Verwijder wachtwoordbeveiliging voor Excel – Beveilig bladen in slechts een paar klikken!

Excel is een van de meest uitgebreide toepassingen van de Microsoft Office Suite. Net als bij vorige versies kunt u in Excel 2019 ook een zogenaamde bladbeveiliging instellen. Hiermee kunt u een tabel beveiligen tegen ongeoorloofde toegang met een wachtwoord dat letters, cijfers of bepaalde speciale tekens kan bevatten. U heeft de keuze of u afzonderlijke bladen of het gehele bestand wilt beveiligen en kunt vervolgens de wachtwoordbeveiliging voor Excel naar wens verwijderen.

Tot Excel 2016 waren er zelfs enkele tips en trucs voor het geval u uw Excel wachtwoord was vergeten. Maar altijd kon alleen de beveiliging van afzonderlijke pagina’s worden verwijderd. Als u de wachtwoordbeveiliging van een volledige Excel-spreadsheet wilt verwijderen, moet u toegang hebben tot de gegevens. U moet het wachtwoord voor Excel dus niet vergeten – vooral niet als het een XLSX-bestand spreadsheet. Dan kan het wachtwoord ook snel en gemakkelijk worden verwijderd.

Deine Daten mit einem Kennwort schützen

De volgende handleiding gaat over hoe je de wachtwoordbeveiliging van je eigen spreadsheets kunt verwijderen (met de juiste toegang).

Hoe kan ik de wachtwoordbeveiliging van Excel verwijderen?

In tegenstelling tot Windows 10 Map u heeft geen speciale software of add-ins nodig voor Excel wachtwoord beveiliging. Alle functies zijn al volledig geïntegreerd in het menu in Excel 2019. Hieronder staan de stappen die u moet nemen als u de wachtwoordbeveiliging wilt verwijderen:

  1. Open de Excel-spreadsheet waarvan u het wachtwoord wilt verwijderen. Zoals u in de bovenstaande schermafbeelding kunt zien, zal Excel u automatisch om het wachtwoord vragen. Voer de juiste combinatie in. Pas na bevestiging met Enter krijgt u toegang tot het bestand en de inhoud.
  2. Om de wachtwoordbeveiliging van deze Excel-spreadsheet te verwijderen, klikt u op Bestand in de linkerbovenhoek van het hoofdmenu. U zou dan in het tabblad Informatie moeten zijn.
  3. Op de knop Werkmap beveiligen biedt Excel u uitgebreide opties met betrekking tot beveiliging en schrijfbeveiliging. Als het bestand beveiligd is met een wachtwoord, moet dit veld geel oplichten. Het item Versleutelen met wachtwoord is relevant voor u.
  4. In het nieuwe venster kunt u nu de wachtwoordbeveiliging verwijderen. Om dit te doen, verwijdert u gewoon het huidige wachtwoord en accepteert u de wijzigingen door op OK te klikken. Dat is het. De tafel kan nu zonder problemen worden geopend.
So kannst du den Excel Passwortschutz entfernen

Als alternatief kunt u in stap 4 een nieuw wachtwoord instellen, dat na bevestiging voor het hele bestand geldig is. Voor een alleen-lezen sectie gaat u echter als volgt te werk:

Hoe verwijder ik de beveiliging van bladen in Excel?

Om dit te doen, kunt u het Informatiemenu sluiten als het nog open is. In de standaardweergave van een geopend Excel-blad kunt u als volgt een schrijf- of wachtwoordbeveiliging verwijderen:

  1. Klik deze keer in het hoofdmenu op Review.
  2. Onder het gedeelte Wijzigingen vindt u de knoppen Werkblad beveiligen en Werkboek beveiligen.
  3. Afhankelijk van het type bladbeveiliging, vinkt u de overeenkomstige selectievakjes uit of wist u het bijbehorende wachtwoord. Het kan zijn dat u eerst het oude wachtwoord moet invoeren.
  4. Daarna kunt u zelfs de werkmap ontgrendelen.
Bei Excel den Blattschutz aufheben und das Passwort entfernen

Bent u geïnteresseerd in welke andere functies Office 2019 Standard nog meer verbergt, kijk dan gerust naar onze actueel aanbod . Het pakket biedt Word, PowerPoint, OneNote, Publisher en Outlook, naast de nieuwste versie van Excel. Zo kunt u in een handomdraai al uw documenten beveiligen of hun wachtwoordbeveiliging opheffen. Nooit meer zal je moeten niet-gelicentieerd product gedoe.