We leven in een tijdperk waarin zelfs hoogwaardige software vaak een gratis versie heeft die u uitnodigt om het uit te proberen. Dit geldt voor Office Suite van Microsoft alsmede aan een veelheid van antivirusprogramma’s, waarvan het gebruik vaak niet eens in de tijd beperkt is. De betaalde toepassingen hebben veeleer extra functies, die alleen een virusbeschermingstest aan het licht kan brengen.
Gezien de overvloed aan opties die op de markt beschikbaar zijn om uw pc te beschermen, loont het dus de moeite om gratis en betalende oplossingen met elkaar te vergelijken. Op voorhand komen een paar duidelijke winnaars naar voren, die wij hieronder kort aan u zullen voorstellen. De keuze is geheel aan u. Het enige belangrijke is dat je niet in frauduleuze valstrikken trapt, zoals de ongewenste programma Segurazo om voor te vallen. Omdat de veiligheid van uw gegevens altijd een prioriteit moet zijn.
Ten eerste moet hier een fundamentele vraag worden beantwoord: Waarom überhaupt betalen voor virusbescherming? Het antwoord ligt in de bedrijfsmodellen van de aanbieders:
Wanneer is het de moeite waard om voor virusbescherming te betalen?
De huidige tests van virusbescherming brengen snel verschillende redenen aan het licht om voor antivirussoftware te betalen. De doorslaggevende factor is vaak de achtergrond van het beoogde gebruik – heeft u het programma nodig voor privé- of zakelijk gebruik? De meeste krachtige programma’s bieden de gratis versie van hun virusbescherming alleen aan voor niet-commercieel gebruik. Dit betekent dat u AVG AntiVirus thuis gratis kunt gebruiken, maar op kantoor begaat u een misdrijf.
Daarvoor zijn er de AVG AntiVirus Bedrijfseditie. Het uitgebreide toepassingsgebied onderstreept het tweede punt dat in het voordeel spreekt van betaalde virusbescherming. De geïntegreerde linkscanner controleert bijvoorbeeld websites nog voordat ze in de browser worden geopend. In een virusbeschermingstest hebben de cloudgebaseerde detectiealgoritmen van de Business Edition, die bescherming voor netwerken garanderen, ook uitstekend gepresteerd. Het gaat hier immers soms om zeer gevoelige professionele documenten, zodat bepaalde uitgaven snel rendabel kunnen zijn.
Bovendien hebben alle betalingsmodellen één ding gemeen: zij gaan hand in hand met een (soms aanzienlijk) betere dienstverlening. Dit omvat bekwame ondersteuning die in noodgevallen kan worden bereikt en die een eventuele dreiging snel afweert. Functionerende technologie is de basisvoorwaarde voor veel professionele successen. Bij de virusbeschermingstest hielpen de contactpersonen niet alleen bij het elimineren van de aangetroffen malware, maar waren zij over het algemeen ook in staat om de Maak uw computer sneller.
Welk antivirusprogramma is het beste voor Windows 10 – Onze top 3!
In onze virusbeschermingstest waren deze drie betaalde applicaties over de hele linie overtuigend. We gebruikten een desktop PC met de laatste versie van Windows 10 Thuis.
1. McAfee Total Protection antivirus test
De experts van McAfee zijn al tientallen jaren pioniers in de sector. Als onderdeel van Intel Security bieden zij een breed scala aan software-oplossingen die een uitgebreide bescherming bieden voor computers en netwerken. Het vlaggenschip is zeker de McAfee Totale Beschermingdie je in alle denkbare richtingen beschermt. In de virusbeschermingstest werden gevaarlijke bestanden op betrouwbare wijze ontdekt, die direct met het programma volledig kunnen worden verwijderd.
Na de installatie hebt u toegang tot de bewezen functies van McAfee Antivirus. Browserbescherming , bijvoorbeeld, die wordt geleverd met een anti-tracking tool die u bevrijdt van alle cookies. Elke link of download die u aanklikt, wordt door de software in real time gecontroleerd. Nieuw sinds een paar jaar is bescherming voor sociale media of messenger services, waaronder uw e-mail. Met de aankoop bent u volledig beschermd.
2. Bitdefender Total Security in de virusbeschermingstest
Zelfs de gratis versie van Bitdefender heeft verschillende prijzen en onderscheidingen gewonnen Bitdefender Totaal Beveiliging de gratis versie van Bitdefender bouwt hierop voort en overtuigt in elk opzicht in de test voor virusbescherming. Een betrouwbaardere bescherming tegen malware en phishing-aanvallen zult u nauwelijks vinden. Als speciale bonus heeft de antivirussoftware een zeer eenvoudige gebruikersinterface. Zelfs zonder achtergrondkennis kunt u de functies van Bitdefender gebruiken. Er is geen bijkomende configuratie vereist.
Achter het slanke ontwerp gaat veel rekenkracht schuil die steunt op kunstmatige intelligentie om cyberaanvallen tegen te gaan. Bitdefender Total Security heeft zijn eigen firewall , evenals ouderlijk toezicht en een portefeuille. De uitgebreide anti-spam bescherming sprak aan in de antivirus test, net als de volledige ransomware verwijdering. Elke update lijkt meer functies toe te voegen.
3. Kaspersky Internet Security in de virusbeschermingstest
De Russische softwaregigant Kaspersky Lab mag niet ontbreken in zo’n antivirustest. Als u op zoek bent naar een manier om permanent virussen, cryptolocker of andere spyware te blokkeren, raden wij u aan Kaspersky Internet Beveiliging. Hackers die via uw webcam uw huis binnensluipen, maken geen kans meer. Zelfs standaard online trackers kunnen uw gegevens niet meer inzien.
Bovendien heeft de antivirussoftware een goed doordacht beveiligingspakket dat behalve voor Windows-pc’s ook geschikt is voor Macs en Android-apparaten. In de virusbeschermingstest werden alle bedreigingen op alle platforms gedetecteerd. Als je regelmatig belangrijke bestanden via internet verstuurt, kun je ze versleutelen dankzij de VPN van Kaspersky . Zelfs uw online betaalmethoden profiteren hiervan. Talrijke voorinstellingen nodigen u uit om verder te optimaliseren.
Gratis alternatief: Is Windows Defender voldoende?
Lange tijd werd Microsoft’s Windows Defender als een lachertje beschouwd. Door de frequente fout-positieven raakten veel gebruikers snel in de routine van het gebruik van de Defender deactiveren. Maar deze beoordeling doet niet langer recht aan de toepassing, die deel uitmaakt van de basisuitrusting van Windows 10. Vooral als het gaat om het detecteren van actieve malware, kan niemand Windows Defender verslaan in de antivirustest. Wat handig dat de scanner al voorgeïnstalleerd is.
Aangezien Windows nog steeds het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld is, blijft het OS van Microsoft het belangrijkste doelwit voor criminele aanvallen. Daarom moet u beslist een van de programma’s gebruiken die in de antivirustest worden gepresenteerd. Of een van de andere antivirusoplossingen van onze Winkelen. Overschrijd het doel echter niet, want het gebruik van meerdere scanners tegelijk kan ook tot problemen leiden. Beslis over een provider.