Windows 10 Zoeken repareren – Wat te doen als de zoekbalk niet meer werkt?

De nieuwe zoekbalk van Windows 10 kan u elke dag heel wat tijd besparen. In tegenstelling tot de klassiek menu windows 7, het doorzoekt alles van uw documenten tot uw geïnstalleerde software. Als u tijdens dit proces problemen ondervindt en er iets misgaat, moet u Windows 10 Zoeken zonder veel moeite kunnen repareren.

We zullen je alle belangrijke stappen in detail laten zien. Vaak blijft de zoekbalk wit, worden er geen programma’s gevonden of werkt er niets. Zodat u niet een uitgebreide Herstel uw besturingssysteem om te voorkomen dat u een uitgebreide reparatie moet uitvoeren, is het beter om u te concentreren op een paar belangrijke punten, die wij hierna zullen toelichten. Meestal is de weg naar de oplossing eenvoudiger dan je denkt.

Auf der Suche nach passender Hilfe
Bron: Andrea Piacquadio van Pexels

Misschien hebt u een van de volgende stappen al uitgevoerd zonder succes. Probeer dan gewoon de volgende totdat je je zoekopdracht hebt kunnen oplossen.

Hoe kan ik Windows 10 zoeken repareren?

 1. Basis: Installeer de laatste updates en start de PC opnieuw op
 2. Gebruik de middelen aan boord: Microsoft’s probleemoplosser
 3. Het zoek- en resetproces van Windows 10 herstellen
 4. Bij twijfel: schakel de zoekbalk weer in
 5. Uitgebreid: Herstel alle standaard apps naar fabrieksinstellingen
 6. Controleer Cortana en repareer Windows Zoeken

Laten we beginnen met iets dat toch nooit kwaad kan – en als het wel kwaad kan, kun je het probleem oplossen Verwijder updates opnieuw.

1. Basis: Installeer de huidige updates en start de PC opnieuw op

Als u op de Windows-logotoets drukt samen met de letter I (of anders op het tandwielpictogram), komt u bij de instellingen. (Het kan zijn dat u uw Activeer Windows sleutel). Selecteer daar Update en beveiliging, waar u al in het tabblad Windows Update zou moeten zijn. Klik op de knop Controleren op updates. Sta het downloaden en installeren van alle gevonden updates toe. Als u problemen hebt met deze stap, kijk dan eens naar onze gedetailleerde gids over het onderwerp.

Daarna moet u uw PC opnieuw opstarten. Dit is in ieder geval een goed idee, ongeacht of er een update is geïnstalleerd. Want met moderne apparaten is opnieuw opstarten soms iets heel anders dan uitschakelen. Processen die anders tijdelijk zouden blijven draaien, worden hier beëindigd en kunnen zichzelf herstellen door de reset. Dus door dit te doen, kunt u ook Windows 10 Zoeken repareren.

Durch ein Update die Windows 10 Suche reparieren

2. Gebruik de middelen aan boord: Microsoft’s probleemoplosser

Het is altijd verbazingwekkend hoeveel functies Windows 10 komt met uit de doos. Dus is een geavanceerde probleemoplossing als u uw zoekopdracht wilt herstellen:

 1. Blijf rechts in de instellingen naar Update en Beveiliging (of open ze opnieuw via Windows logotoets + I).
 2. Kies deze keer het tabblad Problemen oplossen in de linkermarge.
 3. Hier klikt u onderaan op Extra probleemoplossing.
 4. Daar vindt u de knop Zoeken en indexeren onder Meer problemen zoeken en oplossen. Klik op Probleemoplosser uitvoeren om uw Windows 10 Zoeken automatisch te repareren.
Problembehandlung von Windows 10 ausführen und Suche reparieren

3. Het zoek- en resetproces van Windows 10 herstellen

Laten we nu onze aandacht richten op het proces achter de zoekbalk, de SearchUI. Hiermee kunt u uw hele harde schijf scannen, wat vooral handig is voor de Dubbele bestanden zoeken zoeken. Als we dit proces resetten, kunnen we zien of hier de fout zat:

