Windows 10 Schijfbeheer gebruiken en schijven tonen – We laten zien hoe!

Met behulp van Windows 10 Schijfbeheer kunt u alle schijven zien die op uw apparaat zijn aangesloten. Als harde schijf manager is de applicatie ook geschikt om deze gegevensdragers met eenvoudige commando’s te beheren. In de eerste stap is het overzicht alleen echter al voldoende – vooral als u voortdurend verschillende schijven gebruikt en deze niet correct weergegeven rijdt.

Op Windows 10 zult u in de standaardweergave van Verkenner alleen optische stations zien met de bekende letter. Als uw harde schijf C in deze lijst voorkomt, betekent dit dat het een formaat is dat door uw besturingssysteem wordt ondersteund. In Schijfbeheer verschijnen schijven zonder formattering echter ook in verschillende partities.

Windows 10 Datenträgerverwaltung nutzen und alle Laufwerke anzeigen
Bron: pastedo van Pixabay

Maar het uitzicht is nu een beetje verborgen. Wij tonen u de beste manieren om Windows 10 Schijfbeheer te openen en te gebruiken.

Waar en hoe kan ik Schijfbeheer vinden in Windows 10?

  1. Windows 10 Schijfbeheer met toegang gebruiken
  2. Start Schijf Beheer gemakkelijk
  3. Krijg toegang via Computer Management

Laten we beginnen met de eerste optie. Of je nu methode 1 of 3 probeert, het maakt niet uit. Ze leiden je allemaal naar hetzelfde resultaat.

1. Windows 10 Schijfbeheer gebruiken via toegang

Open op de taakbalk uiterst links het menu Start. Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram om de toegang in een lijst weer te geven. U kunt ook op de Windows-logotoets + X drukken. Het kan zijn dat u de indeling van uw besturingssysteem moet wijzigen. Het kan echter zijn dat u uw Activeer eerst de Windows sleutel. In deze lijst vindt u het Windows 10 Schijfbeheer in het midden.

Windows 10 Datenträgerverwaltung mit fünf Laufwerken

2. Start gewoon Schijf Beheer

Als u een directe manier wilt om Windows 10 Schijfbeheer te gebruiken, is de functie Uitvoeren de manier om te gaan. De sneltoets Windows logo toets + R is de snelste manier om er te komen. Voer diskmgmt.msc in het tekstveld voor uitvoeren in. Er wordt een nieuw venster geopend (na bevestiging met Enter) met het schijfbeheer.

3. Krijg toegang via het computerbeheer

In bijna alle gevallen is de zoekfunctie van Windows 10 nuttig. U kunt het openen met de toetsencombinatie Windows-logotoets + S of door te klikken op het vergrootglas naast het menu Start in de taakbalk. Als u deze pictogrammen niet kunt vinden, moet u uw Controleer taakbalk op bugs. Zoek in de zoekfunctie naar Computerbeheer en open de toepassing. Aan de linkerkant, onder Gegevensopslag, vind je Schijfbeheer.

Alle lokalen Datenspeicher nutzen und verwalten

In Windows 10 Schijfbeheer kunt u met de rechtermuisknop op de afzonderlijke schijven klikken om diverse wijzigingen aan te brengen. Zo kan bijvoorbeeld de letter en dus de naam van de harde schijf worden aangepast of kan het pad ervan worden gereset. U kunt het volume ook vergroten of verkleinen, de schijf formatteren of volledig wissen. U vindt ook veel extra hulpmiddelen onder de eigenschappen.

Dit alles kan u helpen een betere controle te krijgen over uw besturingssysteem en uw Maak uw PC sneller. Merk echter op dat u bepaalde beheerdersrechten nodig hebt om deze aanpassingen te maken. In een andere post zullen we je in detail laten zien hoe je een Activeer beheerdersaccountom optimaal gebruik te maken van Windows 10 Schijfbeheer.