Windows 10 Start en Cortana werken niet – 2020 gids!

Veel functies van een besturingssysteem zijn achter de schermen nauw met elkaar verbonden. Als iets op één plaats niet werkt, kan dit effect verstrekkende gevolgen hebben. Op een soortgelijke manier Windows 10wanneer er problemen optreden met Start en Cortana, die in de meeste gevallen ook invloed hebben op het Info Center.

Hoe repareer ik Opstarten en Cortana op Windows 10?

  1. Start de computer opnieuw op
  2. Het Windows 10 Startmenu opnieuw opstarten
  3. Wees de lockout te slim af met Windows commando’s
  4. Gebruik de Microsoft probleemoplosser

We zullen zo dadelijk in detail op al deze opties ingaan.

Maar eerst zou u kunnen proberen het probleem te beperken door een nieuwe gebruiker aan te maken op uw besturingssysteem. Als de problemen met Start en Cortana zich ook hier voordoen, is het over het algemeen aan te raden om een volledige Installeer opnieuw is aan te raden. Indien de moeilijkheden daarentegen beperkt blijven tot het oorspronkelijke profiel, kunt U achtereenvolgens de hieronder beschreven oplossingen proberen.

Auf diese Meldung solltest du sofort reagieren

Hoe kan ik Start en Cortana repareren in Windows 10? Stap voor stap naar het doel

Optie 1 – De computer opnieuw opstarten

Zelfs met uitstekende besturingssystemen zoals Windows 10 Pro van Microsoft, kan een ernstige fout optreden waarbij het menu Start en Cortana worden aangetast:

“Het menu Start en Cortana werken niet. We werken eraan om het probleem op te lossen tot de volgende keer dat u inlogt.”

Als de knop Nu afmelden niet reageert en de gebruikelijke manier om de PC af te sluiten geblokkeerd blijft, kunt u het afmelden forceren door op Ctrl + Alt + Del te drukken . Van daaruit kunt u de computer afsluiten of opnieuw opstarten.

Optie 2 – Het Windows 10 Startmenu opnieuw opstarten

Als u geen feedback krijgt van het Startscherm of Cortana, moet u als eerste stap gewoon proberen het menu opnieuw op te starten. Om dit te doen, volgt u deze stappen:

  • Open het taakbeheer van Windows 10 door met de rechtermuisknop te klikken op de taakbalk of door de sneltoets Ctrl + Shift + Esc te gebruiken.
  • Ofwel vindt u onder Processen de vermelding Start , die u kunt selecteren en beëindigen (het opnieuw opstarten gebeurt automatisch).
  • U kunt ook naar het tabblad Details gaan, zoeken naar de naam StartMenuExperienceHost.exe en deze ook beëindigen.

Als u daarna geen verbetering opmerkt, kunt u ook proberen om de explorer.exe entry opnieuw te starten in het taakbeheer.

Um Start und Cortana wiederherzustellen, ist dieser Prozess essenziell

Optie 3 – Wees het slot te slim af met Windows-commando’s

Als u uiteindelijk weer volledige toegang tot uw computer nodig heeft, zodat u bijvoorbeeld uw werk kunt hervatten met Microsoft Office hier zijn een paar snelle oplossingen voor geavanceerde gebruikers als Start en Cortana niet werken voor u:

  • Een alternatief om het afsluiten en de daaropvolgende herstart te forceren is het commando Uitvoeren van Windows 10. U opent dit door op de Windows-logotoets te drukken + R. In het venster voert u nu“shutdown -s -t 0” in en bevestigt dit. De PC zou nu moeten uitschakelen.
  • De sneltoets Windows-logotoets + A brengt u naar uw meldingen. Hier activeert u linksonder de tabletmodus, roept u van daaruit het startmenu op (controleer ook of Cortana werkt) en sluit u deze modus gewoon weer af.
  • Windows logo toets + I stuurt u rechtstreeks naar de instellingen van Windows 10. Hier is het item Personalisatie cruciaal, dat u naar de startinstellingen leidt. Zorg ervoor dat de eerste drie opties in deze lijst zijn ingeschakeld.
Eine weitere Möglichkeit, Start und Cortana zu reparieren

Optie 4 – Gebruik de Microsoft probleemoplosser

Vergelijkbaar met de Ondersteunings- en Herstelassistent, die bijvoorbeeld wordt gebruikt met de Activering van een niet-gelicentieerd Office-product tot voor kort stelde Microsoft een officiële probleemoplosser ter beschikking, startmenu.diagcab genaamd, die problemen met Start en Cortana vrij gemakkelijk zou moeten verhelpen.

Let op: Wij presenteren deze optie als de laatste, omdat de ondersteuning van het gereedschap om onbekende redenen is stopgezet. U kunt de Troubleshooter nog steeds online vinden om te downloaden, maar u mag de beveiligingslekken van een verouderd programma niet negeren en het alleen in noodgevallen gebruiken.

Als je alles al hebt geprobeerd en nog steeds geen vooruitgang hebt geboekt, moet je kijken naar een Inplace Upgrade reparatie van Windows 10. Dit proces is vergelijkbaar met het Bijwerken van Windows 7 naar Windows 10 en zal uw besturingssysteem repareren zonder uw apps of gegevens te verwijderen.