Windows 10-foutmelding: “Uw pc-instellingen worden nog niet ondersteund op deze versie van Windows 10.”

Met de huidige mei update wilde Microsoft Windows 10 eindelijk wilde upgraden naar versie 2004. Vervelend: Hoewel een groot deel van de gebruikers de update zonder problemen en zonder foutmeldingen kon starten, liep de levering voor velen aanzienlijke vertraging op. Anderen hebben nog steeds moeite om de laatste versie te krijgen. Als u een specifieke foutcode hebt, neem dan gerust een kijkje op onze blog. Een post behandelt zoiets als de meest voorkomende update problemen in detail.

Aan de andere kant, bent u een van de ongelukkigen die de foutmelding “Uw pc-instellingen worden nog niet ondersteund op deze versie van Windows 10.” krijgt? Samen zullen we proberen wat licht op de zaak te werpen.

Stoppt das Update, siehst du folgende Fehlermeldung
Bron: Windows 10 forum

De achtergrond van de foutmelding

De foutmelding ziet er meestal ongeveer zo uit als op de schermafbeelding. Er staat “Kan niet upgraden naar Windows 10 voor deze PC”. Er volgt geen verdere hulp, behalve dat er misschien een probleem is met de hardware of instellingen van uw PC. Microsoft is blijkbaar nog bezig om deze bug zelf te verhelpen.

De ervaring leert dat vooral Windows 10 Thuis versie 1903 of 1909 wordt door deze bug getroffen – meer zelden ook Windows 10 Pro. “Uw pc-instellingen worden nog niet ondersteund op deze versie van Windows 10.” Hierachter zit een in principe beproefde procedure om incompatibele elementen van uw besturingssysteem voor uw eigen veiligheid te voorkomen. Behalve dat juist daardoor Windows Update volledig wordt verhinderd.

PC-Probleme sorgen regelmässig für grossen Frust
Bron: Tim Gouw op Pixabay

Mogelijke oplossingen voor de update

Afwachten – dat is althans wat Microsoft nu vraagt. Een nieuwe versie van de update zou zo snel mogelijk moeten volgen om deze foutmelding te verhelpen. Als u niet werkeloos wilt toezien, kunt u de volgende maatregelen nemen, die sommige gebruikers al hebben geholpen:

  • Update al uw hardware drivers en probeer opnieuw.
  • Controleer of de kernisolatie standaard is uitgeschakeld. U vindt het in Instellingen (Windows logotoets + I), Bijwerken en beveiliging, Windows Beveiliging onder Apparaatbeveiliging. Als uw Windows sleutel niet werkt, kunnen we deze gids aanbevelen.
  • Verbreek uw internettoegang vlak voor het updateproces.

Zoals u al kunt zien, tasten zelfs de experts nog in het duister wat de oplossing van deze foutmelding betreft. Zelfs een restauratie of een oudere Installeer opnieuw van een oudere Windows versie helpt niet, maar kost alleen maar extra tijd.

Wij zullen uiteraard onmiddellijk een update geven, mocht Microsoft uiteindelijk een standpunt innemen. Tot nu toe blijft de foutmelding echter bijna net zo vervelend als de beroemde Activering watermerk.