Windows 10 reactiveer klassiek startmenu – weergave zoals in Windows 7!

Sinds het midden van 2015 Windows 10 nu al officieel op de markt en toch blijft het nieuwe Startmenu een doorn in het oog van velen. Het uitzicht is een kwestie van smaak, dat is zeker. Er waren echter toch beduidend minder klachten onder Windows 7. Van de tegelramp onder Windows 8 we kunnen nu beter zwijgen. Tenslotte is zelfs Microsoft zelf teruggekrabbeld. Er moet dus een manier zijn om het klassieke menu Start opnieuw te activeren in Windows 10.

Ja, er zijn genoeg opties, maar geen van Windows zelf. Zoals wij u in het volgende zullen laten zien, kunt u alleen met behulp van extra software terug naar de oude weergave. Maar dan heb je ook de keuze: reactiveer het klassieke Start menu of ga naar de populaire variant van Windows 7.

Klassisches Startmenü nicht nur für alte Maschinen geeignet!
Bron: Pixabay by Pexels

Klassiek startmenu opnieuw activeren op Windows 10: Talrijke oplossingen

Op de relevante portaalsites vindt u een heleboel programma’s waarmee u het uiterlijk van uw Startmenu kunt veranderen Start menu X is een van de meest populaire, of zelfs Start10als het niet per se freeware hoeft te zijn. Als u echter een slanke app wilt, waarmee u het klassieke menu Start onder Windows 10 opnieuw kunt activeren, raden wij u aan gebruik te maken van Open schelp. Je komt niet makkelijker terug naar het oude uitzicht!

Open Shell stond in het begin bekend als Classic Shell. Toen de toenmalige ontwikkelaar stopte met zijn werk aan het project, ging de software over op open source. Er komen dus regelmatig updates en de laatste bugs worden ijverig verholpen. Met de huidige versie werkt de software ook zichzelf bij – als u dat wilt. De integratie van Microsoft Office draait soepel, net als Windows 7.

Du möchtest auch in Windows 10 dieses klassische Startmenü nutzen?

Open schelp in gebruik: 3 verschillende stijlen

De hierboven gelinkte pagina brengt u rechtstreeks naar de download van Open Shell. Overtuig jezelf van de positieve feedback van de gemeenschap. Na de installatie worden de instellingen van het programma geopend (zie onderstaande schermafbeelding). Momenteel hebt u de keuze tussen drie stijlen, als u het klassieke startmenu opnieuw wilt activeren. De ene is heel eenvoudig zoals voorheen, de andere heeft uitgebreide toegang en de bekende Windows 7-weergave. Afhankelijk van uw keuze, moeten de wijzigingen onmiddellijk worden toegepast. Als u tevreden bent, kunt u Open Shell sluiten en het voorlopig vergeten. Ook het tabblad voor het aanpassen van het menu is de moeite waard, waar je je kunt uitleven.

Ganz klassisch oder doch lieber Windows 7?

Nu bent u al goed op weg om in de toekomst snel en efficiënt met Windows 10 te werken. Veel problemen zoals gebroken Start menu kun je gerust negeren. Want helaas, gebeurt het de laatste tijd maar al te vaak dat Start en Cortana werken niet. Dus beter laat u een klassiek Startmenu heractiveren en geniet van de oude weergave van Windows 7.