Jarenlang bewaarde Microsoft Word alle documenten in het klassieke DOC-formaat. Met de release van Office 2007, dat in hetzelfde jaar samen met het Vista-besturingssysteem bij de consumenten werd gelanceerd, was het programma beschikbaar in zijn 12e versie als Word 2007 en veranderde het voorkeursbestandsformaat in DOCX.

In tegenstelling tot huidige versies zoals Office 2019 Standaard oudere producten kunnen moeilijkheden veroorzaken wanneer DOCX-bestanden in Word moeten worden geopend. Daarom leggen wij hieronder alles uit wat belangrijk is over dit onderwerp en laten wij u zien hoe u een DOCX bestand kunt bewerken , zelfs in Word 2003.


Als een essentieel onderdeel van de Kantoorserie microsoft ontwikkelt zijn tekstverwerkingsprogramma Word voortdurend verder. Terwijl in nieuwere versies de nadruk meer ligt op functies zoals de Dicteerfunctie van Word 2019 word, Microsoft heeft in de jaren 2000 fundamentele aspecten aangepast. De exclusiviteit die de DOC-indeling beloofde, paste niet langer in een markt die plotseling grote concurrentie kreeg in de vorm van OpenOffice.org (nu Apache OpenOffice).

Daarom heeft Microsoft besloten de eigen compatibiliteit vanaf Word 2003 te verhogen door de invoering van Office Open XML-formaten, waaronder DOCX, XLSX voor werkboeken en PPTX voor presentaties. Windows-gebruikers moeten hun teksten als DOCX-bestanden kunnen bewerken, ongeacht de leverancier. Met succes: vandaag wordt het formaat over de hele linie ondersteund. Zelfs met Google Docs is de integratie mogelijk.DOCX-bestanden openen in Word 2007 en hoger

Als u Word 2007, Word 2010, Word 2013, Word 2016 of Word 2019 hebt, zou u een DOCX-bestand zonder problemen moeten kunnen bewerken nadat u de software hebt geïnstalleerd. In geval van conflicten, een blik op onze Hulp bij installatie kan nuttig zijn om zelf toegebrachte fouten uit te sluiten. Want zelfs met de iOS versies wordt het openen van DOCX bestanden in Word expliciet out of the box ondersteund.

DOCX-bestanden openen in Word 2003

Word 2003 kan speciale Office Open XML-formaten weergeven, maar als voorganger heeft het nog geen interfaces waarmee u een DOCX-bestand kunt bewerken. Daarom heeft Microsoft kort na de release van Word 2007 een zogenaamd Office Compatibility Pack uitgebracht, dat het openen van DOCX-bestanden in Word 2003 mogelijk maakt. U kunt deze extensie nog steeds online vinden om te downloaden Download.

Maar let op: Microsoft heeft de ondersteuning voor het Office Compatibility Pack begin 2018 officieel stopgezet. U kunt de extensie dus theoretisch nog steeds gebruiken voor Word 2000 en Word 2003, maar u brengt uw computer mogelijk in gevaar.

Daarom raden wij u aan een upgrade van uw Office-oplossing te overwegen. Een eenmalige licentie omvat al de nodige updates en is vaak goedkoper dan je zou denken: Kijk bijvoorbeeld eens naar de omvang van Office 2019 Thuis & Student die gegarandeerd beschikbaar is bij keyportal tegen de beste prijs. Hiermee is het openen van DOCX bestanden in Word niet langer een probleem.