Windows 10 compatibiliteitscontrole – De vereisten in de test!

De nieuwste besturingssysteem van Microsoft is nu al meer dan vijf jaar op de markt. Sinds het begin als een vrije Upgrade van Windows 7 de systeemeisen zijn nauwelijks veranderd. Volgens toonaangevende ontwikkelaars zou Windows 10 tegenwoordig op de meeste pc’s moeten draaien – met name op apparaten die al Windows 8.1 werkt zonder problemen. Hier schiet een Windows 10 compatibiliteitscontrole dus tekort.

Het enige wat u niet kunt vermijden zijn bepaalde driver updates. Met een beetje geluk toont uw oude besturingssysteem u nog steeds het witte Windows-logo in de taakbalk en vraagt u om te downloaden. Als u dit hulpprogramma van Microsoft gebruikt, wordt de compatibiliteit van uw hardware automatisch gecontroleerd en loopt u niet het risico dat u de beruchte “Windows activeren” Watermerk later. Als alternatief kunt u deze gids volgen:

Ist dein PC Windows 10 tauglich?
Bron: 2023583 van Pixabay

Wilt u het zekere voor het onzekere nemen en een compatibiliteitscontrole uitvoeren voordat u Windows 10 installeert, hier zijn de systeemvereisten:

Is mijn hardware compatibel met Windows 10?

Merk op dat de onderstaande specificaties de absolute minimumvereisten zijn. Als uw PC daar niet aan voldoet, kunt u problemen ondervinden bij het gebruik van Windows 10-vereisten kunnen voorkomen. Voor optimaal gebruik moet uw computer iets meer prestaties aankunnen.

  • Schermresolutie: Het aangesloten beeldscherm moet ten minste 800 x 600 zijn.
  • Processor: Microsoft vereist een SoC of CPU met 1 GHz of hoger.
  • Grafische kaart: Om compatibel te zijn met Windows 10, hebt u ten minste DirectX 9 met WDDM 1.0-stuurprogramma’s nodig.
  • Vrije schijfruimte: U moet 16 GB vrije ruimte hebben op uw primaire harde schijf als u de 32-bits versie wilt installeren. Voor 64-bit, heb je 32 GB nodig Wat is het verschil?
  • Geheugen: Het ontwikkelingsteam beveelt 1GB RAM aan voor 32-bit en 2GB voor 64-bit.
Deine Hardware im grossen Windows 10 Kompatibilitätscheck
Bron: Pok Rie van Pexels

Waar moet ik rekening mee houden bij de overstap naar Windows 10?

Bovendien vereist het besturingssysteem vaak een stabiele internetverbinding voor de installatie. Meerdere gigabytes downloaden kost veel tijd met een trage verbinding. U moet Windows 10 ook regelmatig up-to-date houden met de geïntegreerde updateservice, compatibiliteitscontrole of niet. Dit vereist ook toegang tot het internet – tenzij u van plan bent om automatische updates om het uit te schakelen.

Onze aanbeveling: om alle functies van Windows 10 soepel te laten werken, moet uw pc veel meer dan 16 of 32 GB opslagruimte hebben. Wij raden aan een SSD te kopen, die met 128 GB verkrijgbaar is voor ver onder de 50 CHF. Hiermee verkort u de Windows 10 opstartproces en alle andere laadtijden aanzienlijk. Uw RAM-geheugen mag ook niet minder dan 4 GB zijn .

Ein PC, der zum Arbeiten taugt
Bron: Takeapic van Pixabay

Windows 10: compatibiliteitscontrole van uw software

Ongeacht de eisen die Windows 10 aan uw hardware stelt, moeten alle geïnstalleerde programma’s ook compatibel zijn met de update. Voor de compatibiliteitscontrole van de software die Microsoft levert bij de Hulpmiddel voor het maken van media tool voor de compatibiliteitscontrole van de software. Volg gewoon de afzonderlijke stappen van de wizard. Uw PC wordt automatisch gecontroleerd na het downloaden van Windows 10. Als een app de compatibiliteitscontrole niet doorstaat, kunt u de app ter plekke verwijderen.

Handig: u kunt het upgradeproces van het Microsoft-hulpprogramma achteraf nog annuleren als u alleen de compatibiliteitscontrole van Windows 10 nodig hebt. U kunt het besturingssysteem installeren via USB-stick installeer het. Als u nog in het koopproces zit, voel u vrij om rond te kijken in onze Winkelen rond. Op onze Blog pagina we beantwoorden alle relevante vragen. Bijvoorbeeld, heeft u al besloten of u Windows 10 Home of Pro willen?