 1. Start het taakbeheer van Windows 10 door op Ctrl + Shift + Esc te drukken.
 2. Selecteer het tabblad Details. Mogelijk moet u eerst Meer details inschakelen.
 3. Zoek naar het SearchUI proces. Als deze vermelding ontbreekt, zoek dan naar SearchApp.exe.
 4. Klik met de rechtermuisknop om de taak te beëindigen. Dit zal uw Windows 10 zoeken herstellen, omdat het proces zichzelf opnieuw zal opstarten.
Mit dem Prozess SearchUI die App zurücksetzen

4. In geval van twijfel: Activeer de zoekbalk opnieuw

Soms gebeurt het zelfs dat de zoekfunctie van Windows 10 is uitgeschakeld door een willekeurige schakelaar. Hoewel dit je minimaal kan uitschakelen Het opstartproces versnellenmaar maakt het gebruik van de functie onmogelijk. Gelukkig kan dit probleem vrij gemakkelijk worden opgelost:

 1. Open het systeemdienstenbeheer. Start hiervoor eerst de Windows opdracht Uitvoeren met de Windows-logotoets + R. Voer in het tekstveld services.msc in en bevestig met Enter.
 2. Selecteer Windows Zoeken in de lijst met services. Dit is de enige manier om de zoektocht te herstellen.
 3. Dubbelklik om de eigenschappen van Windows Zoeken te openen. Het opstarttype moet worden ingesteld op Automatisch. Wijzig dit (indien nodig) en bevestig met OK. Dat is het.
Windows 10 Suche reparieren und aktivieren

5. Uitgebreid: Herstel alle standaard apps naar fabrieksinstellingen

Vooraf geïnstalleerde apps en kenmerken vaker tot problemen leiden. Dit is vooral vervelend als de overeenkomstige toepassing nooit nodig is geweest. De zoekfunctie is een van deze standaardprogramma’s die al aanwezig zijn wanneer u Windows 10 installeert. Volg deze instructies om de fabriekstoestand te herstellen:

 1. Start de Windows PowerShell als beheerder. U kunt de toepassing vinden via toegang Windows-Logo-Key + X. Ja, u wilt dat er wijzigingen worden aangebracht aan uw toestel.
 2. Kopieer de volgende tekst in de opdrachtregel: Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)AppXManifest.xml”}
 3. Bevestig uw invoer met Enter. Windows zal dan het hele pakket opnieuw installeren en zou het zoeken tijdens het proces moeten herstellen.
 4. Start uw PC opnieuw op om zeker te zijn.
Mit diesem Befehl deinstallierst du alle Standard-Apps von Microsoft

6. Controleer Cortana en repareer Windows Zoeken

Indien al deze benaderingen niet tot enig resultaat hebben geleid, hebt u nog een laatste mogelijkheid voordat u met een specialist of op zijn minst met Microsoft support gaat praten. Bij Windows Update KB4512941 (versie 1903) werden bijvoorbeeld bugs aangetroffen in het zoeken, die te wijten waren aan een hoge werkbelasting van Cortana. Het zou bij lange na niet de eerste keer zijn dat de stemassistent Moeilijkheden biedt.

Om de zoekopdracht in Windows 10 te repareren, moet u een map vinden die door Cortana is gemaakt. U vindt het standaard onder het pad %LOCALAPPDATA%PackagesMicrosoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewyLocalState. Open het gewoon in Verkenner en verwijder de hele inhoud – en vervolgens de map LocalState zelf. De volgende keer dat u uw PC opnieuw opstart, zal dit alles automatisch geregenereerd worden.

Heb je toch geen stemassistent nodig? Lees dan verder om te zien hoe je gemakkelijk Cortana uitschakelen kan. Misschien hoeft u dan in de toekomst het zoeken niet meer te verhelpen, maar kunt u Windows 10 zonder problemen gebruiken.