Windows 10 herstelpunt maken en laden – stap voor stap handleiding!

Naarmate de laatste versie van Windows ouder wordt, komen er meer mogelijkheden en functies bij. Als u graag speelt met de instellingen van uw systeem, kunt u overwegen een herstelpunt voor Windows 10 te maken. Zie het als een opslagpunt in een videospelletje dat je huidige toestand bewaart voor de toekomst. Op die manier kun je diverse foutmeldingen gemakkelijk hefboomeffect.

Immers, hoe langer Windows 10 wordt gebruikt, hoe meer problemen er kunnen binnensluipen. In het bijzonder de Bijwerkingsproces wordt hier vaak door beïnvloed. In het ergste geval kan een fout ertoe leiden dat u uw besturingssysteem volledig moet resetten – en vervolgens alles opnieuw moet instellen. Het Windows 10 herstelpunt dient als een back-up die u een paar stappen bespaart.

Unserer Schritt-für-Schritt-Anleitung auch ohne Notizen folgen!
Bron: StartupStockPhotos van Pixabay

Daarom zullen wij u aan de hand van een duidelijke handleiding laten zien hoe u enerzijds een herstelpunt aanmaakt en anderzijds hoe u het daarna laadt. Laten we beginnen met stap één.

Hoe maak ik een herstelpunt voor Windows 10?

Voordat u een herstelpunt kunt laden, moet u het eerst instellen onder Windows 10 set. Het wordt aanbevolen dat u de volgende stappen regelmatig herhaalt, zodat uw back-up zo up-to-date mogelijk blijft.

  1. Ga naar het configuratiescherm van Windows. De snelste manier om dit te doen is door de term in te voeren in de zoekfunctie(Windows logotoets + S). U kunt ook naar de besturing zoeken via de functie Uitvoeren(Windows-logotoets + R).
  2. Klik vervolgens op Systeem en beveiliging , en vervolgens op Beveiliging en onderhoud.
  3. U zou Herstel moeten zien als een van de opties, die u selecteert. U zou nu in Advanced Recovery Tools moeten zijn.
  4. Klik op Systeemherstel configureren. Kies in een nieuw venster het juiste station en ga verder naar Configureren.
  5. Controleer of Computerbeveiliging inschakelen is ingesteld en bevestig met OK. Herhaal deze configuratie voor alle andere schijven die door het Windows 10 herstelpunt worden beïnvloed.
  6. Zoek dan naar de knop Aanmaken (direct onder Configureren). Het enige wat nog ontbreekt is een naam voor uw herstelpunt en het zal worden opgeslagen. Dat is het.
Einen Windows 10 Wiederherstellungspunkt erstellen und die Festplatte konfigurieren

Tip: Geef uw Windows 10-herstelpunt altijd een naam met een datum. Dergelijke namen kunnen op een later tijdstip veel beter worden toegewezen, vooral als er meerdere back-ups zijn.

Hoe laad ik een Windows 10 herstelpunt?

Nadat de back-up is gemaakt, is het moeilijke deel al gedaan. Als er zich een probleem voordoet, kunt u gewoon terugvallen op uw back-up. Volg hiervoor de stappen 1 tot en met 3 zoals hierboven beschreven totdat u weer in de Advanced Recovery Tools bent. Selecteer deze keer Open Systeemherstel. Afhankelijk van Type van uw gebruikersaccount op dit punt moet u opnieuw uw wachtwoord invoeren om toegang te krijgen tot het herstelpunt van Windows 10.

In het venster dat opent, klikt u eenmaal op Volgende. Selecteer vervolgens het juiste herstelpunt uit een lijst en klik weer op Volgende. U krijgt verschillende details te zien, zoals datum, tijd en rit. Controleer deze zorgvuldig voordat u het proces start door op Voltooien te klikken. Een laatste opmerking: als een systeemherstel eenmaal is gestart, kan het niet meer worden onderbroken. Niet opgeslagen gegevens zullen dus verloren gaan.

So lädst du deinen Windows 10 Wiederherstellungspunkt

Wij hopen dat dit artikel nuttig voor u was. Nu weet je iets meer over de hulpmiddelen van Windows. Als u geïnteresseerd bent in de geavanceerde mogelijkheden van het besturingssysteem, kan het Windows 10 Pro de moeite waard voor je. Wat zijn precies de verschillen met de thuisversie legt u onze praktische gids over dit onderwerp. Veel plezier!