Windows 10 gebruikersnaam wijzigen en Microsoft-account hernoemen

Je hebt net Windows 10 vers geïnstalleerd via USB-stickmaar je hebt de verkeerde inlognaam? Of vind je je accountnaam gewoon niet meer leuk? Maak je geen zorgen, je hoeft niet een nieuwe gebruiker aanmaken of zelfs uw besturingssysteem resetten. U kunt een gebruikersnaam wijzigen bij Windows 10 in slechts een paar minuten.

Wij stellen hieronder twee beproefde methoden voor. Welke voor u relevant is, hangt in wezen af van het type account waarmee u inlogt:

Begrüssung mit Uhrzeit und Datum

Windows 10: Microsoft-account of lokale account

Bij het instellen van uw besturingssysteem (voordat u Windows 10 voor de eerste keer start), moet u een beheerder aanmaken. Standaard voert u hier de gegevens van uw Microsoft-account in, die u ook gebruikt in Skype of Kantoor 2019 bijvoorbeeld. U moet bewust een lokale account kiezen door in deze stap te klikken op Doorgaan zonder Microsoft account of Offline account.

Dus als u opzettelijk geen keuze hebt gemaakt, zal Windows uw Microsoft-account gebruiken. Vanaf begin 2020 zal dit besluit niet langer van toepassing zijn wanneer uw pc tijdens de installatie met het internet is verbonden. De Microsoft-account wordt dus verplicht en lokale accounts verdwijnen steeds meer. Daardoor verandert er niet veel, behalve als je bijvoorbeeld je gebruikersnaam wilt veranderen.

Lokale rekening: Hoe verander ik mijn gebruikersnaam?

  1. Open hetconfiguratiescherm van Windows 10.
  2. Klik onder Gebruikersaccounts op Accounttype wijzigen.
  3. Selecteer de gebruiker die u wilt wijzigen.
  4. Navigeer naar het tabblad Accountnaam wijzigen.
  5. Voer de nieuwe naam voor de lokale account in het tekstvenster in.
  6. Bevestig de aanpassing door te klikken op Naam wijzigen.
Bei einem lokalen Konto den Benutzernamen ändern

Tot zover de korte versie. Als u alle stappen met succes hebt voltooid, kunt u zich afmelden of aanmelden met de nieuwe referenties de volgende keer dat u opnieuw opstart. U heeft met succes uw gebruikersnaam gewijzigd.

Als u niet in de instellingen kunt komen omdat uw taakbalk niet goed werkt, kijk dan eens naar onze gedetailleerde gids handleiding. Als u zich afvraagt waar u het Configuratiescherm weer kunt vinden, probeer dan de zoekfunctie van Windows te gebruiken. U kunt het openen door op de Windows-logotoets + S te drukken of in de instellingen(Windows-logotoets + I). Het kan zijn dat je je Activeer Windows sleutel.

Hoe kan ik mijn Microsoft-account wijzigen?

Als u de gebruikersnaam van uw Microsoft-account wilt wijzigen, moet u naar de website van het bedrijf gaan. U kunt dit bereiken op Account.Microsoft.com. U kunt ook op veilig spelen en de pagina rechtstreeks vanuit uw besturingssysteem openen. Open hiervoor opnieuw de instellingen (zie hierboven), selecteer Accounts en klik op Mijn Microsoft-account beheren onder uw gebruikersnaam.

Über die Einstellungen deinen Benutzernamen ändern

Nadat de Microsoft-pagina in uw browser is geladen, moet u zich eerst aanmelden met uw oude gegevens. Klik daarvoor op de betreffende knop in de rechterbovenhoek en voer uw Microsoft-naam en wachtwoord in. U kunt nog steeds aangeven of u op dit apparaat aangemeld wilt blijven. Dit is alleen aan te raden als het een privé computer is waar alleen bekende mensen toegang toe hebben.

Selecteer op de startpagina van uw account het tabblad Uw gegevens om uw gebruikersnaam te laten wijzigen. Klik vervolgens op Naam bewerken onder uw Microsoft-accountnaam. U kunt nu een nieuwe voor- en achternaam kiezen, die u alleen hoeft op te slaan (nadat u de tekenreeks hebt ingevoerd).

Vor- und Nachname deines Microsoft-Kontos umbenennen

Wacht een paar minuten tot de wijziging van kracht wordt. Als u uw gebruikersnaam hebt kunnen wijzigen, heeft dat gevolgen voor alle Microsoft-producten. Dit omvat het aanmelden bij uw Besturingssysteemmaar ook de informatie die u invoert voor uw e-maildiensten of de auto-data in Office 2019 Standaard. Uw juiste naam zal nu bijvoorbeeld worden gebruikt wanneer u commentaar geeft op een tekst in Word.