Windows 10 nieuwe gebruikers aanmaken – stap voor stap handleiding!

Als u uw pc of tablet met meerdere mensen wilt delen, moet u nieuwe gebruikers aanmaken met Windows 10. Dit voorkomt dat iedereen zomaar toegang heeft tot al uw persoonlijke of werkdocumenten, bijvoorbeeld.

Gelukkig heeft Microsoft de procedure voor het aanmaken van nieuwe gebruikersaccounts met Windows 10 sterk vereenvoudigd. Op Windows 7 werd de setup nog steeds gedaan via het controle paneel. Dus als je nog niet Update naar de laatste versie gemaakt op uw apparaat, biedt dit nog een reden om dat te doen.

De volgende stapsgewijze instructies zijn daarom uitsluitend gericht op Windows 10 update. Laten we beginnen met de standaard manier om nieuwe gebruikers in te stellen:

Hoe maak ik nieuwe gebruikers aan in Windows 10?

  1. Windows instellingen oproepen
  2. Selecteer de juiste categorie onder Accounts
  3. Met of zonder Microsoft account
  4. Gegevens instellen en bevestigen

Hieronder gaan we dieper in op het proces – inclusief recente screenshots!

Hoe kan ik nieuwe gebruikers aanmaken in Windows 10?

1. Windows instellingen oproepen

In Windows 10 hebt u verschillende opties om bij de instellingen te komen. U kunt op het tandwielpictogram in het menu Start drukken of er met de rechtermuisknop op klikken om rechtstreeks naar Instellingen te gaan. Als alternatief kunt u ook de sneltoets Windows-logotoets + I gebruiken.

Neben den Systemparametern und dem Datenschutz findest du deine Konten

2. Selecteer de juiste categorie onder Accounts

Selecteer in de instellingen het onderdeel Accounts en vervolgens het tabblad Familie en andere gebruikers. Onder Andere gebruikers zie je een grote plus met de tekst “Nog een persoon aan deze PC toevoegen”. Om nieuwe gebruikers aan te maken in Windows 10, moet je er op klikken.

Kein Familienmitglied, sondern eine neue Person hinzufügen

3. Met of zonder een Microsoft account

Er wordt een nieuw venster geopend. Het eerste wat de wizard vraagt is of u een Microsoft account gebruikt. Dit is in principe gratis en is bijvoorbeeld vereist voor Windows 10 activeren nodig. Als u de relevante gegevens bij de hand hebt, kunt u ze op dit punt invoeren. U hebt het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account nodig.

Een andere optie is beschikbaar door te klikken op “Ik ken de referenties van deze persoon niet”. Hiermee maakt u in de volgende stap een lokale account aan die alleen op dit toestel geldig is. Dus voordat u op Volgende klikt, selecteert u Gebruiker toevoegen zonder Microsoft account.

Als u bezorgd bent over uw privacy, kunt u beter een lokale gebruiker aanmaken. Microsoft krijgt minder informatie over uw gedrag of activiteiten. Bovendien kunt u in de toekomst altijd een Microsoft-account aan zo’n gebruikersaccount koppelen.

Neue Benutzer anlegen kannst du konkret nach diesem Schritt

4. Gegevens instellen en bevestigen

Alles wat nu nog ontbreekt is een accountnaam en wachtwoord. U moet ook ten minste één veiligheidsvraag invullen. Klik op Volgende en u bent klaar. Zo maakt u nieuwe gebruikers aan in Windows 10.

Bestimme, wer alles Zugriff auf dieses Gerät besitzen soll

Nieuwe gebruikers aanmaken voor gevorderde gebruikers – De opdrachtprompt van Windows 10

Bent u op zoek naar een andere manier om nieuwe gebruikers aan te maken? Of heeft u problemen met de instellingen van uw Besturingssysteem? Met cmd laten we je een mogelijk alternatief zien:

Eerst moet u de opdrachtprompt openen (of cmd als afkorting voor command). De snelste manier om dit te doen is om de zoekfunctie van Windows 10 te gebruiken: klik met de rechtermuisknop in het menu Start en selecteer Zoeken of gebruik de combinatie Windows-logotoets + S. Voer in het tekstveld Command Prompt of cmd in. Om problemen vanaf het begin te vermijden, moet u de toepassing als administrator uitvoeren.

Daarna hoeft u niets anders te doen dan de volgende tekst in te voeren op de reeds geselecteerde positie: net user NAME PASSWORD /add. Vervang NAAM door de gewenste naam voor de rekening. PASSWORD moet een string zijn die voldoende beveiliging belooft . Controleer de gegevens en bevestig met de Enter-toets. Op deze manier kunt u ook nieuwe gebruikers aanmaken in Windows 10.

Zu den Anpassungen, die du mit cmd vornehmen kannst, zählen auch neue Benutzer anlegen

In onze Blog vindt u meer over wat u nog meer met de opdrachtprompt kunt doen. U kunt bijvoorbeeld een eenvoudig commando gebruiken om een WLAN-wachtwoord opvragenvoor het geval je het vergeten was. Als u nog vragen hebt over deze functie van Windows 10, schrijf ons dan hier een opmerking.