Windows 10 DVD branden of kopiëren – Stap voor stap handleiding!

Dankzij de uitgebreide functionaliteit van de nieuwste Besturingssysteem van Microsoft kunt u gemakkelijk dvd’s branden met Windows 10. U hoeft dus niet langer een beroep te doen op extra software van derden. Bovendien is het kopiëren van DVD’s of CD’s in slechts enkele stappen gebeurd. We zullen je laten zien hoe:

Hoe kan ik een dvd branden met Windows 10?

  1. Zorgen voor gegevensopslag
  2. Start Windows Verkenner en selecteer media
  3. Definieer instellingen
  4. Voer het brandproces uit en voltooi de wizard

Het maakt niet uit of de gegevens foto’s, films, documenten of audiobestanden zijn. Alleen voor uitgebreidere projecten die speciale functies vereisen, zijn de beproefde programma’s van de Nero Suite een goede keuze.

Voor privé-doeleinden is de reeds op uw PC geïnstalleerde versie echter volkomen toereikend. Volg daarom gewoon de onderstaande instructies om dvd’s te branden of te kopiëren met Windows 10:

Ein externer DVD-Brenner eignet sich ebenso

Hoe kan ik een dvd branden met Windows 10?

1. Zorgen voor gegevensopslag

Pak een lege CD of DVD en stop die in het juiste station van je computer. Als u bijvoorbeeld een laptop gebruikt die niet over een lezer voor deze schijven beschikt, kunt u een externe DVD-brander gebruiken. Deze wordt gewoonlijk aangesloten via USB.

2. Start Windows Verkenner en selecteer het medium

Het eigenlijke proces van het branden van een DVD in Windows 10 begint in Windows Verkenner. U kunt het openen door op een mapicoon te klikken Als uw taakbalk niet werktAls alternatief kunt u de Windows logo toets + E toetsen gebruiken.

Zoek in het overzicht het station met de CD of DVD waarnaar u wilt schrijven. Dubbelklik om de Microsoft Assistant te starten. Een korte foutmelding op dit punt kan worden vermeden door met de rechtermuisknop te klikken en AutoPlay te selecteren.

Ganz einfach unter Windows 10 DVD brennen oder kopieren

3. Definieer instellingen

Het in de schermafbeelding getoonde dialoogvenster Burn to Disc wordt geopend. In het tekstveld kunt u een naam voor de DVD of CD kiezen, bij voorkeur een die de inhoud kort omschrijft. Dan kunt u een van de twee opties kiezen bij Windows 10 Thuis om een van de twee opties te kiezen.

Een USB-geheugenstick is ideaal als u de gekopieerde gegevens achteraf wilt wijzigen of wissen. Deze optie is bij veel oudere CD’s niet beschikbaar. Met een CD/DVD-speler daarentegen is latere bewerking niet mogelijk. De gegevensdrager blijft eeuwig in deze vorm bestaan.

Opmerking: De eerste optie wordt aanbevolen voor alle toestellen die werken met Windows 7 of hoger.

4. Voer het brandproces uit en voltooi de wizard

Er verschijnt een map waarin u alleen de gegevens hoeft in te voeren. Als u probeert een dvd te branden met Windows 10, kunt u dit doen door te kopiëren en plakken of snel met slepen en neerzetten . U kunt zien of alles correct werkt door het feit dat alle bestanden gemarkeerd zijn als gegevens die naar de gegevensdrager moeten worden geschreven.

Klik nu op Beginnen met Branden onder het tabblad Beheren. De brandsnelheid mag niet worden aangepast. Wanneer de DVD of CD gebrand is, bevestigt u het resultaat door op Finish te klikken. U kunt nu uw gegevens gebruiken.

Om een CD of DVD te kopiëren in Windows 10, gaat u te werk zoals hierboven beschreven. Je moet echter nog één stap zetten: Eerst moeten de te kopiëren gegevens naar de PC worden overgebracht. Denk er altijd aan dat het in Duitsland verboden is om commerciële gegevensdragers met kopieerbeveiliging te kopiëren (behalve voor privé-gebruik).

Je probeert een Updaten naar Windows 10 en heb je er een ISO-bestand voor nodig? Neem dan snel een kijkje op onze Installatiegids!