen met de oude vertrouwde middelen aan boord:

 1. Ga naar de taakbeheerder van Windows 10door de toetsen Ctrl + Shift + Esc tegelijkertijd in te drukken.
 2. U zou al in het tabblad Processen moeten zijn, waar alle momenteel draaiende apps worden vermeld onder Apps. Het kan zijn dat u op Meer details moet klikken.
 3. Voltooi uw werk in de respectievelijke programma’s en sluit dan alles af, behalve de achtergrondprocessen en ook Windows Verkenner en Taakbeheer zelf.
 4. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op Taak beëindigen.
 5. Sluit Taakbeheer en probeer de map opnieuw te verwijderen.
Ordner löschen erzwingen, indem andere Apps beendet werden

2. Start de verkenner opnieuw op, als het item niet gevonden wordt

Het bericht “Item niet gevonden” verschijnt ook vrij vaak in Windows 10. Dit is meestal een weergavefout van de Verkenner, omdat het bestand in dit geval al is verwijderd. Deze fout treedt op, bijvoorbeeld wanneer u probeert uw PC op te schonen van Duplicaten van uw PC. Er is echter een eenvoudige truc die u kunt gebruiken om de map te forceren om te worden verwijderd:

 1. Open Taakbeheer opnieuw met Ctrl + Shift + Esc.
 2. Deze keer negeer je de meeste actieve processen zoals de Microsoft Office-software en Windows Verkenner alleen afsluiten door met de rechtermuisknop te klikken of op de daarvoor bestemde knop te klikken.
 3. Selecteer linksboven in de menubalk Bestand en Nieuwe taak uitvoeren.
 4. In het tekstveld voert u het pad in van uw verkenner, standaard C:Windowsexplorer.exe.
 5. Na bevestiging met OK hebt u het proces met succes opnieuw opgestart. Controleer nu of de map kan worden verwijderd.
Starte den Explorer neu, wenn der Ordner schon gelöscht ist

3. Verwijder de map met geavanceerde rechten

Als een map niet kan worden verwijderd, kan dat zijn omdat de bestandstoegang is geweigerd . U kunt dit herkennen aan de foutmelding “You need permissions to perform this operation”. Als de aangemelde Windows 10-gebruiker geen Administrator-accountheb je uitgebreide rechten nodig. Alleen dan kunt u de map verwijderen.

 1. Klik met de rechtermuisknop om de eigenschappen te openen van de map die u wilt verwijderen.
 2. Klik onder het tabblad Beveiliging op de knop Bewerken om de machtigingen te wijzigen.
 3. Selecteer in het overzicht van groeps- en gebruikersnamen de momenteel actieve gebruiker.
 4. Verderop in het machtigingen gedeelte, verwijder het vinkje bij Weigeren.
 5. Sluit alle vensters met OK en probeer de map opnieuw te verwijderen.
Berechtigungen anpassen und dann den Ordner löschen

4. Toegang via de veilige modus van Windows 10

In de veilige modus van Windows 10 worden verschillende items en apps niet geladen wanneer het besturingssysteem start. Dit kan in veel gevallen van pas komen, ook als uw PC te kampen heeft met malware en u geen Antivirus programma gebruikt. Ook in het geval van een map die niet kan worden verwijderd.

De snelste manier om in de veilige modus te komen is door uw PC opnieuw op te starten en tijdens het opstarten op Shift + F8 te drukken. Afhankelijk van de fabrikant kan Ctrl + F8 ook werken. Nadat u bent ingelogd, zou u de map op zijn gebruikelijke locatie moeten kunnen vinden en verwijderen.

5. Map geforceerd verwijderen met opdrachtregelopdracht

Als alle voorgaande stappen niet tot succes hebben geleid, is er nog een laatste optie. U kunt de Windows opdrachtprompt gebruiken om het verwijderen van de map te forceren:

 1. De snelste manier om de opdrachtprompt te openen is via Uitvoeren (Windows-logotoets + R). Daar voer je cmd in.
 2. Typ in het venster met de zwarte achtergrond het commando del, gevolgd door het volledige bronpad van de map. Bijvoorbeeld: del C:BestuurderkeyportalDesktopTutorials.
 3. Om te bevestigen, druk J voor Ja, ik wil de map wissen. Gedaan.
Ordner löschen erzwingen mithilfe eines CMD-Befehls

Bij dergelijke ingrepen moet u altijd met een zekere voorzichtigheid te werk gaan. Omdat eens herstel verwijderde gegevens op Windows 10 kan een hele prestatie blijken te zijn. Maar laat dat u er niet van weerhouden om overbodige mappen te verwijderen. Een zekere mate van orde helpt enorm om het overzicht te bewaren en tegelijkertijd Windows sneller maken.