Windows 7 Professional

CHF24

Beschrijving

Waarom Windows 7 Professional

Na Windows Vista is Windows 7 Professional het nieuwere besturingssysteem van Microsoft. Het Windows 7 Professional besturingssysteem is, net als alle Professional edities van Windows, gericht op professionele gebruikers en de bedrijfssector. Daarvoor is er veel veranderd: er zijn optimalisaties doorgevoerd, zowel op visueel gebied, zoals de gebruikersinterface, als op systeem- en beveiligingsgebied, zoals met de herziene Windows Verkenner en het nieuwe Beveiligingscentrum.

Verbeterde prestaties en intuïtieve bediening

Voor Microsoft is gebruiksvriendelijke bediening een belangrijk aandachtspunt, en daarom is de gebruikersinterface van sommige toepassingen en van het systeem zelf ook verbeterd in het Windows 7 Professional besturingssysteem. Veel programma’s, zoals Paint en WordPad, hebben in Microsoft Windows 7 Professional een lintinterface gekregen, zoals dat al het geval is sinds Microsoft Office 2007. De van Vista bekende zijbalk is verwijderd in Windows 7 Professional. Widgets kunnen nu naar wens direct op het bureaublad worden geplaatst. Het besturingssysteem Windows 7 Professional draait over het algemeen sneller dan zijn voorganger, wat ook te danken is aan de lagere systeemvereisten ondanks talrijke optimalisaties. Het Windows 7 Professional besturingssysteem brengt ook de nieuwe DirectX 11 met zich mee, die ook verantwoordelijk is voor de prestatieverhoging in het “Graphics” gebied. Microsoft Windows 7 Professional ondersteunt nu ook alternatieve invoerapparaten zoals tablet-pc’s met verschillende functies zoals multi-touch.

Programma-innovaties in het besturingssysteem Windows 7 Professional

Prestatieverbeteringen en interface-optimalisaties zijn niet de enige dingen die u krijgt met Microsoft Windows 7 Professional. Nieuwe programma’s en functies helpen u uw workflow te versnellen en gemakkelijker te controleren:

  • Bibliotheken: virtuele mappen in Windows Verkenner voor snel gegevensbeheer
  • Onderhoudscentrum: Nieuw beveiligingscentrum (virusscanner en firewallbewaking)
  • Spraakbesturing en -uitvoer: hulp voor gebruikers met beperkte capaciteiten
  • Apparaatfasen: weergave van veelvoorkomende acties voor externe apparaten
  • Foutrapportageprogramma: voor gedetailleerde probleemrapportage
  • Automatisch huisgroepen instellen
  • Sneller inhoud en programma’s vinden met verbeterde Windows-zoekfunctie
  • Als optimaliseringsstap verwijderde het besturingssysteem Windows 7 Professional ook diverse programma’s en functies, zoals het klassieke menu Start, enkele taakbalkfuncties en -eigenschappen, en Windows Media Player en enkele Verkennerfuncties. In ruil daarvoor krijgt u nog meer functies en mogelijkheden met het besturingssysteem Windows 7 Professional. Microsoft Windows 7 Professional ondersteunt bijvoorbeeld ook Windows Server Domains. Met XP Mode kunt u oudere programma’s uitvoeren op Windows 7 Professional. Bovendien krijgt u na afloop van de mainstream-ondersteuningsfase met het besturingssysteem Windows 7 Professional specifiek een uitgebreide ondersteuningsfase.

Beveiliging met het Windows 7 Professional besturingssysteem

Het besturingssysteem Windows 7 Professional is niet alleen gebruiksvriendelijk en krachtig: Microsoft heeft in zijn nieuwe versie ook het thema veiligheid met evenveel prioriteit behandeld. Zo ondersteunt het nu ook standaard biometrische verificatie via vingerafdrukken. In vergelijking met Windows Vista is de gebruikersaccountcontrole in Microsoft Windows 7 Professional nu trapsgewijs instelbaar. Dit werkt nu met een “whitelist” van systeemprogramma’s, die automatisch beheerdersrechten krijgen. Om het beveiligingsniveau van mogelijk kritieke toepassingen te verhogen, kan een zwarte lijst van de overeenkomstige programma’s worden bijgehouden. Deze zullen tijdens de uitvoering afzonderlijk worden behandeld en altijd een bevestigingsvenster veroorzaken. Om uw systeem veilig te houden, wordt het altijd up-to-date gehouden met updates van Microsoft in de vorm van gecertificeerde stuurprogramma’s en fixes.

Windows 7 Professional is het ideale besturingssysteem voor uw bedrijf of thuis. De uitgebreide functies helpen u om uw computer optimaal te gebruiken.

Artikelnummer: 7452 Categorieën: ,